Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Grafa spostrzeżenia-Podrasowanie ?

Tigerxy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam do was prośbę chodzi o grafę czy wyciągniecie takie elementy wizualnie jak na tych SS

Czy macie podobnie...

Z góry przepraszam,ale ss są wykonywane w różnych miejscach,ale na tej samej mapie.

Która waszym zdaniem jest lepsza grafika ?

Jak widać niebo jest dużo inne...

1-SS jak wiadomo jest normalny w ustawieniach gry wybór grafiki na wysoki.

NtZm7J9.jpg

2-SS może być dla was zaskoczeniem gdyż wybór grafiki w grze jest na średnich

oraz jest dużo większa płynność gry i to róźnica bardzo kolosalna - Grafa modyfikowana.

CrqD4Na.jpg

Opublikowano

Super Low najlepsze :D

A na serio to dla mnie niebo na wysokich lepsze ^^ Bardziej realistyczne i mniej rozpraszające.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Średnie lepsze bo nie ma takiej "mgiełki" i nie muli tak grafy :) Ale jest też mniejszy zasięg widoku co sprawia że snajperzy mają trochę trudniej :/

Opublikowano

Szkoda, że ustawienia ograniczają się do "bardzo niskich", "niskich", "średnich" i "wysokich"... W każdym innym FPSie mamy do wyboru tekstury, otoczenie, cienie, czasem zasięg widzenia... wtedy można by się pobawić ;) Np. tło i detale z wysokich a tekstury średnie.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Na forum dawno widziałem już ludzi co pisali że chcą takie ustawienia jak np. w BF2 ale oni to olewają bo dupy nie chce sie ruszyć :D

Ale jakby dodali takie bardziej zaawansowane ustawienia grafiki to było by super :)

Opublikowano

Na forum dawno widziałem już ludzi co pisali że chcą takie ustawienia jak np. w BF2 ale oni to olewają bo dupy nie chce sie ruszyć :D

Ale jakby dodali takie bardziej zaawansowane ustawienia grafiki to było by super :)

Dokładnie :) Bo sam z chęcią pozbyłbym się tej kijowej "mgiełki" co jest na wysokich bo na średnich nie dość że ogranicza region widoku to jeszcze mam różne przebicia -.-

Opublikowano

@UP

Fakt mgiełka dla snajpera jest utrudnieniem. Trzeba wyjsc z propozycja na forum BF'a o dobór własnych konfiguracji graficznych. Może coś z tym zrobią ale wątpię\.

Opublikowano

Ja się muszę zadowolić niskimi,bo na średnich mi ścina jak nie wiem-i to na każdej rozdzielczości. Pomożecie,mój lapek to HP 6730s

Opublikowano

Tyle,że w tych średnich ustawieniach mgła jest zniwelowana,bo to nie są normalne ustawienia jakości grafiki średniej tylko modyfikowane.

Opublikowano

ja korzystam z wysokich i przy 1920;1080 i mi sie gra spoko nie narzekam lagów nie mam ani spadków fps wszystko działa pięknie grafika jak grafika nie można wymagać od tej gry tego co jest w bf3 bo wiadomo , że tego nigdy nie będzie i tyle :)

Opublikowano

no to fajnie, możesz się podzielić z innymi tymi dodatkami.

Btw przydałby się dalszy zasięg widzenia na wysokich.

Trzeba konfigurować plik General.con przede wszystkim dodać 2 nowe ścieżki

Plik ten znajduje się w dokumentach battlefielda

Bana za to nie ma,my tylko zmieniamy plik General,który jest w dokumentach,a nie w głównym folderze battlefielda.Także żadno z zabezpieczeń nie jest na taką zmianę uczulone.

Jeśli są chetni to napiszę co i jak... .

Opublikowano

ja korzystam z wysokich i przy 1920;1080 i mi sie gra spoko nie narzekam lagów nie mam ani spadków fps wszystko działa pięknie grafika jak grafika nie można wymagać od tej gry tego co jest w bf3 bo wiadomo , że tego nigdy nie będzie i tyle :)

A mi chodzi na wysokich w 2560:1440 oh oh podniet.

Super jakby dodali taki suwak jak w bodajże BF3, gdzie można zwiększać zasięg widzenia.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Trzeba konfigurować plik General.con przede wszystkim dodać 2 nowe ścieżki

Plik ten znajduje się w dokumentach battlefielda

Bana za to nie ma,my tylko zmieniamy plik General,który jest w dokumentach,a nie w głównym folderze battlefielda.Także żadno z zabezpieczeń nie jest na taką zmianę uczulone.

Jeśli są chetni to napiszę co i jak... .

Ciekawy jestem o jakie ścieżki chodzi. Tylko chodzi mi o to aby na średnich/niskich był w miare wiekszy zasieg widzenia
Opublikowano

Na średnich nie ma tylu szczegółów co na wysokich więc chodzi płynniej. Mam tutorial jak można wyłączyć efekt ziarna(na wysokich gra wygląda cudownie). Punkbuster tego nie sprawdza itp, EA nie uznało to jako modyfikowanie clienta gry więc jeśli chcecie to moge wrzucic tut;d

Opublikowano
Otwieramy Plik w dokumentach o nazwie General.con notatnikiem bądź NotH
i pod ostatnim wpisem pod spodem wklejamy 2 nowe ścieżki:

renderer.setFilmGrainStrength 0.0
renderer.setFilmGrainSize 0

po czym zapisujemy.
Opublikowano

Jeśli nie masz go to zrób go: General.con

W notatniku dodaj tam te 2 linijki co podał Tigerxy

Edit:

Kicak, tego pliku nie ma u każdego.

Ostatnio kolega chciał żeby pokazywało mu FPS, to też nie miał tego pliku i dałem mu.

Opublikowano

zaraz to przetestuję a i możesz mi napisać czy coś mi to da jak gram na wysokich?

co do Dzynekaka możesz się podzielić tym jak wywalić ziarno :P

Jak dla mnie na wysokich rewelacji nie ma, może to działa tylko na niższe

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...