Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zrobić takie "coś" ?

-SkiloR.-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam pytanie. Jak zrobić takie coś w gimpie.

dlaczego.png

Chodzi mi o ramkę, tło w ramce, te "kolce" na górze i na dole.

Nie chce takie samo, bo to by był plagiat ; P

Jak to nazwać? " technikę "

Dam like i 5.

Opublikowano

Jak to nazwać ? ... wyobraźnia.

Do takich rzeczy możesz używać brushy, tekstur (gotowych) , różnych elementów z innych grafik... lub zrobić sam (kształty, kolory itp.)

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Oo. pozwól że Cię oświecę bo czuję że znam doszczętnie szczegóły wykonania! mvhahaha :D

Ramka - tak prawdę mówiąc, jest ona dosłownie małym wycinkiem jakiejś tam a la celtyckiej tarczy. Oczywiście to samo od siebie nie przyszło więc szukanie takich rzeczy też trochę czasu zajmuje ale warto. Trzy pozostałe części (prawa, lewa i dolna) to nic innego jak wycięty i powielony element górnej partii.

Tło w ramce - tekstura + zabawa z rozjaśnianiem i przyciemnianiem.

Ozdobniki na górze i na dole - taka bajerancka czcionka której i tak nie zdradzę ;x ale tak jak Valky mówi - można używać różne brushy, shapes itp. a efekt może być na prawdę ciekawy. Styl nałożony na te elementy również można samemu 'stworzyć' bo większość gotowych na necie to style zbyt 'przekombinowane' - nie polecam :P

Światło - to już zależy od Ciebie. Można je uzyskać na wiele wiele sposobów. Ja tu akurat postawiłam na blask zewnętrzny o złotej/żółtej barwie ale opcji jest mnóstwo.

Mam nadzieję że dla Ciebie już wszystko jest w miarę jasne.

To żadna technika :)

PS. Zamiast gimpa, polecam ps cs5/cs6 do tego typu prac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...