Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc]Kolegą laguje serwer a mi nie

patryk1290

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chodzi w tym że mam własnego ots'a wszystko mi śmiga jak należy nie zacina mi , kompa też mi nie muli , łącze internetowe mam o szybkości 10Mb/s , gdy wchodzi kolega lub jakiś inny gracz mają mega lagi że ledwo co mogą napisać nie wiem czemu im laguje na moim ots'ie a mi nie ? jeśli jest ktoś w stanie pomóc bardzo go o to proszę z góry dziękuje i odwdzięczę się reputem c(:

Napisz jak byś chciał w coś pograć :)
Profil steam

Opublikowano

1. Na twoim serwerze ( OTS ) nie wpływa na twoją grę. ( Kolega UP )

2. Może mają oni słabsze komputery, internety.

3. Twój komputer słabo wysyła pakiet do innych.

Lagoje ??

P.S. Popraw na Laguje

Opublikowano

nie wiem czemu sie tak robi, ciezko jest powiedziec oczyms czego sie nie widzi.

moze podaj jeszcze parametry kompow waszych, moze wina lezy po ich stronie.

chyba ze mieszkasz gdzies za graniaca a oni w polsce, albo na odwrot

12345ab.jpg

Opublikowano

nie wiem czemu sie tak robi, ciezko jest powiedziec oczyms czego sie nie widzi.

moze podaj jeszcze parametry kompow waszych, moze wina lezy po ich stronie.

chyba ze mieszkasz gdzies za graniaca a oni w polsce, albo na odwrot

No w sumie to ten kolega mieszka w Wielkiej Brytani może dla tego a co do moich wymagań kompa to procka mam Intel® Celeron® CPU 2.54GHz ram tu niestety mało tylko 1GB xD

Profil steam

Opublikowano

Okey już nie trzeba wszystko działa :D , ale mam za to inny problem nie wiem czy mam tworzyć nowy post ? , być może już gdzieś to jest ale nie mogę znaleźć chodzi mi o to że gdy u mnie na ots'ie padnie gracz nie pojawia się w temple tylko gdzieś indziej i nie wiem gdzie ... gdzie można zmienić pozycję respienia się graczy po śmierci ? , ja zmieniałem w config.lua ale chyba nie ta linijka bo po zmienieniu i tak nie działa

accountManager = false

namelockManager = true
newPlayerChooseVoc = false
newPlayerSpawnPosX = 160
newPlayerSpawnPosY = 50
newPlayerSpawnPosZ = 7
newPlayerTownId = 1
newPlayerLevel = 8
newPlayerMagicLevel = 0
generateAccountNumber = false

Profil steam

Opublikowano

Jeżeli jest to server na hamachi to działa to na tej zasadzie że tobie nie ma prawa mulić server obojętnie jakiego byś miał kompa, lecz twoim kolegą oczywiście bd mulić bo pewnie komputer masz słabiutki a internet dobry to nie masz się co dziwić lepiej wykup sobie maszynę jest tania około 50 zł : ))

Opublikowano

Okey już nie trzeba wszystko działa :D , ale mam za to inny problem nie wiem czy mam tworzyć nowy post ? , być może już gdzieś to jest ale nie mogę znaleźć chodzi mi o to że gdy u mnie na ots'ie padnie gracz nie pojawia się w temple tylko gdzieś indziej i nie wiem gdzie ... gdzie można zmienić pozycję respienia się graczy po śmierci ? , ja zmieniałem w config.lua ale chyba nie ta linijka bo po zmienieniu i tak nie działa

Musisz wiedziec jakie kordy ma temple..

@2upo nie zauwazylem jak napisales edita...

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...