Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Oszustwo na allegro?

Crasher001

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siemka. Wczoraj kupiłem klucz do gry fifa 13 z tej aukcji.

Gry codziennie schodzą, 93 tys. komentarzy pozytywnych - byłem pewny, że nie mogą oszukać. Aż tu nagle...

Dostaję klucz i od razu aktywuje gdy okazuje się, że jest błędny. Piszę do nich i otrzymuje takie wiadomości ( poucinałem moje ):

" Witam,

Proszę

podać otrzymany od nas kod (w tresci wiadomosci) oraz dołączyć screen z

widocznym błędem (w zalaczniku jpg), proszę wyslac calość z emaila

zamówienia na [email protected], przepraszamy za utrudnienia.

Pozdrawiam,

M**a W****a

Support Agent "

No dobra. Zrobiłem o co prosili i dostaję odpowiedź:

" Witam,

Zgłoszenie zostało przyjęte i przekazane do sprawdzenia. Dalej będziemy się kontaktować się mailowo poprzez ticket. Przepraszamy za utrudnienia.

Pozdrawiam,

M**a W****a

Support Agent "

No i jeszcze inny "Pan" od nich dodaje:

"

Witam

Klucz ten został wysłany tylko do Pana i tylko Pan mógł go zużyć. Jeśli jest Pan pewny, że tego nie zrobił i nie udostępnił go osobie postronnej proszę wysłać zapytanie do supportu orign o datę jego zużycia. Następnie odpowiedź przesłać nam w formie screena. "

Czyli jedyne wyjście pozostaje mi napisać do Origin tak? Tylko zależy mi na czasie, bo chciałbym sobie już pograć a nie ciągnąć tą sprawę.

Mogę coś z tym innego zrobić?
E9mwj60.png
Opublikowano
A w takiej sytuacji mogą mi ten kod zwrócić? W sensie wydać nowy albo zwrot pieniędzy? Na aukcji jest wyraźnie napisane:

" Sprzedawane przez nas kody są oryginalne dlatego dajemy na nie dożywotnią gwarancję! Na życzenie przesyłamy skan klucza dla potwierdzenia legalności. "
E9mwj60.png
Opublikowano

Napisali ci co masz zrobić więc zamiast robić jakieś teorie że oszuści to napisz do Origin.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Postaram się to z nimi wyjaśnić. A jak nie to mogę iść w takim wypadku na policję albo zgłosić do allegro? No wiesz, niby 70zł nie dużo ale zawsze coś.

E9mwj60.png
Opublikowano

na policje możesz sobie dreptać oglądnąć brudne radiowozy po zimie a nie zgaszać przestępstwa którego nawet nie jesteś w stanie udowodnić

załatw po kolei z supportem a potem dopiero ze sprzedawcą, równie dobrze to ty możesz być oszustem który usiłuje dostać jeszcze jeden klucz do gry

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Postaram się to z nimi wyjaśnić. A jak nie to mogę iść w takim wypadku na policję albo zgłosić do allegro? No wiesz, niby 70zł nie dużo ale zawsze coś.

Najpierw złóż podanie do supportu allegro i napisz że zostałeś oszukany i gdy chciałeś wyjaśnić oni napisali ci ze tylko ty dostałeś klucz.Później allegro na pewno się skontaktuje z policją a później dalsze procedury.

Jedynie co musisz się uzbroić to cierpliwość bo to moze potrwać ale w przypadku oszustwa idzie to szybko ale i tak trzeba troszeczkę poczekać.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Takie błędy to normalna rzecz przy wysyłce setek kodów dziennie.

Napisz do tego supportu i prześlij im screena, po tej akcji powinni Ci wysłać kolejny kod. ONI TEŻ CHCĄ ZAROBIĆ i nie mogę przepuszczać tych kodów jak chcą.

A, sam od nich kupowałem BF3, wszystko poszło bez problemu, więc wstrzymaj się ze skargami o rozwiąż ten problem jak normalny człowiek.

Opublikowano

Tez kupowalem ten kod od nich i wszystko bylo ok . wydaje mi sie ze to zwykly bug ;_; lub blad nwm :) ale to chyba normalne

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...