Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Root, rom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dużo czytałem na necie o androidzie i wiele osób wspomniało coś o roocie i romie. Kilka moich pytań:

-Co to jest root i co to jest rom?

-Do czego to służy?

-Czy może mi się przydać w mojej xperii active?

Opublikowano

Root umozliwiam ci wejscie w rzeczy ktorych nie pozwolil producent, pozwala ci na wgrywanie romów oraz na cheatowanie,

Rom to moze byc zmiana systemu na nieoficjalny, najbardziej znanym romek jest cyanogenmod.

Przyklad programu do cheatowania - GameCih. Odpowiednik Cheat Engine na Androida.

Jezeli chcesz zmienic system, albo uzywac aplikacji ktore potrzebują wgranego roota,

Zaczynaj juz dzis prawdziwą przygode z androidem.

image.png 

Opublikowano

chyba w bajkach tylko nie wolno.

każdy telefon ma roota ZAWSZE, nie ma tylko dostępu dla normalnego użytkownika z poziomu aplikacji i systemu

root nic nie robi, tylko jest bo to dodatkowe polecenia systemowe tylko

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Odpowiadam na pyt o ktore prosiles.

Rom to po prostu system. Wgrywa sie romy, jezeli sie poprzedni znudził, a kazdy rom jest inny

image.png 

Opublikowano

ROMy glownie dosc mocno wyglad interfejsu, poprawiaja wydajnosc.

Po zrootowaniu telefonu jesli cos sie np. stanie i bedziesz go chcial oddac na gwarancje to wiekszosc producentow Ci jej nie uzna bo ingerowales w system. Ale zawsze mozna wgrac np. stockowy rom bez roota i gwarancja powraca.Pozdrawiam

1377440917-U253647.png

Opublikowano

tak mozna sa nawet aplikacje obecnie sam ich uzywam zalezy od telefonu. ja uzywam Framaroot polecali mi tez ExynosAbuse ale cos nie działa. polecam ci poczytac angielskie fora nie koniecznie ze zrozumieniem całej tresci (zależy od ang. lvl) tylko po to by oswoic sie z tymi nazwami wszystkimi i poszczególnymi programami lub romami

Opublikowano

Czy można po zrootowaniu odrootować? xD

Chyba we wszystkich telefonach wystarczy po prostu wgrać nowy system przez program Odin a root znika

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...