Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź gry przeglądarkowej] Solem MMORPG 2D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chce wam pokazać co udało mi się stworzyć w ostatnim czasie i co jest cały czas udoskonalane..
Silnik gry przeglądarkowej oparty o technologię, php,mysql,jquery,json tworzony jest przez jedną osobę.
Zapraszam do zapoznania się z opisem gry :

Gracz dołącza do jednej z trzech gildii jakimi są:

• Gildia Wojowników (Charakteryzuję się wysoką witalnością oraz wielką siłą, dzięki temu jest w stanie powalić jednym zamachem ogromne stworzenia)
  • Gildia Paladynów (Jest połączeniem tego co najlepsze w magu i wojowniku)
  • Gildia Magów (Charakteryzuję się wysoką inteligencją i potężnymi atakami magicznymi)

W zależności od tego jaką postać będzie miała gildię takie umiejętności będzie mogła osiągnąć.
Stworzony bohater będzie wykonywał zadania i awansował na coraz to wyższe poziomu w umiejętnościach oraz w doświadczeniu.
Podróżować będziemy po rozległym świecie stworzonym z wysp oraz kontynentów, na które dostać się będzie można przez porty.
Każda podróż będzie wymagała od nas odpowiedniego doświadczenia czyli wymagany będzie poziom na przejście do nie których lokacji.

W świecie Solem będzie można zdobywać przedmioty o różnych typach unikatowości.

• Przedmioty Normalne (Szansa na zdobycie takiego przedmiotu to 40 %)
  • Przedmioty Ulepszone (Szansa na zdobycie takiego przedmiotu to 0.5%)
  • Przedmioty Epickie (Szansa na zdobycie takiego przedmiotu to 0.5%)
  • Przedmioty Artefakty (Szansa na zdobycie takiego przedmiotu to 0.2%)

Co zostało zrobione:

• Silnik(Optymalny silnik na tablicach)
  • Mechanika gry(Mapa,minimapa,czat,priv,statystyki)
  • Zakładka(Ustawienia)
  • Layout(Zewnętrzny i wewnętrzny)
  • Menu tworzenia postaci
  • Menu rejestracji
  • System Klasowości

Co zostało zrobić do beta testów:

• System walki
  • System Klanów
  • Zadania
  • Npc

Zapisy na beta testy otwarte proszę o pisanie w temacie swoich kandydatur jest 100 miejsc.

A oto parę grafik z gry(Posiadamy licencję rpg marker):

post-905563-0-04100700-1366039661_thumb.jpg

Opublikowano

Ładnie tak grafiki podkradać? Tło logowania było robione przez moją siostrę i jakoś nie pamiętam żeby komuś udostępniała.

logoBG.png.com - nowe MMORPG!

Opublikowano

Tło które jest umieszczone pod panelem do logowania należy do projektu danarroth i zostało wykonane przez mojego grafika. Z racji, że jest to projekt komercyjny, a ty wykorzystujesz nasze grafiki bezprawnie masz 48h na usunięcie ich. W dodatku żądam, aby w pierwszym poście zostały umieszczona stosowna informacja o zaistniałej sytuacji.

Proszę o natychmiastową odpowiedź.

Pozdrawiam

Foxbond

Właściciel projektu danarroth

EDIT:

Drewniane belki są również naszą własnością, ale dopiero grafik mi to uświadomił.

Opublikowano

Wcześniej nie zauważyłem, ale grafiki drewna pod "Menu Strony" i "Statystyki Gry" też są ukradzione.

@Edit

Po dłuższym przyglądaniu się to tło papierowe też ukradzione.

logoBG.png.com - nowe MMORPG!

Opublikowano

Chyba was pogieło ludzie :) Grafiki są zrobione przez mojego grafika i mam pliki psd :) a wy ?

Przy okazji twój projekt to dno, i dobrze o tym wiesz i nie spamuj mi tu... Co ciśnienie Ci podskoczyło bo Konkurencja?

A sam to co grafiki z margonem podkradasz ? Masz licencję na tilesety ?

Opublikowano

Prosiłem o wypowiedzenie się autora postu, który jednocześnie uważa się za autora (jedynego). Nie wiem co więc masz z tym wspólnego. Oczywiście, że posiadamy pliki psd (właściwie to chyba xcf)

Mam też multum screenów z datą o miesiąc wstecz, a także screeny umieszczone na fb. Jeśli twierdzisz, że jestem pr0 haxxiorem i włamałem się do fb, aby zmienić datę tychże screenów to pozdrawiam. Nie zapominaj o tabletkach.

