Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LeftCraft [PvP] 24/7 Dedyk 100 slotów! Klany!

k2daj

LeftCraft  

7 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrasz na serwie?

• Tak
      2
    • Nie
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1364478361-U369501.png LeftCraft 1.5 [PVP] 24/7 100 slotów! 1364478375-U369501.png

Adres IP: LeftCraft.pl:4444

Typ serwera: [PVP]

Ilość slotów: 100

Wersja serwera: 1.5

Premium: dialog_cancel.png

Potwory: dialog_cancel.png

Zwierzęta: dialog_cancel.png

Nether: dialog_cancel.png

PVP: yes.png

WL: dialog_cancel.png

Adres: LeftCraft.pl:4444

TS3: LeftCraft.pl

Rekrutacja na moderatorów : ON!

Zapraszamy do wspólnej gry :)

LeftCraft.pl:4444

Najlepszy serwer PVP :)

Opublikowano

Cześć i czołem, drodzy internauci. Dnia dzisiejszego poruszę osobiście sprawę maszyny serwerowej przedstawionej przez użytkownika k2daj. Ów serwer jest okazywany jako coś świetnego, wręcz iście fenomenalnego w swej brzydkiej reklamie. Ależ czyż tak naprawdę jest? Czyż Główny Administrator jest tak wyśmienity, jak przepowiadano? Czyż na naszą narodową scenę gry MineCraft naprawdę wkroczy coś innowacyjnego? Jest to istny przełom, a może kolejna przepaść? Czy przełamie wielce gruby lód wraz z Twym sumieniem? Tego, mój kochany czytelniku, dowiesz się z krótkiej recenzji przygotowanej przeze mnie. Przyjemnego czytania.

Przy rozpoczęciu gry naszym oczom objawia się dosyć skromne miejsce zmartwychwstania naszej postaci. Naszym celem jest spojrzenie ku górze, gdzie znajduje się przycisk kierujący naszą postać na arenę. Każdy z nas otrzymuje pakiet przedmiotów - żelazna zbroja, łuk z dołączonymi strzałami, jak i ostrze zrobione z dwóch diamentów. W takowym momencie każdy z nas ma za zadanie dobycia ekwipunku, poprawienia swego inwentarza u dołu, oraz wyruszenie w bój. Jednakże czy to przyjdzie nam z taką łatwością? Czyż możemy wszyscy razem stać się postrachem innych graczy? Osobiście szczerze w tą sprawę wątpię!

Pragnę rozpocząć od małego porównania.

Gracz LeftCraft + Gracz LeftCraft = Gracz versus Gracz

Gracz LeftCraft + Gracz LeftCraft + Administrator LeftCraft = Gracz versus Gracz, Administrator znienacka morduje w grze obu graczy z powietrza

Wszyscy gracze LeftCraft obecni na serwerze + Administrator LeftCraft = Gracze zostają zamordowani, Administrator króluje oraz tworzy taniec zwycięstwa w powietrzu

Administrator LeftCraft + Administrator LeftCraft = Powietrzna Gromada kochająca bawić się w Czelabińsk(strzały z powietrza z najlepszego łuku w grze kierowane w stronę graczy)

Po oficjalnej rejestracji w progach maszyny serwerowej zwącej się LeftCraft, można przyuważyć dosyć ciekawą rzecz niemal natychmiastowo - użytkowników serwera wygłaszających na czacie ogólnym, iż Grono Administracyjne srogo przesadza. Ależ czymże jest to spowodowane?! - zapytasz, drogi czytelniku. Otóż jest to wyśmienite pytanie! Wynika to bowiem z tego, iż nie wolno wyjść za strefę bezpieczną. Dlaczego? To nie ma sensu! Przecież na tym serwerze o to właśnie chodzi. Wytłumaczysz to; sprecyzujesz w jakiś sposób? - zapewne pytanie w Twej myśli się objawi, drogi czytelniku. Przy każdej stronie granicy stoi członek Grona Administracyjnego, z założonym na sobie najlepszym ekwipunku możliwym do zdobycia wuogólnionej grze, aczkolwiek nie na samej maszynie serwerowej. Jest to mianowicie inwentarz, jakim nie powstydziłby się prawdziwy weteran gry po fenomenalnym starciu z samym smokiem odległej krainy. Owi Administratorzy są obłożeni zaklętymi diamentami najlepszego możliwego rodzaju.

http://i.imgur.com/wwEew9o.png

Administrator w groźnym starciu z innym Administratorem pozostawił po sobie interesujący prezent. Tak swoją drogą - po co mu ta łopata?

Niżej wypisałem ekwipunek potencjalnego lwa- Administratora:

Diamentowy miecz - zaklęty ogień II(podpalanie przeciwnika oraz zadawanie mu większych obrażeń), ostrość V(największe możliwe dodane obrażenia ofensywne zadawane przeciwnikowi w pojedynku).

