Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Do jakiej sql iść po 3 gim więcej w temacie :)

Joseito

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam a więc w tym roku kończę 2 gimnazjum , za rok 3 gimnazjum i potem przyjdzie pora na

wybór szkoły , chciał bym abyście mi doradzili gdzie iść ja umieszczę jeszcze mały spis do jakich mogę

iść ponieważ u mnie jest mało szkół ponieważ nie mieszkam w dużym mieście i nie mam warunków.

Chodzi mi o coś takiego aby było łatwo oraz by potem była jakaś dobra praca , chcę dodać

iż po zakonczeniu którejś ze szkół mam zamiar iść na studia do Krakowa , mam już nawet uzbieranie

pieniądze na mieszkanie i te sprawy a więc jedziemy :)

LO - klasa ratownictwa medycznego

• Uczęszczając do tej klasy uzyskasz podstawową wiedzę typową dla nauki szkolenia w zakresie udzielania pomocy przedmedycznej.
  • Poznasz zasady działania jednostek pogotowia ratunkowego.
  • Wyćwiczysz podstawowe zabiegi resuscytacyjne.
  • Poznasz zasady opieki nad poszkodowanymi.
  • Zdobędziesz sprawność fizyczną, przygotujemy Cię do przejścia testów sprawnościowych wymaganych na wielu uczelniach.

LO - klasa językowa

• Klasa językowa została stowrzona w oparciu o program dostosowany specjalnie na potrzeby takiej klasy.
  • Zwiakszona liczba godzin języków obcych pozwala w stopniu rozszerzonym zealizować tematy pominięte w programie podstawowym.
  • Uczymy języków nie tylko z książek, ale z ciekawych lekcji, prezentacji i programów multimedialnych.
  • Stawiamy na języki obce: angielski i niemiecki, które są niezbędne do osiągnięcia sukcesów we współczesnym świecie.
  • Łatwiej zdecydujesz, czy chcesz kontynuować studia na kierunkach filologicznych.
  • Zdobędziesz umiejętność komunikacji w językach obcych.
  • Zajęcia będą odbywały się także w konsulatach austriackim i brytyjskim.
  • Atrakcyjną formą nauki będzie wymiana młodzieżowa z uczniami ze szkół angielskich i niemieckich.

LO - klasa służb mundurowych

• Przedmiot - Podstawy prawne funkcjonowania służb mundurowych.
  • Zajęcia z przysposobienia obronnego rozszerzone o pierwszą pomoc.
  • Strzelanie sportowe na wyspecjalizowanych strzelnicach.
  • Zajęciach z wychowania fizycznego rozszerzone o narciarstwo i samoobronę.
  • Dodatkowe
    zajęcia i szkolenia praktyczne w policealnej szkole detektywów i
    pracowników ochrony O’Chikara, z którą współpracujemy od momentu
    utworzenia klasy mundurowej.

u6pv.jpg

Opublikowano

Mi się wydaje że ta ostatnia LO - klasa służb mundurowych

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Kuzyn byl na sluzbach ratowniczych ale to byly chyba studia zrezygnowal jak zobaczyl flaki rozwalone na brzuchu, chyba ze lubisz pomagac, al'

Dałeś mi 5% ? jesteś taka śmieszna .

Opublikowano

Nie czaje, jak ludzie z mpc moga za ciebie decydowac, co bedziesz dalej robil, gdzie bedziesz sie uczyl, potem pracowal ? Dziwne ...

1377808813-U903831.png

Opublikowano

Polecam

Technikum

- Kominarz

- Hydraulik

- Zarządzanie polem namiotowym

A tak na serio to idź do LO Kadetów, ja mam zamiar się tam wybrać, ale nie wiem czy dam radę, jak Cię tam nie wezmą, a masz zamiar iść do WSO to idź LO mat-geo.

Opublikowano

Ja bym wybrała LO z klasą językową. :) Mnie to interesuje. Wszystkie trzy profile są ciekawe, a Ty musisz zdecydować, w którym z nich odnajdziesz się najlepiej oraz co byś chciał robić w przyszłości. :)

Opublikowano

Rozumiem autorze, że jesteś osobą bez zainteresowań, albo te 3 dziedziny interesują Cię na tyle w identycznym stopniu, że nie możesz sobie sam poradzić z wyborem? Jasne, oczywiście, najlepiej, żeby było łatwo, a po ukończeniu łatwej szkoły dobra praca, ale niestety tak nie będzie. Jak chcesz bez myślenia mieć jakąś pracę, to idź do mundurowej, tam powinieneś później mieć jakąś posadę. Co do językowej, którą ja bym ze swojej strony wybrał, to jej nie bierz, bo żeby po takiej szkole mieć pracę, to za rączkę nikt Cię nie poprowadzi.

