Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak odlagować lola

midfor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w tytule mam 20-30 fps ale to mi niewystarcza od czasu do czasu sa lekkie ściny a w team fightah mam 10-20 fps

powiedzcie mi jak mieć więcej fps w lolu

(tylko bez głupich tekstów typu kup lepszy komputer )

Opublikowano

Zmniejsz ustawienia graficzne na minimalne.Odpalaj za pomocą Gamebooster'a

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Sam tyle mam na najniższych ustawieniach ;/ Niestety, pewnie masz zintegrowaną kartę graficzną, więcej nie wyciągniesz. Ja się już przyzwyczaiłem do takich ścinek w tf'ach i jakoś przestało mi to przeszkadzać.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Ustaw sobie najmniejsze wymagania graficzne, cienie wyjeb, daj tryb dla daltonów :D

Mi o 10 fpsów się podniosło po włączeniu tego oraz możesz w procesach wyłączyć aplikacje PMB ponieważ jest to gówno

nic nie wnoszące do LoLa a po wyłączeniu tego fpsów jest 5-8 więcej u mnie.

rihv60.png

Opublikowano

Sam tyle mam na najniższych ustawieniach ;/ Niestety, pewnie masz zintegrowaną kartę graficzną, więcej nie wyciągniesz. Ja się już przyzwyczaiłem do takich ścinek w tf'ach i jakoś przestało mi to przeszkadzać.

Ale wlasnie mnie boli najbardziej to ze jak zainstalowalem lola na poczatku gry to ladnie czysto chodzilo 70 fps a teraz dupa 20 fps i tyle

Opublikowano

game booster pomaga. jeśli go nie potrafisz ustawić to ty jesteś idiotą.

http://www.mpcforum.pl/topic/714015-tut-jak-zwikszy-ilo-fpsw-w-league-of-legends/

A tak btw. jak ktoś wierzy w te game boostery itd. to jest idiotą.

jaki masz sprzęt? wróżką to ja nie jestem : /

przed użycie gamebooster : http://scr.hu/0for/o40tl

po użyciu gamebooster : http://scr.hu/0for/wjroy

zamknął 8 procesów, zaoszczędził 44 mb ramu. może to nie jest jakaś ogromna ilość ale zawsze to coś

Opublikowano

lagi i te sciny to ja przezywam ale wkurza mnie ze musze czekac okolo 2 min zeby zobaczyc okno po skonczonej grze

Opublikowano

Zrób formata , Odpal gre przez game boostera . Jeśli masz nvidie to synchronizacja pionowa Off . Grałem na kompie 894mb ram , zrobiłem format,game booster i lagi tylko na początku gry , a tak to po 30-40 fps na najniżyszych , tylko postać mi się pojawiała w 40 sek .

Nie graj by wygrać...

Graj by stać się lepszym .

Opublikowano

Tak, naprawdę, prawdopodobnie userowi nawet nie chciało się przejrzeć całego mojego tut'a. Wszyscy mówicie o sposobach, które w zasadzie ja tam wymieniłem, GB nie daje żadnych większych efektów w przeciwieństwie do gBoosta, format - to nie rozwiązanie. Chyba, że z twojego PCta korzysta cała rodzina, a ty ściągając sobie gierki - nainstalowałeś 30 toolbarów i głupich programików. Zastosuj się do WSZYSTKICH rad które wstawiłem w swoim poradniku i powiedz czy dały jakikolwiek skutek. A gwarantuję, że dadzą. Tylko trzeba być cierpliwym, a nie szukać cudu który Ci da +40fps bez jakiegokolwiek wkładu złożonego z cierpliwości i motywacji. Nikt Ci nie podstawi żadnego sensownego rozwiązania pod mordkę, jeżeli nie potrafisz poświęcić godziny - dwóch, na przywrócenie swojego blaszaka do dawnej świetności. Chyba - że łatwiej przejrzeć i dopisać "ref" do swojego topicu.

Pozwolę sobie skomentować parę postów. Oczywiście, krytyka wstecz mile widziana.

Ustaw sobie najmniejsze wymagania graficzne, cienie wyjeb, daj tryb dla daltonów :D

Mi o 10 fpsów się podniosło po włączeniu tego oraz możesz w procesach wyłączyć aplikacje PMB ponieważ jest to gówno

nic nie wnoszące do LoLa a po wyłączeniu tego fpsów jest 5-8 więcej u mnie.

PMB nie zabiera zasobów systemowych czy pamięci potrzebnej na renderowanie grafiki. Jedyne, co zabiera - to transfer. Invalid.

To przeskanuj kompa, ew. format powinien pomóc.

j/w wstawiłem, jak Ci się psuje komputer to robisz backup, format i tracisz cenne 3 godzinny na instalację wszystkiego od nowa? Nie tędy droga.

game booster pomaga. jeśli go nie potrafisz ustawić to ty jesteś idiotą.

http://www.mpcforum.pl/topic/714015-tut-jak-zwikszy-ilo-fpsw-w-league-of-legends/

A tak btw. jak ktoś wierzy w te game boostery itd. to jest idiotą.

jaki masz sprzęt? wróżką to ja nie jestem : /

przed użycie gamebooster : http://scr.hu/0for/o40tl

po użyciu gamebooster : http://scr.hu/0for/wjroy

zamknął 8 procesów, zaoszczędził 44 mb ramu. może to nie jest jakaś ogromna ilość ale zawsze to coś