Łuk - zaklęty ogień II(podpalanie przeciwnika oraz zadawanie mu większych obrażeń), moc V(największe możliwe dodane obrażenia ofensywne zadawane przeciwnikowi w pojedynku).

Diamentowy napierśnik/nogawice/buty/hełm - ochrona IV(największe możliwe zatrzymywanie obrażeń zadawanych właścicielowi przez przeciwników).

http://i.imgur.com/VpQ8fDK.png

http://i.imgur.com/vl16DZK.png

http://i.imgur.com/bfb9Hip.png

Codzienny widok - Administrator czyhający na zdrowie postaci innych graczy przy granicy bezpiecznej strefy.

http://i.imgur.com/B7ClJMt.png

Bo kto nie kocha mordować innych postaci z powietrza najlepszym łukiem w grze stworzonym przez Panel Administratorski?

http://i.imgur.com/k8CeRbE.png

http://i.imgur.com/WSUvTl9.png

http://i.imgur.com/0l7POBm.png

Kontrolując swą postać, poszedłem nią na mury zamykając tym samym bramę. Był to obiekt wszechobecny dla graczy, z możliwością zamknięcia głównego wejścia w grze. Dla Grona Administracyjnego to nie był żaden problem - przecież od czego jest latanie w powietrzu oraz nieśmiertelność, aby posiadać satysfakcję oraz być udobruchanym z powodu następnej ofiary?

http://imgur.com/a/0QvbO

Oto album zrzutów ekranu, na których widać jak Główny Administrator będąc niewidzialnym rzuca we mnie miksturami zadającymi obrażenia. Proszę spojrzeć na czat. Dodatkowo zostałem wyciszony permanentnie, przez co nie mogłem wyrazić swego sprzeciwu.

Zapraszam do zobaczenia zrzutów ekranów w zawartych "spoilerach". To nam pokazuje, w jaki sposób działa Grono Administracyjne.

Kolejną sprawą, którą chciałbym poruszyć, jest atmosfera serwerowa. Administracja jak i gracze przeklinają oraz obrażają siebie od najgorszych na czacie ogólnym. Oznacza to, iż atmosfera jest stale agresywna jak i napięta. Ledwo wszedłem, a już pewna osoba napisała w mą stronę[...]

- no nie znow ten [CENZURA], [CENZURA] stąd irvisiu jeden

- wez sie w ogole ej

- ty jakis [CENZURA] jestes

- [CENZURA] poeta sie znalazl

- do gestapo

- w auszchwithzc takich jak ty sie palilo lol

[...]te jakże zacytowane przeze mnie błyskotliwe zdania. Wszelakie błędy w pisowni są przekazane dosłownie - napisałem je bowiem celowo. Z jakiegoż to powodu zachował się ów użytkownik jak ostatni cham? - zapewne zapytasz, drogi czytelniku. Sam się zapytałem mego przyjaciela o to, bowiem powodu za bardzo nie znałem. Być może on był wtajemniczony w tajniki takowych spraw? Przytoczę tutaj dokładny cytat mojego dobrego znajomego. Napomnę, iż wysłał mi tą wiadomość na pewnym komunikatorze:

Cholera wie. Znasz tych dzisiejszych idiotów, no nie? Albo po prostu... a nie wiem. To przemyśleć trzeba, c' nie?

Odpowiedzi jak dotąd nie otrzymałem. Widocznie nie jestem godzien do poznania tejże właśnie tajemnicy, nie każdy jest przecież istnym wybrańcem, prawda? Pragnę jeszcze dodać, iż Grono Administracyjne nie kara użytkowników serwerowych za to wszystko. Jednakże, gdy ono zostanie obrażone, otrzymujesz w trybie natychmiastowym banicję permanentną. Czyż to posiada jakiś ukryty sens? I do tego pewien nie jestem. Należy się nad tym zastanowić dłuższą chwilę.

http://i.imgur.com/z2hDVGI.png

Jeden z członków Grona Administracyjnego ujęty na zrzucie ekranu, wypisujący wulgaryzmy opisujące prace kobiety lekkich obyczajów.

Skoro atmosferę serwerową jak i sprawę zabaw Administratorskich mamy za sobą, możemy przejść na następny etap. Dotyczyć on będzie ogólnie genezy powstawania serwera. Dostęp do niego posiada tylko i wyłącznie dwójka osób - UrbanS69 wraz z osobnikiem pod pseudonimem BigBartek89. Tym samym oznacza to, iż maszyna serwerowa nie jest podatna na różnorakie sugestie jak i propozycje. Zwyczajne osoby na stanowiskach Administratorskich również nie posiadają takowych właśnie praw. Osobiście sądzę, iż takie zachowanie jest nieco despotyczne, aczkolwiek jest to jedynie me skromne zdanie. Dodatkowo podejrzewam, że bardziej rozsądniejsze by było iść za wolą użytkowników serwerowych, aby powstała szanująca się(w obecnej chwili trudna sprawa) społeczność. Maszyna serwerowa ujrzała swą premierę cztery dni temu od napisania mej wypowiedzi, co oznacza, iż istnieje możliwość nastąpienia na inną drogę. O ile Grono Administracyjne takową chęć wyrazi.

