Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WOS] Karta pracy

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobi mi to ktoś? Daje 50 like (serio) jest to ważne, na dziś wieczór to potrzebuje, będę bardzo wdzięczny bo zależy mi na tym.

Jak nie wszystko to chociaż to co wiecie (na 100%).

h7091QB.png

ba7818da21ad4feca3edeb3.png

c899af36e2ea4fb2bea79a1.png

QAsvULo.png

9EBFTJ7.png

654451c824d84958927a914.png

c684fdff12764ae79bd123e.png

iu16Gnp.png

0fcc0c77a2514abaaa2d7dc.png

cf7iaJM.png

Wszystko to SS z Worda, daje link do ściągnięcia jeśli będzie wam łatwiej uzupełnić.

Pozdrawiam.

DL:

http://speedy.sh/99Hf7/cwiczenia-rynek-1.doc

Skanu nie daje, bo to link bezpośredni do worda.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

ja ci zrobie jak mi VIPA załatwisz (wyliże ci dokładnie dupe)

Opublikowano

giw94v.jpg

Zaraz może dam więcej.

twgkha.jpg

zad4

-inicjatywnosć

-kreatywność

-gotowość podejmowania ryzyka

-odpowiedzialność

-uczciwość

-pewność siebie

-zdolność przewodzenia

-zrównoważenie intelektualne i emocjonalne

-posiada niezbędną wiedzę

zad 12

A ) Komitet Obrony Robotników

B )Polska Partia Robotnicza (?)

zad 14

Zarys firmy

Analiza konkurencji

Struktura

Rodzaj rynku

Relacje z innymi

Analiza SWOT

Inwestycja

Plan finansowy

Załączniki

Podsumowanie

zad 13

1.Najpierw udajesz się do Urzędu Miasta po wpis do ewidencji. To kosztuje Cię około 100zł (w zależności od miasta). Tam Potrzebujesz Dowód Osobisty plus określenie wg. PKD rodzaju wykonywanej działalności. Lepiej tam wpisać więcej rzeczy pokrewnych bo za każdą zmianę czy dopisanie jest dopłata (ok. 50zł). Ustalasz też siedzibę działalności (np miejsce zamieszkania) oraz określasz od kiedy startujesz. Najlepiej od 1 danego miesiąca. Na całość musisz mieć minimum trzy tygodnie, da się krócej ale trzeba gonić urzędników. Na wpis czekasz około tydzień.

2. Udajesz się do GUS po numer REGON. Zanosisz ksero WPISU DO EWIDENCJI, nic nie płacisz, ustalasz główny rodzaj działalności i też czekasz około tygodnia.

3. Jeśli byłeś kiedykolwiek zatrudniony i posiadasz NIP(na firmę będzie ten sam co na Ciebie) robisz ksero tego zaświadczenia, ksero REGONU, WPISU i możesz udać się założyć konto w banku. Jeśli wybierasz konto internetowe polecam ten link.

4. Z kserokopią umowy z bankiem, REGONEM, WPISEM idziesz do US i wypełniasz wniosek NIP-A (aktualizacja NIP). Tak samo nic za to nie płacisz. W okienu "Podatek dochodowy" wybierasz rodzaj podatku (karta podatkowa (wg. PKG US ustala mięsięczny podatek jaki płacisz, niezależnie od dochodu) ryczałt, zasady ogólne (możesz wybrać podatek liniowy 19% ale na początku nie jest to opłacalne). W VAT wchodzisz po przekroczeniu 20 000 EURO za dany rok. Pamiętaj że jak starujesz np. w czerwcu jest to już tylko 10 000 EURO. Podatki zaczynasz płacić jak wyjdzie Ci dochód (przychód - koszty_uzyskania x 19% - składka zdrowotna = DOCHÓD). Ustalasz też czy księgowość prowadzi biuro rachunkowe (jak tak musisz mieć ksero + oryginał umowy) oraz pokazujesz jakiś papier na lokal (jak masz swój lub mieszkasz np. u rodziców robisz umowę - użyczenie za 0zł).

5. Na koniec zostaje ZUS. Masz czas do 14 dni od dnia rozpoczęcia działalności. Wypełniasz dwa formularze ZFA i ZUA. Wypełnienie polega na przepisaniu danych typu NIP, REGON, WPIS, NUMER KONTA. Aha, od tej pory ZUS może Cię ścigać za błędy w comiesięcznych deklaracjach, za zwłokę w płaceniu. Mają na sprawdzenie dokumentów 10 lat i z tego co wiem nie spieszą się.

zad 9

gazeta

radio

znajomi

internet

pośredniak (biuro pracy)

reklamy w miastach

tablice z ogłoszeniami

zad 5

- szukanie pracy

- brak zasiłków - motywacja do poszukiwania pracy

- tworzenie państwowych firm dla bezrobotnych

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

Opublikowano

@UP

szkoła zawodowa odwrotnie z liceum, po tej pierwszej nie ma matury.

Fakt , nie zauważyłem tych strzałek xD

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...