Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Yorick - viable , zapomniany pick

FaceBusterPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, co sądzicie o Yoricku ? Uważam że to naprawdę mocna postać, po nerfie ludzie przestali nim grać, lecz ona cały czas ( przynajmniej moim zdaniem ) jest viable. Jeden z bardzo mocnych topów. Wysoki sustain, posiada slowa, niezły dmg oraz ghule które przydają się na przeciwnikó typu Lee, Lux, Morgana, ogólnie na postacie opierające się na skillshotach.

Piszcie co o nim sądzicie i czemu ludzie przestali nim grać.

xxx

Opublikowano

A przestali? Bo moim zdaniem dość często go widuję i za każdym razem tak samo mnie wkurwia xD

Opublikowano

Jak dla mnie słaby, rzadko go spotykam, a jak już go spotkam na solo topie, to nie mam z nim problemu.

y526IOx.jpg

Znawca
Opublikowano

@up Słaby? Jest to jeden z lepszych solo toperów, cięzko go skontrować. Ma nie zł harras oraz heal z jakiegoś tam skilla więc długo się na lini utrzyma.

Jedynym minusem jest to, że mana szybko schodzi

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Moim zdaniem, yorick "psuje gre" na solo przeciwnikowi, odciągane od farmy, przeżywalność, wytrzymałość. Cóż, ludzie poczytali o nerfie i stwierdzili "Po co nim grać, będzie usuless", a nagle bęc i yorick jest taki jak był, dla mnie, ta postać jest mocna, bardzo denerwuje, pamiętam swego czasu, jak mówiono, że tylko trundle może go pokonać albo przetrzymać na topie (sezon 2), tak tylko słyszałem, ale teraz jest sezon 3, cała gra się zmieniła. Cóż, jeżeli ktoś nim umie grać, niech gra, nie ma picków znerfionych do końca, są tylko zbalansowane i wydaje się, że są słabe. "wkurwiać" wkurwia swoimi ghulami, ale da się przeżyć i naprawdę da się go pokonać.

Opublikowano

Slabi to Wy jesteście. Dobry yorick prawie wszystko niszczy, + przy dobrym bocie (adc) to jest 6v5, oczywiście mowa o double adc. To jest po prostu masakra, spamowalne skile, dmg z dupy wzięty, slow, przyśpieszenie, op lifesteal, twardy... Viable jak najbardziej, zapomniany? - nie. A jak już spotkasz takiego przeciwko, to Cię wkurwi i wygra z Tobą easy. Chyba że to jakiś bob.

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

lecz ona cały czas ( przynajmniej moim zdaniem ) jest viable.

Zacznijmy od tego ze to jest On, nie ona. Nigdy poza czasem przy wyściu i milionem bugów nie był unviable. Solidny solo top, safe harras i sustain sprawia ze dobrze grając można zamęczyć większość topowych bruiserów. Nie jest zapomniany, jest jak wiele innych picków nie grany z takich powodów jak to ze słabsi kierują się tym czym gra topka, a Oni grają tym na co mają aktualnie ochotę lub jest problem z tego countrowaniem. Kolejnym powodem jest to ze jest nudny i to jest fakt, większości moment się przejada, ciężkim też jest ubicie kogoś(chyba ze dive'ują Ciebie...), w erze dashy, aoe slow i ms boost na papierze wygląda fajnie, w grze już tak się niestety nie sprawdza.

Ult wygrywa gry o ile Nasz adc jest wyfarmiony tak jak trzeba, podsumowując dobry pick, ale szału nie robi, na yoloq często nawet nie opłaca się rzucać Ult na Adc, niestety.

Opublikowano

Może i jest viable, ale jest o wiele lepszych picków od niego. Wystarczy 1 sensowny gank i jest juz strasznie w tyle. Obecnie prawie na każdego topa rushuje sie w BoTRK(lub chociaz szybki lifesteal czy cos) wiec sustain yoricka jest tylko problemem do max 6lvl. Ja jak go spotykam bez wachania pickuje irelie , rushuje w 2 dorany i yorick nie ma szans wygrywac wymian.

Opublikowano

I tak przewiduję, że grywalność nim nadal spadnie bo Trundle dostanie tego buffo-remake'a, a każdy dobrze wie, że passywka Trundla leczy go za ghule Yoricka co oznacza totalną kontrę. Sam go nie widziałem od dłuższego czasu, chociaż pamiętam że jak wychodził to był bardzo grywalny i dominował większość topów niczym współczesny Darius.

