Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Sposób na nudę na serverze Survival+Frakcje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam serwer dedykowany Survival+Frakcje lecz, gdy gracze pograli kilka tygodni server zaczął się nudzić i mam pytanie co dodać aby przyciągnąć graczy na server lub umilić grę na serverze.

Edit:Możecie podać nazwy ciekawych pluginów.

Opublikowano

Rób eventy, reklamuj serwer na różnych stronach, dodawaj różne nowości, możesz dodać plugin Multiverse-Core i Multiverse-Portal, aby tworzyć nowe mapy, a nich różne atrakcje, zrób też stronę serwera jeśli nie masz.

Opublikowano

Zrób event, że kto zaprosi najwięcej ludzi na serwer dostanie vipa, rób eventy typu spleef, mob arena, górniczy, pvp grupowe, mapkę zrób najlepiej płaską, osobną w pluginie multiverse-core. Zrób range ModeratorCzatu, taka osoba odpisywała by na pytania itd, a za to miałaby np uprawnienia Vipa czy tam Svipa.

Opublikowano

Też miałem kiedyś serwer Surv + Frakcje i powiem ci żebyś z graczami dużo pisać, zaprzyjaźnić się z nimi, eventy typu znajdz skrzynkę, spleef (plugin simpleSpleef), plugin MobArena, Survival Games, Epic Boss - Dodaje on Możliwość tworzenia bossów ( moby które mają więcej hp itp.).

Opublikowano

SimpleSpleef -

Plugin ten dodaje nam arenę Spleef,która polega na pojedynku graczy,w którym trzeba podkopać pod innymi graczami śnieg tak,żeby spadli na dół.Osoba,któa zostanie sama wygrywa!

Do poprawnego działania potrzebny jest plugin Vault

Opublikowano

Polecam jeszcze Treasure Chest, jest to plugin, który dodaje nam ciekawe skrzynie, tzn. gdy raz ją gracz otworzy i wyjmie itemki, to już więcej ich tam nie będzie, lecz każd ygracz będzie je tam miał, nieważne, że ktoś już coś wyjął, coś typu skrzynia skarbu dla każdego gracza :)

Opublikowano

Wgraj epic boss zrob mała arene daj każdemu graczowi po zelaznym mieczu z drobnym enchantem konfig plugin np zombie 10000hp 200 dmg i niech caly serwer zabija a kto go zabije to dostaje cos tam z niego :)

Opublikowano

tabdeco battle tag coś takiego ja mam na swoim servie i jest dość fajne bardziej estetyczne :) tabdeco konfigurator slotów pod przyciskiem "tab" a battle tag jezeli masz plugin od gildi factions to on automatycznie zrobi np jeżeli widzisz członka swojej gildi jego nick nad głową jest zielony enemy - czerwony ally - rozowy neutral - neutral kolor

Opublikowano

A ja powiem tak jeśli chcesz zrobić z tego serwera epic z tym ciągnie się masa graczy... Każdy dobry Administrator stopnia piątego wie co zrobić... Ja też to wiem dobrze ... Chcesz pomocy pisz na pw ... Nie pomogę w praktyce bo nie mam już dawno minecrafta ... Miałem błąd i kosz się ucieszył . Powiem tak "Budowle" .

Pozdrawiam

Zgadzasz się ze mną ?

Daj +

Opublikowano

Też miałem kiedyś serwer Surv + Frakcje i powiem ci żebyś z graczami dużo pisać, zaprzyjaźnić się z nimi, eventy typu znajdz skrzynkę, spleef (plugin simpleSpleef), plugin MobArena, Survival Games, Epic Boss - Dodaje on Możliwość tworzenia bossów ( moby które mają więcej hp itp.)./\

|

z chest finder lub x ray ja tak robie :p

mca.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...