Nagły wysyp tych irytujących tematów ostatnio nie ma żadnego stopu. Jeżeli chcesz, to podam Ci tutaj 3 najpopularniejsze odpowiedzi ludzi, którzy przecież przeżyli swoje 15 lat i wiedzą, co w życiu najważniejsze.

1. Idź do technikum, bo po technikum masz zawód i w ogóle jesteś ustawiony do końca życia.

2. Do liceum nie idź, bo złapiesz za łopatę, więc idź do technikum, bo po technikum masz zawód i w ogóle jesteś ustawiony do końca życia.

3. Wybierz to, co Cię interesuje, ale Ty nie masz określonych zainteresowań, więc idź do technikum, bo po technikum masz zawód i w ogóle jesteś ustawiony do końca życia.

Jesteś najpiękniejszą kobietą, jaką widziałem na oczy. Oh! Zapomniałem! Jestem szkieletem i nie mam oczu - yohohoho! Skull joke.

mini1a.pngminigd.pngminizoro.png

Opublikowano

Rozumiem autorze, że jesteś osobą bez zainteresowań, albo te 3 dziedziny interesują Cię na tyle w identycznym stopniu, że nie możesz sobie sam poradzić z wyborem? Jasne, oczywiście, najlepiej, żeby było łatwo, a po ukończeniu łatwej szkoły dobra praca, ale niestety tak nie będzie. Jak chcesz bez myślenia mieć jakąś pracę, to idź do mundurowej, tam powinieneś później mieć jakąś posadę. Co do językowej, którą ja bym ze swojej strony wybrał, to jej nie bierz, bo żeby po takiej szkole mieć pracę, to za rączkę nikt Cię nie poprowadzi.

Nagły wysyp tych irytujących tematów ostatnio nie ma żadnego stopu. Jeżeli chcesz, to podam Ci tutaj 3 najpopularniejsze odpowiedzi ludzi, którzy przecież przeżyli swoje 15 lat i wiedzą, co w życiu najważniejsze.

1. Idź do technikum, bo po technikum masz zawód i w ogóle jesteś ustawiony do końca życia.

2. Do liceum nie idź, bo złapiesz za łopatę, więc idź do technikum, bo po technikum masz zawód i w ogóle jesteś ustawiony do końca życia.

3. Wybierz to, co Cię interesuje, ale Ty nie masz określonych zainteresowań, więc idź do technikum, bo po technikum masz zawód i w ogóle jesteś ustawiony do końca życia.

Ślepy jesteś? Przecież napisał, że nie ma innego wyboru.

Opublikowano

Ślepy jesteś? Przecież napisał, że nie ma innego wyboru.

Gdzie zasugerowałem, że ma inny wybór? :huh:

Jesteś najpiękniejszą kobietą, jaką widziałem na oczy. Oh! Zapomniałem! Jestem szkieletem i nie mam oczu - yohohoho! Skull joke.

Opublikowano

Pisząc, aby poszedl do technikum <_<

@top

klasa językowa.

Nie wyczułeś sarkazmu? xD Przecież sam jestem licealistą, a pisanie "idź do technikum, bo po tym masz zawód" jest powtarzane przez ludzi jak starta płyta :D

Dobra, ale jak już muszę napisać to, co powyżej, to zrobię to prostszymi słowami. Spośród tych trzech (jeżeli do żadnego bardziej Cię nie ciągnie), to wybierz mundurówkę, bo jeżeli chcesz mieć niemalże pewną pracę, to tam powinno być najłatwiej.

Opublikowano

Nie wyczułeś sarkazmu? xD Przecież sam jestem licealistą, a pisanie "idź do technikum, bo po tym masz zawód" jest powtarzane przez ludzi jak starta płyta :D

Dobra, ale jak już muszę napisać to, co powyżej, to zrobię to prostszymi słowami. Spośród tych trzech (jeżeli do żadnego bardziej Cię nie ciągnie), to wybierz mundurówkę, bo jeżeli chcesz mieć niemalże pewną pracę, to tam powinno być najłatwiej.

Do wojska może iść każdy kto na poborze dostał odpowiedni przydział oraz ma maturę. Więc nie musi iść do mundurowego Liceum. Jak pójdzie do językowej to i tak wrazie czego jakby miał ochotę to może iść do wojska. Do mundurowego nie idź... . Będzie przez 3 lata sporo wyjazdów na obozy w czasie roku szkolnego (dosyć częstych), wycieczek itd. Lecz po skończeniu mundurowego wiedzę będziesz miał znikomą. Wiem bo kumpel chodzi

fs_pc.png

Opublikowano

Nie polecam ratownictwa bo naoglądasz się naprawdę nieprzyjemnych obrazów ;) Klasa językowa w owych czasach daje Ci największe szansę na przyszłość. Języki teraz to podstawa. ;)

Opublikowano

Technikum, w dużym mieście, będziesz mieszkał w internacie/bursie. To dopiero będzie szkoła... życia ;P

RAsfepN.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...