Opublikowano

Grałem yorickiem bardzo duzo i jest bardzo dobry. Mistrz harrasu na topie, ulti w tfach albo w niszczeniu towera to cudo. Mana jak kupisz kropelke nie bedzie sie tak szybko konczyla :) Bardzo duzo sie leczy z E, ale jest dosc wolny ale dostaje speeda z Q ale musi uderzyc w cos zeby ghul "sie wydostal" i wtedy jest bardzo szybki. Nawet jak jestes 1v3 to i tak zabijesz co najmniej 1 typka :P

stasiu956.png

Nick z Battlefield 3: Stachu956

Nick w League of Legends: Cv8j

Nick z Need for Speed World: Cv8l

Nick z Call of Duty 4: Modern Warfare: Stachu956

Opublikowano

Yorick strasznie ciśnie ludzi którzy nie umieją sklecić buildu.Yoricka niszczy life steal, wiele razy się przekonałem;0

Jest dobry ale są lepsze picki, zawsze jak nim gram to mam strasnzy problem z lasthitowaniem i jestem w dupie.

Opublikowano

Tak, tak, viable to może i jest, ale bez przesady. Brak lepszego CC, łatwy do skontrowania w S3, po za wygranym lane mało wnosi do gry. Kiedyś za czasów początku S2 był OP - to fakt, aczkolwiek teraz nic nadzwyczajnego. Tak jak napisał kolega "WódkaUzdrawia" - Yorick funkcjonuje w miarę dobrze dopiero od Plat i w górę, może nawet od P1-D5,

Opublikowano

Yorick jeden z najsilniejszych solotoperów, mówią że mają z nim szanse cho'gath i trundle a prawda jest taka, że oni po prostu mogą przy nim jakoś farmić.

Ogólnie jak gram jaxem lub rengarem na yoricka, to wiem że mam tylko 1 szanse zabić yoricka, wtedy gdy yorick nie ma eliksiru a ja mam na 2-3lvl, potem to dopiero gdy się złoży lifesteala.

Pamiętajcie żeby wygrać z yorickiem wystarczy mieć lepszą farmę od niego to już jest nasza wygrana.

Wbijając się na yoricka, trzeba go zabić, bo nawet jak mu zostanie 100hp to się wyleczy.

Opublikowano

Ciężko go ubić, z nim walka zawsze jest 1vs2 :D

Zacznijmy od tego ze to jest On, nie ona. Nigdy poza czasem przy wyściu i milionem bugów nie był unviable. Solidny solo top, safe harras i sustain sprawia ze dobrze grając można zamęczyć większość topowych bruiserów. Nie jest zapomniany, jest jak wiele innych picków nie grany z takich powodów jak to ze słabsi kierują się tym czym gra topka, a Oni grają tym na co mają aktualnie ochotę lub jest problem z tego countrowaniem. Kolejnym powodem jest to ze jest nudny i to jest fakt, większości moment się przejada, ciężkim też jest ubicie kogoś(chyba ze dive'ują Ciebie...), w erze dashy, aoe slow i ms boost na pamierze wygląda fajnie, w grze już tak się niestety nie sprawdza.

Ult wygrywa gry o ile Nasz adc jest wyfarmiony tak jak trzeba, podsumowując dobry pick, ale szału nie robi, na yoloq często nawet nie opłaca się rzucać Ult na Adc, niestety.

Naucz się czytać ze zrozumieniem. TA postać - ONA jest viable

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Nie grają, bo jest nudny.

Nic tylko spamujesz ghulami i zabijasz.

Wolą robić jakieś big playsy, a nie grać taką nudną postacią.

SunzykPL

League of Legends player

Opublikowano

Naucz się czytać ze zrozumieniem. TA postać - ONA jest viable

Uważam

że to naprawdę mocna postać, po nerfie ludzie przestali nim grać, lecz

ona cały czas ( przynajmniej moim zdaniem ) jest viable.

Ta postać, Nim, Ona? Nawet jeśli autor tematu nie narzucił Yorickowi płci przeciwnej, to nie utrzymał się zasady ze opisuje postać a nie Jego. Narzucanie komuś braku zrozumienia w tym co czyta, samemu nie wiedząc o czym się mówi.

Co do contr na grabarza, osobiście wolę brać Xina jak Cho, podobnie jak przy właśnie przy Cho, Yor nie da się harrasować by wziąć się za Niego później. Trzeba wyłożyć mu wszysko co mamy, by przy zejściu CD wraz z Ignitem zabić lub wygonić z linii. Przyjmowanie jego trybu gry, to podpisywanie się pod samowolnym harrasem na Naszej osobie.

Opublikowano

Yorick na topie ma sens jezeli ma tez vayne w teamie. Inaczej go nie polecam, jest o wiele wiele wiecej topowcow ktorzy maja o wiele wiekszy dmg w late. Co z tego ze w early ciezko rozwalic yoricka skoro wystarcza 2ganki i ma po topie. Nie dosc ze nie ma dobrego systemu escape to jeszcze w raz z uplywem czasu slabnie jego dmg. Kiedys byl dobry, jak ludzie nie umieli go kontrowac. Teraz wystarczy ogar Cho czy nawet Darius/Wukong/Riven/Garen i ma po grze.

sstwc.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...