Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procek za 650 zł co polecacie

AfgFire

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co polecacie w prockach za 650 zł ?? osobiście myślałem o procku fx 8120 albo i5 3350P co polecacie w tej cenie dodam iż procek bd używany do gier i do nagrywania oraz renderowania według mnie fx bd lepszym rozwiązaniem więcej rdzeni i więcej wątków ale ocenę pozostawiam wam

Dodam jeszcze że za jakieś sensowne porady daje Lubie to :) więc warto się wykazać

battlefield3wallpaperhdf.jpg
Opublikowano

Zależy jaka płyta główna, ale jeśli do wyboru to i5 3350P, chyba że zamierzasz robić mocne OC, bo ten FX potrafi go przegonić po dobrym OC.

Poza tym - wątki ma intel, a MODUŁY AMD. FX-8120 ma 4 rdzenie po dwa moduły.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Za 650 ?

Czemu czegoś takiego nie weźmiesz ? :F

http://allegro.pl/xeon-e3-1230v2-i7-za-cene-i5-wysylka-gratis-i3175812704.html

/

http://allegro.pl/nowy-intel-xeon-e3-1220-4x3-4ghz-s1155-fv-gw-i3159710464.html

BADUM !

Na dodatek taniej.

Obojętnie co weźmiesz będziesz zadowolony :D.

http://allegro.pl/intel-i7-920-asus-p6t-se-6gb-1600mhz-i3178754977.html

Na to jeszcze popatrz. Jeśli zamierzasz ten komputer składać na przestrzeni lat, to lepiej już w coś takiego włożyć :F

Opublikowano

Sam mam 3350p i moim zdaniem jest to bardzo dobry procesor w tej kategorii cenowej, wszystko chodzi bez zarzutów z hd7770. Ja się na tym procku nie zawiodłem i jest on godny polecenia nawet wymagającym osobom.

QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333) Acer EQ35M ATI Radeon HD 4890 1GB HIS Tacens Radix III 720W Hynix 2GB GoodRam 2GB DDR2 Zalman Z9 Plus Hitachi HDS721616PLA (153 GB) Hitachi HDT725040VLA (372 GB)

Opublikowano

no ok dzięki juz wiem który kupie jednak korci mnie nadal ten fx ;/ naprawdę on taki slaby do gier ?

Opublikowano

Podeśle mi ktoś jeszcze jakąś płytę główną dobra do i5 3350p do 200 zł

Bierz tego Xeona, co Ci podałem.

To jest nic innego jak i7 (ten z licytacji).

FX poradzi sobie z grami i renderem, ale zobacz testy - czasami punkt dla FX, czasami dla i7. Zależy od wykonywanych czynności.

Xeon + MSI B75MA-P45.

Opublikowano

jestem zrażony do Xeona miałem 2 razy 2 razy się spalił wiec nie thx ale like za starania jeszcze czekam na ta płytkę pod i5 3350P dodam ze ja bd rozbudowywał kompa dalej czyli ja na tym i5 nie stanę teraz na jakieś pół roku żeby jakoś się dało pograć czy coś

Opublikowano

jestem zrażony do Xeona miałem 2 razy 2 razy się spalił wiec nie thx ale like za starania jeszcze czekam na ta płytkę pod i5 3350P dodam ze ja bd rozbudowywał kompa dalej czyli ja na tym i5 nie stanę teraz na jakieś pół roku żeby jakoś się dało pograć czy coś

Spalił się? Interesujące...

chyba do pieca go wsadziłeś, albo wywaliło przez badziewny zasilacz. Te procesory są w pełni stabilne, bo ich przeznacznie to służyć w serwerze.

Opublikowano

no zdarza się nie wiem czemu się tak stało .... to pomoże ktoś z tą płytą główna czy nie ?

Opublikowano

Heh pełno speców, ale nic na temat. a co do płyty to może MSI B75MA-E33, Jeżeli nie to niech mnie ktoś poprawi.

QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333) Acer EQ35M ATI Radeon HD 4890 1GB HIS Tacens Radix III 720W Hynix 2GB GoodRam 2GB DDR2 Zalman Z9 Plus Hitachi HDS721616PLA (153 GB) Hitachi HDT725040VLA (372 GB)

Opublikowano

Fajna płytka dzięki Ci za nią ale sa 2 problemy jest mala a ja jakos wole gdy wszystko jest bardziej rozlelgle ale - jest w tym ze ma tylko 2 sloty na ram przez co bd mógł mie max 8 gb ramu bo kupuje kostki te co podalem up czyli2x 4 gb potem bym chcial dokupic ale like za starania nie wiem czy teraz dostaniesz bo jestem tel a nie reaguje na te like

To ze taka mala to przeboleje ale te sloty ramu to kiepsko :c

Opublikowano

Fajna płytka dzięki Ci za nią ale sa 2 problemy jest mala a ja jakos wole gdy wszystko jest bardziej rozlelgle ale - jest w tym ze ma tylko 2 sloty na ram przez co bd mógł mie max 8 gb ramu bo kupuje kostki te co podalem up czyli2x 4 gb potem bym chcial dokupic ale like za starania nie wiem czy teraz dostaniesz bo jestem tel a nie reaguje na te like

To ze taka mala to przeboleje ale te sloty ramu to kiepsko :c

BOOOŻEEE... nie możesz po prostu P45 wziąć ?

I nie bierz tego i5, bo równie dobrze tego GULDOŻERA możesz brać.

Nie gadaj głupot, że Xeony się palą.... podobno teraz masz QUada... zamienił stryjek siekierkę na kijek ? :F

Opublikowano

BOOOŻEEE... nie możesz po prostu P45 wziąć ?

I nie bierz tego i5, bo równie dobrze tego GULDOŻERA możesz brać.

Nie gadaj głupot, że Xeony się palą.... podobno teraz masz QUada... zamienił stryjek siekierkę na kijek ? :F

Sweet posłuchaj wybrałem i5 wole jakoś nowy brać ze sklepu a nie używane wybrałem i5 3350p i ten kupie

Opublikowano

Ludzie ogarnijcie sie wy macie pomóc cos zaproponowac, a nie zmuszac do swego on chce rad ale sam wybierze i slusznie, a przestancie gadac o procesorach skoro on wie jaki chce teraz tylko plyte trzeba pomoc wybrac. Proponowac, a zmuszac to jest roznica, a plyte mozesz poszukac pod lga 1155/6 i dobrac liczbe wejsc do swoich wymagan i ceny.

Opublikowano

Ludzie ogarnijcie sie wy macie pomóc cos zaproponowac, a nie zmuszac do swego on chce rad ale sam wybierze i slusznie, a przestancie gadac o procesorach skoro on wie jaki chce teraz tylko plyte trzeba pomoc wybrac. Proponowac, a zmuszac to jest roznica, a plyte mozesz poszukac pod lga 1155/6 i dobrac liczbe wejsc do swoich wymagan i ceny.

Ale po co daradzać osobie, która najpierw chce, a potem rezygnuje z pomocy ?

Zresztą podałem mu model (MSI B75MA-P45).

Ten XEON to była niezła okazja - i7 w cenie i5, no ale cóż, co wziął to ma ;]

Opublikowano

wiesz poprostu nie lubie xeonów .... a co do i7 będe kupuwał z czasem :) ale powolutuku do celu :)

Co do ramu to tak biore inne kości a dokłanie te http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=113_278&products_id=44080&osCsid=4da778a9dcdb265127ea4abe31b265ac

Chciałbym jednak dokupić sobie później troszke więcej ramu czyli no jakaś płytka co uciagnie 16 gb ramu poprosze coś z sklepu esc.pl mam go blisko domu i mają dosyć tanio

Opublikowano

wiesz poprostu nie lubie xeonów .... a co do i7 będe kupuwał z czasem :) ale powolutuku do celu :)

Co do ramu to tak biore inne kości a dokłanie te http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=113_278&products_id=44080&osCsid=4da778a9dcdb265127ea4abe31b265ac

Chciałbym jednak dokupić sobie później troszke więcej ramu czyli no jakaś płytka co uciagnie 16 gb ramu poprosze coś z sklepu esc.pl mam go blisko domu i mają dosyć tanio

Wg. Twojego toku myślenia :

Wezmę FX4100, bo nie lubię Phenoma.

Chcesz brać gorsze za większą kasę ? OK, nie moja sprawa w sumie.

Jak bierzesz kolejne 8GB, to najlepiej te same, nie ma co kombinować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...