Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie - Liceum

Kamdaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema jeżeli bym się wybierał do LO i chciałbym mieć rozszerzoną matmę i angielski to jaki to profil? Bo są takie profile jak np. human itp. a nie wiem jakie przedmioty na danym profilu są rozszerzone.

Opublikowano

Możesz iść na każdy profil i zdawać to co chcesz ale ja bym ci polecił kierunek głównie z matematyką.U mnie były 2 profile matematyczne:

1.Matematyka-Fizyka-Informatyka(na który poszedłem)

2.Matematyka-Geografia-Angielski

Warto dodać że angielski nie jest bardzo trudnym językiem a te profile pomogą Ci w matematyce na rozszerzeniu :)

Ja jeśli nie przepisze się do technikum do 2 klasy i zostanę dalej w liceum właśnie też zamierzam pisać rozszerzoną matmę i angol.Jak będzie?Zobaczymy :)

Opublikowano

najbardziej pasuje mi Matematyka-Geografia-Angielski bo chciałbym w przyszłości iść do WSO. Czyli mogę iść sobie na jaki chcę profil, a po prostu, później wybieram sobie jaki przedmiot chcę zdawać rozszerzony?

#informatyka nie jest mi potrzebna do szczęścia :D

Opublikowano

Najlepiej to tam gdzie jest informatyka. Tam jest rozszerzenie fizyki, matematyka chyba podstawa/rozszerzenie

Opublikowano

Tak możesz iść na jaki profil chcesz a potem wybrać co chcesz zdawać ale musisz wziąść pod uwagę że na np. profilu humanistycznym nie będziesz miał rozszerzonej matematyki :) Np. mój starszy brat będzie już niedługo pisał maturę z rozszerzoną matma, fizą, angolem + chemię podstawową a jest na mat-fiz-inf :)

Opublikowano

Dobra dzięki Wam, mam zamiar iść na mat-geo, bo tam jest matma, geografia i anglik rozszerzone, a te przedmioty są dla mnie bardzo potrzebne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...