Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Na ile slotów wystarczy 640 MB pamięci RAM ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jesli bedzie gralo 5 osob to tak ale jak bedzie 10/20 20/20 LAGI albo nawet serwer sie bedzie wylaczał

dam ci taki przyklad mam serwer ktory ma 40 slotow i 2,5 mb ramu i jak jest 35 osob to TPS spada do 19-18 i sa lekkie lagi

wiec jak masz prawie 4 razy miej ramu a tylko 2 razy mniej slotow to wapie ze bedzie chodzilo

Opublikowano

większość hostingow przeznacza na 1 slot 64 mb RAM i to jest przeciętnie, więc z prostego rachunku wynika ze najbezpieczniej będzie dać 10 slotow, pod warunkiem, że będą tylko podstawowe Pluginy

Opublikowano

Na slot powinno być 100MB ramu żeby nie było lagów Więc 600 : 6 = 100MB Maximum udzwignie 6 slotów bez lagów ale nie radzę instalować za dużo pluginów :)

Opublikowano

Jak wgrasz clearlag to moze na 10 slotow bedzie OK (clearlag usuwa lezace itemy i jak skonfugurujesz dobrze to i moby z calego serwera , oczywiscie wybrane moby ponad to zmiejsza zuzycie ramu dla pluginow.Polecam tez zmiejszenie Widocznosc do 7-8

zmiejszy to renderowanie mapy a co z tym idzie zmiejszenie lagow i ramu.

Opublikowano

Crash mu nie bedzie wyskakiwal jak dobrze dobieze pluginy i skonfiguruje , moj kolega ma 720 mb na 10 slotow z ownserver i jak jest FULL nie ma lagow :D

Takie jest moje zdanie na ten temat.

Opublikowano

gorzej jak będziesz sam chciał wbić na serwer :D nie wiem czy komp uciągnie serwer i jeszcze minecrafta, który mało ramu nie zjada :D

Opublikowano

Może udało by się 10 slotów na lekkich lagach :) Ewentualnie dokup sobie ramy one aż takie drogie nie są :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...