Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Temperatury

Haitz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Joł

Mam taki problem, że przed kupieniem wentylów i zmianie pasty miałem max 66 st w stresie na cpu.

Po dodaniu 2 wentylów(Jeden na dole drugi na boku. Oba wsysają, a trzeci który był razem z obudową odprowadza poza obudowę) i zmianie pasty temp proca w stresie to max 63 st.

Chciałem zrobić OC proca bo karte ogranicza, ale te temp raczej mi na to nie pozwolą.

Więc jakie są jeszcze sposoby obniżenia temperatury? Czy zmniejszenie do minimum napięć coś da? Ponoć na standardowym 1.18V i chłodzeniu BOX można coś kręcić(tak ok 3ghz), więc czy jakbym obniżył do ok 1.09 albo 1.10 to dało by radę?

CPU to Core 2 Duo E7200 2.53GHZ

Like za odpowiedzi.

graphic.png

Opublikowano

Ilosc wentylatorow wyciagajacych powietrze z obudowy musi byc rowna ilosci wentylatorow pchajacyho powietrze do obudowy.

Jak masz mozliwosc pozyczenia chlodzenia to sprawdz czy na innym temp beda nizsze czy podobne (oczywiscie mowie to o choodzeniu pokroju fortisa). Byc moze kiepska sztuka chlodzenia sie trafila albo kiepska sztuke procesora masz ktora sie mocno grzeje.

Opublikowano

Kurz w kompie to 5%. 4% to kurz w chuj*wych miejscach na grafice a 1% to na wentylu od zasiłki.

Nie mam możliwości pożyczenia gdyż moi koledzy na tyle się nie znają że nie wiedzą czym się różni gówniana obudowa od dobrej ^^

mogę przykręcić taki nieduży wiatrak od celerona 1.7ghz :D jest podłączony do zasilacza pod napięcie 5V(kabel od 12V się skopał).

EDIT: Miałem otwartą stronę z recenzją mojej obudowy. Tam piszą że przez to że na górze nie ma wylotu to się proc grzeje ;d Więc czym by wyciąć kawałek takiej blachy? Wentylator bym tam dał.

EDIT: Zdejmę jutro górną część i zobacze co będzie

graphic.png

Opublikowano

BitFenix Merc Beta

Nie jest to jakaś super obudowa ale chyba do d nie jest ;d

Na nową mnie nie stać ja coś.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...