Opublikowano

Powyższy projekt nie jest żadną konkurencją, a ja nie wykorzystuję żadnych grafik z margonem. Na mapę na której odbywały się testy mam pozwolenie od samego Thinkera (!). [Prezesa Garmory sp. z. o.O.]

EDIT:

Nie mam nic do dodania.

Dlaczego więc w pierwszym poście kłamiesz, że wszystko wykonałeś sam?

Opublikowano

Kłócicie się o takie paskudne elementy layoutu. Graficy? Please...

Tło pod logowanie: bordowe tło + 1/2 czarne brushe z lekką przeźroczystością(jak mniemam brushy wasi graficy nie robili).

Tabelka - to kawałek drewa z nałożonymi kilkoma warstwami co pewnie tylko pogorszyło wygląd.

Reszta to ramka, która jest paskudna, już lepiej można by było dać prostą w brązowych barwach.

Tyle na ten temat, nikogo nie chcę urażać, no ale proszę was :)

logo.png

Opublikowano

Panowie nie pogrążajcie się, dobrze wiecie że jesteście złodziejami, prace należą do Danarroth, a wy jesteście zbyt leniwi żeby zrobić coś samemu. Tu nie ma mowy o konkurencji tylko o zwykłym chamstwie w państwie.

Troche dorosłego zachowania, chyba że jesteście zwykłymi gimbusami, to by was poniekąd usprawiedliwiało do takiego zachowania.

Generalnie nie chodzi o to czy brzydkie czy piękne, kradzież to kradzież, a potem sie dzieje chamstwo w państwie.

Opublikowano

Tak ? No to zaraz się go zapytam, już dawno to miałem zrobić bo twoje dane zdonżyłem zgromadzić, ale jakoś nie miałem na to czasu.

Osoba popełniająca elementarne błędy ortograficzne (w dobie wbudowanych słowników) nie jest wystarczająco poważna, aby móc udzielać się w takich sprawach.

Kłócicie się o takie paskudne elementy layoutu. Graficy? Please...

Tło pod logowanie: bordowe tło + 1/2 czarne brushe z lekką przeźroczystością(jak mniemam brushy wasi graficy nie robili).
Tabelka - to kawałek drewa z nałożonymi kilkoma warstwami co pewnie tylko pogorszyło wygląd.
Reszta to ramka, która jest paskudna, już lepiej można by było dać prostą w brązowych barwach.
Tyle na ten temat, nikogo nie chcę urażać, no ale proszę was

Tu chodzi o kradzież i bezprawne przywłaszczenie sobie czyjejś własności. Jak ukradnę tobie tapetę z domu to jak to nazwiesz? Przecież też była brzydka, stara i zniszczona.

Opublikowano

Dostałem info od moderatora że

Swistakzlasu to multikonto :)

Dostałeś złe informacje, gdyż Cholek jak i swistakzlasu są to osoby zaangażowane w projekt Danarroth i po prostu chcą się jawnie sprzeciwić waszej samowolce. Możecie nawet IP sprawdzić, są różne

Opublikowano

Tu chodzi o kradzież i bezprawne przywłaszczenie sobie czyjejś

własności. Jak ukradnę tobie tapetę z domu to jak to nazwiesz? Przecież

też była brzydka, stara i zniszczona.

Nazwę cie moim wybawicielem bo w końcu będę miał pretekst do kupna nowej :)

logo.png

Opublikowano

A po za tym jak śmiesz wnioskować, że coś zostało ukradzione po zrzutach ekranowych? Jesteś dzieciakiem który nie wie co to prawa autorskie i reklamuje swój projekt gdzie się tylko da ? Więc pytam się jakim prawem wnosisz coś do tego tematu jeżeli jesteś zwykłym oszustem i prowokatorem ? Twoje słowa są błędne jak i ich okazałość jest tak uboga, iż chce się płakać. Stworzyłeś silnik czy może go przerabiasz bo prawdopodobieństwo, że taki niedoświadczony dzieciak jak Ty coś zrobił sam jest równe 5 %

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...