Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Pukawka.pl - Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zainteresowała mnie tam oferta MineCraft'a. Chciałbym wykupić serwer 10 slotowy, 100 MB na jeden slot, 1GB RAM.

Teraz pytanie czy nie będzie żadnych lagów na serwerze, cofek oraz obciążeń przy 22 pluginach, oraz przy pełnym serwerze?. Proszę o pomoc :) Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie będzie żadnych lagów. 100 mb jest bardzo wysoką liczbą ramu na 1 slot.

(Lagi pojawią się jeśli użyjesz pluginu np. Orebfuscator - ale to normalne - tego nie wytrzyma żadna maszyna ;) )

Zapraszam na mój serwer:

sygnaturkay.png

Adres IP: s146.csrv.pl:24312

Opublikowano

Na pewno przy takich pluginach nie będzie problemu? Pluginy jakie planuje dodać: Authme, Essentials, EssentialsSpawn, Permissionsex, WorldGuard, WorldEdit, WorldPortal, OtherDrops, LWC, Factions, Magiccarpet, AutoSaveWorld, IConomy, ChestShop, Jobs, iChat, mChatSuite, NoCheatPlus, PaintBall, Vault, AutoMessage, ClearLagg. Nie będzie problemu?

Opublikowano

PaintBall w zasadzie ci sie nie przyda. Przez to jest sporo lagów. U mnie na serwerze jak dodałem dość często się chunki nie ładowały. Po prostu zżera dużo ramu. Zamiast tego daj np. spleef albo automatyczne parkoury

Opublikowano

Bardzo fajny hosting, lekkie lagi wysępują, a tak to polcam :)

ZAPRASZAM

Na serwer

ip: GreenCraft.mcsw.pl

Opublikowano

Ogolnie pamietam ze pukawka nie miala nigdy zadnych problemow, wiec z mojej strony chcialem tylko dodac, ze czasami jak mialem tam serwer zdazaly sie lagi. Ale to tylko wtedy, gdy przechodzili oni jakies konserwacje, dzis zapewne jest cud, miod, malinki.

OndteAw.png

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...