Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dlaczego co chwile off-a mi się serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za dużo ramu zużywasz i dlatego się wyłącza. Sprawdź w logach czy Ci żaden plugin nie wywala błędów. Dodatkowo spróbuj zmienić mapę bo jeśli masz zepsute chunki to może być przez to.

Zapraszam na mój serwer:

sygnaturkay.png

Adres IP: s146.csrv.pl:24312

Opublikowano

Masz może plugin Custom Server Messages?

Lub TabDeco

Nie mam :P

Za dużo ramu zużywasz i dlatego się wyłącza. Sprawdź w logach czy Ci żaden plugin nie wywala błędów. Dodatkowo spróbuj zmienić mapę bo jeśli masz zepsute chunki to może być przez to.

Chunki nie mam zepsute, a co do RAM-u to nigdy nie miałem takich problemów, nigdy nie miałem na serwie lagów.

Może jakieś inne propozycje ?

Opublikowano

@Topic zadałem ci takie pytanie ponieważ miałem plugin Custom Server Messages i miałem to samo co ty.

Pomogłem?? Kliknij Lubię To

Opublikowano

Parametry:

• Pamięć RAM: 2 GB
  • Liczba graczy: 20 slotów
  • Serwer publiczny lub prywatny
  • Superszybki dysk SSD (6 GB)
  • Dostępne silniki:
    Standard, Bukkit
    Tekkit, Forge

Lista pluginów:

-AZRank
-AZRank-160920121651
-AntiRelog
-AuthMe-161220120859
-AutoMessage
-AutoSaveWorld
-Bedhealth
-BleedingMobs
-ChestShop3-46
-CookieMonster
-Essentials
-EssentialsChat
-EssentialsSpawn
-Factions
-Hardcore
-ImgMap
-Jobs
-Kino
-MobDisguise
-MobHealth
-PermissionsEx
-PlayerHeads
-PlayerStatusSigns
-Reservations
-SignColours
-Vault
-WorldEdit
-WorldGuard-071120121826

a co do procka to nie chce mi sie sprawdzać :P

@Topic zadałem ci takie pytanie ponieważ miałem plugin Custom Server Messages i miałem to samo co ty.

Ahhha. ;/ u mnie jest chyba jakiś gorszy problem

Opublikowano

@ref

1. sprawdz czy w konsoli nie ma zadnych błedów 2. sa to napraw jezeli nie ma usun wszystkie pluginy i wgrywaj co 3 i reloaduj serwer ; )

dalej to samo ;/ co kilka godzin off-a sie i musze wbić żeby go uruchomić.

Opublikowano

CraftServe jest dobry, żeby nie było :) Też myślałem, że to badziew, aż się skapnąłem, że mam pluginy na 1.4.7 na Bukkicie 1.5 :D

Wszystko wina pluginów na złą wersję bukkita.

Zrób też to co napisał TenStylOdLajka.

343731479829004887779.png

Opublikowano

CraftServe jest dobry, żeby nie było :) Też myślałem, że to badziew, aż się skapnąłem, że mam pluginy na 1.4.7 na Bukkicie 1.5 :D

Wszystko wina pluginów na złą wersję bukkita.

Zrób też to co napisał TenStylOdLajka.

Podaj adres ip (nawet bez porta) ponieważ craftserve jest dobre jak się na dobra maszynę trafi, ja miałem tak że: bez pluginów itp serwer wyłączał się co parę godzin, potem wyłączał się przy każdym zapisywaniu mapy, następnie pierdutnoł, i się go włączyć nie dało, a na koniec zrestartowało do zera (witamy w craftserve, najgorszy syf w sieci (jak masz szczęście) ).

EDIT:

uwierz mi że jak byś się na mineserv.eu przeniósł to owe problemy na 90% by znikły

Opublikowano

Podaj adres ip (nawet bez porta) ponieważ craftserve jest dobre jak się na dobra maszynę trafi, ja miałem tak że: bez pluginów itp serwer wyłączał się co parę godzin, potem wyłączał się przy każdym zapisywaniu mapy, następnie pierdutnoł, i się go włączyć nie dało, a na koniec zrestartowało do zera (witamy w craftserve, najgorszy syf w sieci (jak masz szczęście) ).

EDIT:

uwierz mi że jak byś się na mineserv.eu przeniósł to owe problemy na 90% by znikły

także sie dołączam, polecam FiberHost.pl , niskie ceny, doskonały support, i swietne maszyny! :)

Nie reklamujemy serwerów w sygnaturach + gif OFF.

Opublikowano

Od tego jest consola aby sprawdzić błędy -,-

Sprawdź console.

Z tym małym ale że to w pewnym sensie nie błędy serwera MC tylko błędy systemu operacyjnego maszyny (na bank linuks) więc co ty chcesz żeby co ci się pokazywało w konsoli??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...