Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Onegai Teacher

grzesssiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

onegaiii.png

47815289.png

Wątek główny to perypetie uczuciowe 18-letniego Kei i jego nauczycielki Mizuho. W wyniku zbiegu okoliczności zostają oni przyłapani w niedwuznacznej sytuacji przez dyrektora szkoły, w której Kei się uczy, a Mizuho pracuje. Żeby zapobiec wyrzuceniu z placówki oboje postanawiają udawać małżeństwo (co jest możliwe, gdyż Kei cierpi na specyficzną chorobę, która czasem sprawia, że zapada w śpiączkę i czas się dla niego zatrzymuje. W związku z tym jest starszy od swoich kolegów ze szkoły i w wieku, w którym może wstąpić w związek małżeński). Anime opowiada o trudnościach jakie mają, żeby utrzymać tajemnicę i o powoli rodzących się między nimi uczuciach. Ubarwiającym całą serię akcentem jest pochodzenie Mizuho.

W anime pojawia się wielu bohaterów drugoplanowych, którzy mają dosyć spore znaczenie dla całej historii. Są to m.in. grupka przyjaciół Kei, charyzmatyczna i tajemnicza Ichigo, oraz matka i siostra Mizuho. Interesującym bohaterem jest także Marie, który jest postacią prawie wyłącznie komediową.

(powyższy opis pochodzi z wikipedii)

Dla osób bardziej ambitnych troszkę dłuższy opis tutaj:

http://anime.tanuki.pl/strony/anime/245-onegai-teacher/rec/242

39759706.png

http://www.anime-shinden.info/526-onegai-teacher-online.html

http://onegai-teacher.kreskowka.pl/

Seria zakończona

Ilość odcinków: 12 + 1 OVA

Rok wydania: 2002

Gatunek: komedia, dramat, ecchi, romans, science fiction, seinen

HBV27j.png

Opublikowano

Nie nie nie polecam xD, nie cierpię ciotowatych postaci z cienkimi głosikami dla mnie to jest nie do oglądania po prostu, wiem że niektórzy lubią takie anime ale stanowczo nie dla mnie, i rozchodzi się tutaj tylko o głównego bohatera bo kreske/muzyke/fabułe... widziałem takie że nic mnie nie odepchnie zbytnio. Ale bohaterowie muszą być na jakimś minimalnym poziomie.

To tak ode mnie, jak ktoś nie oglądał to proszę się nie zrażać bo może akurat ci się spodoba (choć wątpie xD)

NJxbd4x.png

Opublikowano

ja tam sadze ze mają dobre glosy - w końcu to uczniowie mający po 15lat. Co do muzyki to sie zgodze ze jest slaba ale kto oglada anime dla muzyki. Jezeli chodzi o kreske to warto zaznaczyc ze to anime ma 12lat wiec kreska jest jaka jest ale po kilku odc przestaje przeszkadzac. Co do fabuly to dla mnie jest mega ale wiadomo ze sa gusta i gusciki tak wiec co kto lubi :)

edit:

Sory up ale Twój post to zwykły spam. To nie jest temat o tym czy lubisz tego typu anime czy nie.

Tutaj dyskutujemy o tym czy komuś podoba się to anime czy nie. Byłoby ok gdybyś oglądnął przynajmniej jeden odcinek

a dopiero potem pisał posty. Jeżeli nie interesuje Cię to anime i nie masz zamiaru go oglądać to zwyczajnie nie odpowiadasz w temacie.

HBV27j.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...