Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Server i 2GB ram

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A procek ?

Ale myślę że coś koło 10slotów.

xD

Jeżeli procek dobry , to około 20-30

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

a jezeli mam server i przydziele mu 2GB no to chyba wyskoczy blad ?? czy nie? bo na kompie mam 4GB ramu i jak dam 2GB ram to blad jest i musze dac mniej

Opublikowano

Powiedz mi lepiej gdzie sprzedają takie małe serwery dedykowane. Bo coś mi się nie chce wierzyć że ktoś będzie się bawił w izolowanie maszyny 2GB...

Tak czy siak. Maksymalnie koło 30 slotów (chyba że vanilla minecraft, wtedy nawet koło 40).

Opublikowano

Jeśli masz serwer 2GB nie możesz więcej przydzielić niż 1GB , inaczej system operacyjny nie będzie miał pamięci ... a więc na takim VPS-ie 10 slotów będzie bez lagów .

a jezeli mam server i przydziele mu 2GB no to chyba wyskoczy blad ?? czy nie? bo na kompie mam 4GB ramu i jak dam 2GB ram to blad jest i musze dac mniej

Oczywiście że będzie błąd jak ma pracować system skoro nie będzie miał ramu ? A koledzy powyżej odpowiadający na pytanie chyba nigdy nie konfigurowali VPS-a czy dedyka skoro twierdzą że 30 lotów uciągnie ta mała maszynka :)

„Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa”

Rudy Krasnolud z Wiedźmina

Opublikowano

Witam, panie autorze, ja bym nie pytał ile uciągnie, trzeba samemu przetesotwać i zobaczyć lub policzyć i dawać mniej wiecej sobie sloty, na jeden slot powinno być mniej wiecej 100 mb. aby wszystko płynnie chodziło. Ale jak już napisałeś to powiem ci że wszystko zależy jakie i ile pluginów masz, jeśli masz jakieś duże i onciązające serwer np. OtherDrops lub inne. Aby nie było lagów i scinek daj 20 slotów.

Opublikowano

Witam, panie autorze, ja bym nie pytał ile uciągnie, trzeba samemu przetesotwać i zobaczyć lub policzyć i dawać mniej wiecej sobie sloty, na jeden slot powinno być mniej wiecej 100 mb. aby wszystko płynnie chodziło. Ale jak już napisałeś to powiem ci że wszystko zależy jakie i ile pluginów masz, jeśli masz jakieś duże i onciązające serwer np. OtherDrops lub inne. Aby nie było lagów i scinek daj 20 slotów.

Dobra propozycja ale chyba przesadzacie.... Serwer około 20 pluginów pożre mu jakieś 200-400mb więc zostanie 500 dla serwera bukkit, ten 1G to absolutne minimum by mu VPS się nie zawieszał a więc zostaje 800 - 600 mb do wykorzystania na sloty ... więc jakie 20 slotów ?

Opublikowano

Dobra propozycja ale chyba przesadzacie.... Serwer około 20 pluginów pożre mu jakieś 200-400mb więc zostanie 500 dla serwera bukkit, ten 1G to absolutne minimum by mu VPS się nie zawieszał a więc zostaje 800 - 600 mb do wykorzystania na sloty ... więc jakie 20 slotów ?

?

Vps nie będzie się zawieszał :) Można wykorzystać tyle ramu ile jest dostępne +/- 1500 jak bukkit 500 bierze.

64/80 mb na slot i wio.

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

?

Vps nie będzie się zawieszał :) Można wykorzystać tyle ramu ile jest dostępne +/- 1500 jak bukkit 500 bierze.

64/80 mb na slot i wio.

Wątpię ba nawet testowałem już taką konfigurację , ale niech sprawdzi co sie stanie gdy przydzieli mu całość : )

Opublikowano

Co wy tu pierdo****e ? Mówi się, że przy małej ilości pluginów 64 Mb wystarczy na slota, ja polecam 80. 25 slotów Ci uciągnie. Polecam Ci bardziej dedyka niż VPS, tylko musisz ogarniać Linuxa, jest to raczej najlepszy system, bo po co dopłacać do Windowsa ?

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...