Przejdźmy więc w tejże właśnie chwili do podsumowania. Owa maszyna serwerowa przedstawiona w pierwotnej, pierwszej wypowiedzi posiada wielu członków Grona Administracyjnego, jednakże dostęp do genezy jej powstawania ma tylko dwójka osób. Atmosfera panuje tam agresywna i wulgarna, i wiedz, drogi czytelniku, iż po oficjalnym zawitaniu w progi LeftCraftod razu zostaniesz obrażony bez powodu.

+ Sporawa ilość slotów.

+ Interesujący tryb gry.

+ Grono Administracyjne uznaje zasadę, iż Administrator jest człowiekiem, nie ma zawsze racji i może popełnić błąd. Rzadkość w dzisiejszym świecie, gdzie większość wyznaje, że "admin ma zawsze racje".

- Brak forum serwerowego, a co za tym idzie, nie ma gdzie wygłaszać swych sugestii.

- Atmosfera jest bardzo napięta, oraz wiedz, drogi czytelniku, iż zaraz po wejściu zostaniesz obrażony w sposób bardzo wulgarny.

- Nikt nie ma dostępu do genezy powstawania forum serwerowego.

- Irytują Ciebie błędy interpunkcyjne jak i ortograficzne? Tutaj większość graczy opanowała sztukę takowych błędów na poziomie mistrzowskim.

- "Nie podoba się, nie graj" - dewiza serwerowa.

- Szacunek do Administratora jest najważniejszy. Innych masz prawo tępić.

- Administracja łamiąca swe własne ustalone zasady.

- Grono Administracyjne przyznaje sobie najlepszy możliwy ekwipunek w grze, dzięki czemu nikt z normalnych użytkowników nie ma szans wyjść poza strefę bezpieczną bez natychmiastowej śmierci.

- Grono Administracyjne teleportuje do siebie użytkowników, oraz morduje ich postacie z uśmiechem na ustach(psychopatyczna zagrywka, podejrzewam szalony oraz psychodeliczny śmiech).

- Gdy zabijesz postać wrogiego gracza, a w ostatnim momencie naciśnie on prawy przycisk myszy(postawa defensywna), stracisz oskryptowane pieniądze.

- Grono Administracyjne ponadto robi swoje postacie nieśmiertelnymi, dzięki czemu jest jeszcze więcej zabawy(ich zdaniem).

- Sporawa ilość osób wykorzystujących niedozwolone programy w grze.

Pisząc tą jakże krótką recenzje nie miałem na celu obrażenia jakiegokolwiek gracza ani samego serwera. Jest to po prostu zwyczajne spojrzenie na maszynę serwerową z mej perspektywy, oraz opis tego, cóż tam dojrzałem.

Zapraszam Was, drodzy użytkownicy, do osobistej oceny serwera.

Pozdrawiam, Howard.

Opublikowano

Bardzo zabezpieczony serwer, może podam kilka pluginów... To tak: AdminHelper, AntiCheat, Authme, AutoMessage, AutoSaveWorld, AzRank, ButtonWarp, ChestShop, ClearLag, CombatLog, CookieMonster, CustomServerMessages, EnchantShops, Essentials, hBroadcast, iChat, iConomy, Jail, MobArena, MobHealth, MultiVerse-Core, NoCheat, NoSwear, OpenInv, PermissionsEx, PlayerHeads, pTweaks, pvpStats, RankupOnKills, SimpleSpleef, TreasureChest, WorldEdit, WorldGuard. To są twoje pluginy.

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

Nie posiadam pluginu OpenInv ani encahnt shop :) Nic nie wnosisz do tematu prosze moderatora o nalozenia warma :x Pozdrawiam

A przy okazji to ja podam kilka twoim :)AdminHelper, AntiCheat, Authme, AutoMessage, AutoSaveWorld, AzRank, ButtonWarp, ChestShop, ClearLag, CombatLog, CookieMonster, CustomServerMessages, EnchantShops, Essentials, hBroadcast, iChat, iConomy, Jail, MobArena, MobHealth, MultiVerse-Core, NoCheat, NoSwear, OpenInv, PermissionsEx, PlayerHeads, pTweaks, pvpStats, RankupOnKills, SimpleSpleef, TreasureChest, WorldEdit, WorldGuard. To są twoje pluginy.

Opublikowano

A ja powiem, że posiadasz, to nie są moje pluginy, mam kilka swoich pluginów a jest ich łącznie 29 kochany :D Dodatkowo, nie używam tak jak ty niepotrzebnych pluginów. A poza tym moderator raczej nie może mi dać warn'a, ponieważ nie ma powodu, a Tobie dać może, za ciągłe tworzenie nowych tematów o tym samym i ich co chwilowe refrueshowanie.

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...