Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Pliki serwerowe by RyKoX v2.1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem na plikiach RyKoX a wiec zmniejszyłem expa ale metiny dalej z jednego leci po 3 kulki dałem W MySQL na 0 exp i dalej daje 3 kulki i to tak że jebie fuuu odrazu po rozwalenie nie wiem co zrobić ;/

Opublikowano

Na metinie zmniejszyłeś ale czy zmniejszyłeś exp z potworów które z niego wypadają ?

tak narmalnie jak sie expi to dobrze leci exp

zmniejszyłem tak expa

UPDATE player.mob_proto_copy SET exp=exp/5 ;

a potem ręcznie metiny

Opublikowano

Tym poleceniem jedynie podzieliłeś przez 5 każde pole w kolumnie exp, być może w dalszym ciągu jest ono za wysokie, ja proponował bym Ci wejść w baze danych player potem w tabelkę mob_proto i ręcznie zmniejszyć każdemu potrzebnemu metinowi/mobowi exp np do 2205

Przydatną opcją może okazać się skrót klawiaturowy Ctrl+F - odpowiada za wyszukiwanie wyrazów lub ich części na całej stronie tabelki.

PS.Tabelka może mieć wiele stron więc w prawym dolnym rogu w navicat są strzałki odpowiadające za przemieszczenie się po stronach.

8910814572903361049127.png

Opublikowano

no własnie tylko sprawdzałem w mobach jest ok i nawet jak sie z metka wali to idzie idelanie ale gdy metin sie rozwali to jeb i 3 kulki do przodu lub wiecej

Opublikowano

To ja nie wiem w czym może leżeć problem, sprawdź jeszcze w grze czy w lewym górnym rogu nie ma aktywnego bonusu 50% expa. Może to być również wina jakiegoś questa który może zwiększać expa.

Opublikowano

właśnie też myślałem że to jakiś quest tylko że tyle ich jest że nie wiem który to a RyKoX nie odpisuje aktualnie

On powinien najlepiej wiedzieć jak to naprawić w końcu to on stworzył te pliki. Pozostaje tylko czekać na niego albo wypowiedzenie się kogoś innego na ten temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...