GB zamknął 8 procesów. gBoost o którym wyżej wspominałem, na moim czystym komputerze zamknął ich 20 + 15 usług, które zabierały 15% mojego normalnego zużycia procesora oraz odciążyły moje łącze internetowe i pamięć GPU. To jest różnica, a nie "jakieś 8 procesów".

wylacz animiacje w opcjach wez ustaw grafike na niski/b.niski ,wylacz cienie i najlepiej jak ci sie bedzie ladowalo to za pomoca alt + Tab zminimalizuj i odswiez z 5-8x ,a i jeszcze sciagni game boostera 3

[tutaj masz link do GB3] http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/narzedzia_systemowe/Game_Booster.html

Powtórzył wszystko, co było wcześniej + dodał radę, która spowalnia - a nie przyspiesza. Jedyne, co robisz za pomocą Alt+TAB to przełączasz aktywne zasoby systemowe na inne procesy. To nie daje skutku jakiegokolwiek. I to wszystko dla nabicia jednego posta.

Anyways, jak mówiłem - wypróbuj to o czym pisalem wyżej. Tylko poświęć troszkę czasu, a uwierz mi że będą efekty.

Pozdrawiam,

Acrith.

#link: http://www.mpcforum.pl/topic/714015-tut-jak-zwikszy-ilo-fpsw-w-league-of-legends/

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

Z synch.pionową mam 62 fps bez niej sięga do 150 200 a z boosterami czasem 300 animacje ui troche dają fps na -.

Opublikowano

Tak, naprawdę, prawdopodobnie userowi nawet nie chciało się przejrzeć całego mojego tut'a. Wszyscy mówicie o sposobach, które w zasadzie ja tam wymieniłem, GB nie daje żadnych większych efektów w przeciwieństwie do gBoosta, format - to nie rozwiązanie. Chyba, że z twojego PCta korzysta cała rodzina, a ty ściągając sobie gierki - nainstalowałeś 30 toolbarów i głupich programików. Zastosuj się do WSZYSTKICH rad które wstawiłem w swoim poradniku i powiedz czy dały jakikolwiek skutek. A gwarantuję, że dadzą. Tylko trzeba być cierpliwym, a nie szukać cudu który Ci da +40fps bez jakiegokolwiek wkładu złożonego z cierpliwości i motywacji. Nikt Ci nie podstawi żadnego sensownego rozwiązania pod mordkę, jeżeli nie potrafisz poświęcić godziny - dwóch, na przywrócenie swojego blaszaka do dawnej świetności. Chyba - że łatwiej przejrzeć i dopisać "ref" do swojego topicu.

Pozwolę sobie skomentować parę postów. Oczywiście, krytyka wstecz mile widziana.

PMB nie zabiera zasobów systemowych czy pamięci potrzebnej na renderowanie grafiki. Jedyne, co zabiera - to transfer. Invalid.

j/w wstawiłem, jak Ci się psuje komputer to robisz backup, format i tracisz cenne 3 godzinny na instalację wszystkiego od nowa? Nie tędy droga.

GB zamknął 8 procesów. gBoost o którym wyżej wspominałem, na moim czystym komputerze zamknął ich 20 + 15 usług, które zabierały 15% mojego normalnego zużycia procesora oraz odciążyły moje łącze internetowe i pamięć GPU. To jest różnica, a nie "jakieś 8 procesów".

Powtórzył wszystko, co było wcześniej + dodał radę, która spowalnia - a nie przyspiesza. Jedyne, co robisz za pomocą Alt+TAB to przełączasz aktywne zasoby systemowe na inne procesy. To nie daje skutku jakiegokolwiek. I to wszystko dla nabicia jednego posta.

Anyways, jak mówiłem - wypróbuj to o czym pisalem wyżej. Tylko poświęć troszkę czasu, a uwierz mi że będą efekty.

Pozdrawiam,

Acrith.

#link: http://www.mpcforum.pl/topic/714015-tut-jak-zwikszy-ilo-fpsw-w-league-of-legends/

dzięki za pomoc podskoczyło o 30 fps ale dalej się długo włacza okno ze statami macie jakies rozwiązanie na to?

Opublikowano

Myślę, że to już zależy od prędkości twojego dysku, bądź procesora. Jeżeli twój dysk jest stary, albo procesor wcale nie jakiś dwurdzeniowy czy coś, to może to definitywnie opóźniać result screen po meczu. W zasadzie ilość pamięci operacyjnej RAM też jakoś afektuje na to. Pamiętam, że na moim starym komputerze - na którym zresztą pracuję - result screen pojawiał się 10-20s po meczu, na nowym komputerze, 5-10s. Dlaczego u Ciebie tak się długo schodzi? Nie wiem.

- Jeżeli nie robiłeś defragmentacji dysku - zrób to.
- Jeżeli masz dużo ikon na pulpicie, zdecydowanie zmniejsz ich ilość. Po wyłączeniu Lola, wszystkie ikony się buforują, zajmuje to troszkę. Chociaż - jeżeli korzystasz z WinXP -> Narzędzia -> Opcje Folderów - > Widok -> Nie buforuj miniatur <ON>. Coś to zawsze daje.

Nie mam innych pomysłów niestety, wybacz. Powodzenia.

Pomogłem? Polub mój post :3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...