Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Girl Who Leapt Through Time

Asparte 

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2432.jpg

Rok produkcji: 2006

Ilość odcinków: 1(Film)

Gdy Makoto Konno zyskuje umiejętność cofania się w czasie, szybko postanawia wykorzystać ją do własnych celów. Wielu innych uczniów szkół średnich udałoby się pewnie do lokalnego odpowiednika kolektury totolotka, jednak ona pragnie tylko tego, żeby dni były wypełnione zabawą. Ma w końcu szansę skorygować różne swoje wpadki, poprawić szkolne oceny i śpiewać do woli w salonie karaoke. Po pewnym czasie przekonuje się jednak, że jej szczęście może powodować tragedie innych ludzi, a niektóre sprawy bardzo trudno odkręcić.

Parę słów ode mnie.

Ta produkcja to istny majstersztyk. Najmocniejsza strona tego filmu to fabuła, której bronić nie trzeba, bo robi to sama, serio. Na dodatek do genialnej fabuły mamy równie genialną muzykę, która idealnie podkreśla nastrój danej sceny. Stronę graficzną specjalnei zostawiłem na koniec, bo to wisienka na torcie. Poza dobrą kreską(nie jakąś wybitną, ale po prostu dobrą) mamy fantastyczne krajobrazy. Dawno nie widziałem takich krajobrazów(tak, wasze fotoszopowane zorze polarne się chowają). Temu anime nie mozna praktycznie nic zarzucić(no może poza jednym małym plotholem, ale praktycznie go nie widać). Praktycznie do połowy seansu nei wiedziałem dlaczego ludzie stawiają ten film na równi z chociażby fabularnie genialnym Death Notem. Bowiem prawdziwa akcja Dziewczyny Skaczącej Przez Czas zaczyna się w drugiej połowie, gdy okazuje się, że początkowo nieszkodliwy dar nie jest tak do końca nieszkodliwy. Ta pozycja to moim zdaniem MUST Watch dla każdego szanującego się fana anime i nie tylko. To produkcja dla każdego, kto lubi wczuć się w film i nie straszna mu głębsza fabuła. Ode mnie produkcja dostaje 10/10. A, zapomniałbym. Nie zrażajcie się, ze to z 2006 roku, bowiem ta produkcja wygląda lepiej niż niejedno nowe anime. Żeby nie było, że jestem gołosłowny

tokikake01.jpg

Do obejrzenia online:

http://www.ekino.tv/film,o-dziewczynie-skaczacej-przez-czas-toki-wo-kakeru-shojo-2006,8650.html
Do pobrania(angielskie napisy)
http://bakabt.me/142400-toki-wo-kakeru-shoujo-the-girl-who-leapt-through-time-b-g-1080p-h264.html
Pozdrawiam, Asparte.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Ode mnie dostało kiedyś mocne 6/10.

Czemu tak słabo?

Zapewne to, że nie zdążyłem się w nie wczuć (taki problem mam praktycznie z każdym movie)

po prostu dla mnie nie wyglądało na coś nadzwyczajnego.

Muszę przyznać, że tła są piękne, postacie w sumie też ciekawe, fabuła w moich gustach...ale mnie obrót spraw czy też końcówka (której już nie pamiętam za dokładnie :O) nie satysfakcjonowała. Ot, miło się oglądało.

Ten obrazek, ykhm ykhm ykhm <kaszle>, możnaby rzec że to jest taki mały spojler, w końcu ta dziewczyna ma dwóch kolegów, a tylko postacie z obrazka odgrywają większą rolę..;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...