Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] 2 SERWERY w JEDNYM?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym teoretycznie zapytać czy była by możliwość aby mieć fizycznie jednego dedyka i jeden serwer ale na jakby 2 plikach serwerowych??

Wytłumaczę to może nieco inaczej...

Chciałbym aby był jeden grywalny serwer ale były jakby 2 wybory postaci (na jednym serwerze byłby inny wygląd postaci jak na drugim), profesji ale postacie z obu plików miały dostęp do tych samych map, tego samego item proto, bazy danych, postaci z obu serwerów się wzajemnie widziały, mogły ze sobą walczyć itd??

Nieco ciężko mam to wytłumaczyć tym bardziej, że pisze na telefonie...

Ciężko mi to wytłumaczyć ale jeśli ktoś zrozumiał niech dzieli się sugestiami...

Jutro jak wrócę z pracy i dosiądę kompa postaram sie to jaśniej wytłumaczyć....

Pozdrawiam

Opublikowano

Czyli że masz 2 serwery

jeden easy a drugi hard

i pliki oby 2 serwerów korzystają z tej samej mapki?

Jeżeli tak to raczej się nie da.

Ale pamiętaj nie ma rzeczy niemożliwych ;)

1372687195-U932691.png

Created by

. Gentleman .

Opublikowano

bardziej chodzi mi o to ze jest jeden serwer ale sa np. Dwa wybory postaci (tak jakby byly 2 oddzielne serwery) i na jednym jest zedxtowany nieco wyglad postaci ale po wybraniu jaka postacia chce sie grac potem jest juz normalnie postacie korzystaja z tych samych map, widza sie nawajem (ale jest zachowany wyglad postaci i ten normalny i ten zedytowany i post2ie widza sie nawzajem, moga ze soba walczyc itp.

Jest to teoretycznie mozliwe?

Pozdro

Opublikowano

Jest możliwe.

Jeśli chodzi ci o połączenie dwóch serwów na jednej maszynie to da się, ale pozdro na DDoSy :D

Jeśli chodzi ci coś w stylu xxx s1 i xxx s2 to musiałbyś już poważnie w pythonie grzebać i zrobić tj. 2 oddzielne Clienty.

Jak nie o to chodzi to mnie popraw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...