Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dzwięk

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Włączam minecraft a tu nie ma dzwięku. No dzwięk jest ale nie ma dzwięku chodzenia ani bicia np. bicie drewna daje ten dzwięk a tu nic, tak samo dirt. Pliki wszystkie są.

Opublikowano

1.5.1...

Edit

I nie mam dzwięku naciskania na te panele w menu.

Wgrywales jakies mody>? Zupdatuj jeszcze raz ( przy odpalaniu gry wlacz force update) i jaki masz system

świat jest mój więc niech daje mi to, czego chce

1758318.jpeg

Opublikowano

Wgrywales jakies mody>? Zupdatuj jeszcze raz ( przy odpalaniu gry wlacz force update) i jaki masz system

Brak modów, właśnie tak robiłem, win 7 ultimate 64bit. Wczoraj działało.

Opublikowano

Brak modów, właśnie tak robiłem, win 7 ultimate 64bit. Wczoraj działało.

Sprawdz, czy w ustawieniach dzwieku ( na pasku start tam w rogu masz taka ikonke dzwienku, wlacz ustawienia zaawansowane) czy masz wlaczone wszystkie na maksa tryby.

świat jest mój więc niech daje mi to, czego chce

1758318.jpeg

Opublikowano

Sprawdz, czy w ustawieniach dzwieku ( na pasku start tam w rogu masz taka ikonke dzwienku, wlacz ustawienia zaawansowane) czy masz wlaczone wszystkie na maksa tryby.

Jak reszta dzwięków działa to to nie ma nic do rzeczy.

Wywal cały folder .minecraft i spaczuj jeszcze raz

Spróbuję.

Edit

To nic nie dało.

Edit

Zauważyłem że zniknęła mi zawartość foldera resources prócz sound3.

Opublikowano

Re instal minecrafta wes usun .minecraft i zainstaluj od nowa.

Robiłem tak kilkanaście razy.

Update sterownikow odpowiadajacych za dzwiek.

Instalowane z płyty kilka tygodni temu. Skoro przedwczoraj działało to wątpie aby tak nagle nie było kilku dzwięków. I powtarzam zniknęła mi zawartość resources prócz sound3 a update nic nie daje.

Opublikowano

Zainstaluj najnowsze sterowniki LWJGL.

Odpowiadają one za 2 pliki znajdujące się w folderze .minecraft > minecraft > natives. OpenAL64.dll i OpenAL32.dll.

Tutaj masz stronkę gdzie możesz je pobrać:

http://www.lwjgl.org/

Najpierw prosiłbym o folder resources z wersji 1.5.1 bo mam go pusty. Aktualizacja nic nie daje.

Edit

Pobrało się podczas gry. Czyli wszystko już działa. Mimo wszystko dzięki za chęci. Ale mam inne pytania. Nie wiem czy tu update czy bug:

Mam nowy dzwięk trawy, realniejszy, nie takie "paćkanie" jak kiedyś. Update czy bug? Ale jest za to bardzo cichy.

Opublikowano

Pewnie nowe dźwięki :) W 1.4 je dodali.

Zapewne. Ale nie mam dzwięku łodzi. Nie wiem czy to wina shaderów (wgrałem je jak reszta zadziałała).

Opublikowano

Myśle ,że najlepszym rozwiązaniem byłoby usunięcie całkowicie minecraft z kompa i ściągnięcie go od nowa napewno pomoże ;D a jak nie pomoże to ściągnij nowe sterowniki do karty dzwiekowej

Opublikowano

Myśle ,że najlepszym rozwiązaniem byłoby usunięcie całkowicie minecraft z kompa i ściągnięcie go od nowa napewno pomoże ;D a jak nie pomoże to ściągnij nowe sterowniki do karty dzwiekowej

Dałbym Ci 24h bana za nieczytanie ze zrozumieniem. A łódz dalej nie daje dzwięków.

P.S

Jak ktoś zna dobre shadery niech da link.

Edit

Dobra ale wydaje mi się że dzwięki zwierząt są za głośne a otoczenia (bicie, chlapanie, chodzenie) jest ciche.

Opublikowano

Wejdź do folderu resources, odpal jakiś dźwięk i zobacz czy jest cicho czy głośno.

Fakt. Aczkolwiek wydaje mi się że wiele to nie pomoże. Spróbuję.

Opublikowano

Co? Nie rozumiałeś mnie... Chodziło mi o to, żebyś odpalił jakiś dźwięk z resources i nam powiedzieć czy jest cicho czy głośno... :)

To i i tak nic nie da. Spróbuję.

Prosiłbym o link do resources z 1.5.1.

Edit

Mam resources od kolegi i jest tak samo. Wniosek? Wersja 1.5.1 jest niedorobiona. Czyli chyba wszystko. Nie zamykam może coś sobie przypomnę.

Opublikowano

reinstall

Proszę następnym razem czytaj ze zrozumieniem

To i i tak nic nie da. Spróbuję.

Prosiłbym o link do resources z 1.5.1.

Edit

Mam resources od kolegi i jest tak samo. Wniosek? Wersja 1.5.1 jest niedorobiona. Czyli chyba wszystko. Nie zamykam może coś sobie przypomnę.

Już działa a Ty posty nabijasz nic nie wnosząc do tematu. A ja temat zamykam bo zbędny spam się robi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...