Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial] Błąd Podczas Łączenia Się Z Silnikiem!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chcialem pokazac moj sposob co trzeba zrobic gdy wyskoczy nam taki napis jak "Błąd Podczas Łączenia Się z Silniekiem!" lub "Hamachi Utracił Połączenie z Silnikiem!"

Otóż, sposoby są proste, na początek podam pierwszy najłatwiejszy i najmniej problemowy sposób

SPOSÓB PIERWSZY:

1. Uruchom Serwer

2. Uruchom PortMap

3. Po zalogowaniu się na serwer uruchom porty w portmap'ie, tylko te:

11002

13000

13002

13004

13001

13003

13061

13099

4. Włącz całkowicie serwer

5. Uruchom hamachi, jeśli wyskoczy któryś z podanych powyżej błędów, klikaj ok, a nastepnie uruchamiaj hamachi ponownie, aż do 10razy jeśli wczesniej zalapie to nic nie szkodzi

I tak mozemy zawsze uruchamiac serwer i bedzie wszystko smigalo bez dodatkowych portów i innych takich pierdół...

SPOSÓB DRUGI:

1. Wchodzimy w usuwanie programów

2. Usuwamy hamachi, podczas instalacji zaznaczamy opcje Usun wszystkie dane czy jakos tak

3. Po deinstalacji zaznaczamy w Komputer (W przypadku starych systemów takich jak xp nazywa się to Mój komputer czy jakoś tak...) Organizuj -> Opcje folderów i wyszukiwania -> Widok -> Zaznaczamy okienko Pokaz ukryte pliki, foldery i dyski

4. Wchodzimy kolejno w: Dysk C://Użytkownicy (w przypadku starszych edycji systemow windows takich jak xp Documeny and settings czy jakos tak...) Nazwa naszego uzytkownika -> AppData (w przypadku starszych edycji systemu windows takich jak xp i starszych nazwa folderu to Dane Aplikacji) Local (w przypadku starszych edycji systemu windows takich jak XP i starszych nie trzeba wchodzic do zadnego dalej folderu o nazwie Local czy jakiegos tylko starczy do Dane Aplikacji) teraz w kazdej edycji systemu windows szukamy folder Hamachi lub LogMeIn Hamachi i go usuwamy chyba ze go nie ma to znaczy ze wszystko jest ok a wiec sie nie martwcie... niestety jedna wada tego sposobu bedziecie mieli nowe ip i trzeba bedzie wszystkie opcje zmieniac i starter do gry na nasze nowe ip co nam weszlo w hamachi... aby zainstalowac hamachi pobierzcie ta wersje programu

LogMeIn Hamachi 2.0.1.66 PL

A co zrobic gdy sie nie ma servera i zapobiec tym bledom?

*Wejdz w preferencje i wylacz CHAT

Pozdrawiam, mam nadzieje ze wam pomoglem jesli tak to bardzo się ciesze ;)

***GARMADIAN***

ZAKAZ KOPIOWANIA NA INNE FORA!

neveria_team.png

Opublikowano

Wydaje mi się że gdy przy usuwaniu hamachi zaznaczymy opcje usuń wszystkie ustawienia tego użytkownika to stracimy też ip. Gdy zainstalujemy je na nowo będzie już nowe ip a wszyscy będą musieli pobierać nowe spolszczenie. Więc ta rada akurat średnia.

02758850976702993171.png
Opublikowano

Sposoby proste..

Ale ^^ odnoszę się do pierwszego jeżeli nie masz serwera to to niema sensu..

Drugi na kombinowane :D po prostu re install.

Za prace plusik :)

Opublikowano

Najprostszy sposób:

Start-Uruchom-services.msc-szukamy usługi LogMeIn Hamachi 2.0 Tunneling Engine i klikamy po lewej stronie uruchom ponownie/uruchom.Cieszymy się że Hamachi działa :P

BTW.Sam tak miałem i to podziałało :)

Opublikowano

Panie Mod powienien pan to przypiac! DZIEKUJE AUTOROWI!!!!

A mogę wiedzieć jakie ma ten temat znaczenie w tworzeniu serwerów o.O Btw. spamerski post... Za takie nabijanie postów warna powinieneś dostać <_<

Opublikowano

A mogę wiedzieć jakie ma ten temat znaczenie w tworzeniu serwerów o.O Btw. spamerski post... Za takie nabijanie postów warna powinieneś dostać <_<

A moge wiedziec jakie znaczenie ma ten komentarz w osadzaniu innych o spam? O_o Btw. Spamerski post... za takie nabijanie postów osadzaniem innych a samemu spamujac warna powinneś dostać (<_<)

neveria_team.png

Opublikowano

yyy...

W tym temacie macie all porty jakie mogą być ^^:)

Inne PortMapy nie działały więc ... + Ten jest spolszczony ^^

hxxp://www.mpcforum.pl/index.php?showtopic=79115&st=0#entry539295

xx=tt

I 5* dla Backe za spolszczenie portmapa ^^

post-103988-1279197452,31.png

2% MPC Forum lubi Mou ,jeżeli należysz do tych 98% wklej to do podpisu .

Jbc. to ja to wymyśliłem ;> Pobijecie mnie ? Mou strzela warnami ...

Jeżeli nie jesteś POKEMONEM ,daj "-" ,a jeżeli jesteś ... To też daj "-"

dajminusa.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zamknijcie ten stary temat, już o nim w ogóle zapomniałem a tutaj ludzie się w to bawią ^^

Pozdrawiam..

Rozwiązanie: Zainstaluj wersję 1, działa świetnie.

neveria_team.png

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

2 sposób można inaczej rozwiązać jak ktoś ma nawet serwer odinstalować hamachi i zainstalować przy instalacji w którymś kroku pisze wykryto stare ustawienia czy je zastosować zaznaczacie i wszystko wam zostaje a hamachi działa :)

@edit

korni007 dzięki tez dobry sposób i działa masz + :)

Witaj u Jinx! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...