Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Z cyklu przydatne - WOT Statistics

saaq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Coraz częściej sporo osób pyta się o szybkie sprawdzenie statystyk. Sporo jest ciekawych co do np. ostatniej bitwy lub ile i jakich rodzai czołgów zostało na do Master Tanker-a (Eksperta). Otóż przedstawiam dwa szybkie sposoby na sprawdzenie owych informacji.

1.Przez przeglądarke (najlepiej wyłączyć W.o.T-a)

Sposób banalnie prosty. Wchodzimy w link (podany niżej). Otwiera nam się strona World of Tanks Dossier Tool. (LINK: http://wot-dossier.appspot.com/ ).

Całą instrukcje znajdziemy na stronie (w jęz. angielskim). W skrócie wyjaśnie:

1. Wchodzimy w Start --> Uruchom --> wpisujemy %appdata% --> klikamy OK i szukamy pliku wargaming.net --> wchodzimy i otwieramy World of Tanks --> dossier_cache --> wyszukujemy swój dossier cache (może być kilka, weźcie ten o największej wadze i najświeższej dacie modyfikacji).

2. Kopiujemy swój plik np. na pulpit.

3. Na stronie klikamy Upload.

4. Zaznaczamy plik.

5.Kilkamy Otwórz.

Powinny wczytać nam się nasze statystyki. Mamy tam różne zakładki z różnymi podziałami.

UWAGA ! Po sprawdzeniu, usuń plik z pulpitu. Jeżeli będziesz chciał znów sprawdzić, musisz go odnaleźć od nowa !

2. Program WOT Statistics (bardziej polecam)

Otóż. Przedstawiam program WOT Statistics. Jest to naprawde porządna i przydatna aplikacja pozwalająca na sprawdzenie właściwie wszystkiego ! Jak to zrobić ? Nie jest to niczym trudnym.

1. Wchodzimy na stronę http://www.saais.co.za/

2. Ściągamy aktualną wersję (obecnie 2.0.5.5)

3. Po ściągnięciu otwieramy i instalujemy.

4. Instalacja przebiega normalnie (najlepiej zainstalować w folderze docelowo wyznaczonym przez program)

5. Otwieramy program.

6. Klikamy Ustawienia --> Gracze --> Dodaj.

Tutaj także potrzebujemy pliku dossier, jednak aplikacja otwiera nam już właściwy folder, musimy wybrać tylko odpowiedni plik.

7.Klikamy Zapisz.

Teraz możemy zamknąć okno ustawień i spokojnie zająć się przeglądaniem statystyk. Najlepsze jest to, że program sam aktualizuje dane. 3s po każdej bitwie, będziecie mieli aktualne dane. Program można właczyć w każdej dowolnej chwili (podczas gry, przed i po), co więcej zawsze będzie pokazywał aktualne dane !

PS: Niektórym, program może otwierać się w jęz,angielskim jednak w ustawieniach jest możliwość przestawienia na język polski !

Myślę, że troszeczke pomogłem i ułatwiłem sprawdzanie statystyk niekórym graczom :)

Powodzenia na polu bitwy !

Opublikowano

Za dużo ? Na dużo wygląda. Mi sprawdzenie na stronce zajmuje jakąś minutke. Od miesiąca jednak posiadam program także przy każdym odpalaniu wot-a włączam go. Nie musze nic robić. W przerwie między bitwami spradzam sobie jedynie jak mi poszło wcześniej i co tam brakuje do Master Tanker-a ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...