Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Przydatne akcesoria dla maga

Qremik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jestem tu nowy, ale postanowiłem, że napisze tego tutka dla graczy, którzy postanowili zostać magiem w Terrarii.

A więc zaczynajmy.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pierwszym, najważniejszym dla mnie akcesoriem jest Item_489.pngSorcerer Emblem, wypada on z Wall of Flesh - bossa z piekła, z szansą na 16,67%. Kiedy jest założony, dodaje 15% więcej obrażeń do broni magicznej.

Drugim, według mnie równie ważnym itemkiem jest Item_555o.pngMana Flower, może zostać stworzony z Item_189.png Mana Potion oraz Item_223.pngNature's Gift - Roślinki z podziemnej dżungli, która redukuje użycie many o 6%. Łącząc te dwa itemki przy Tinkerer%27s_Workshop-tiles.png Tinkerer Workshop, uzyskujemy ten jakże cenny przedmiot. Jego główną cechą jest obniżenie użycia many o 8%, a także

samoczynnie używa Mana Potionków różnego rodzaju.

Trzecim, ważnym akcesoriem dla każdej postaci są skrzydła anioła Angel_Wings.png oraz demona Demon_Wings.png. Skrzydła anioła robione są z :

30x Soul_of_Light.png Soul of Light - dropionych z różnych przeciwników z biomu Hallow,

25x Soul_of_Flight.png Soul of Flight - dropionych z Wyvern, odrodzających się na dużych wysokościach w trybie Hard Mode,

10x Feather.png Feather - dropionych z Harpi, uskrzydlonych kobiet odradzających się na stosunkowo dużych wysokościach.

Te skrzydła konstruujemy przy Mythril_Anvil.pngMythril Anvil . Zaś wersja demoniczna robiona jest podobnie, lecz zamiast Soul of Light,

potrzebne są Soul_of_Night.png Soul of Night - dropionych z Korupcji w trybie Hard Mode i także przy Mythril_Anvil.png Mythril Anvil.

Pozwalają na lot, redukują obrażenia otrzymane z upadku i wolne spadanie.

Czwartym, ciekawym itemem są Spectre_Boots.png Spectre Boots. Także polecane dla każdego typu postaci. Robi się je z Rocket_Boots.png Rocket Boots - kupywanych od Goblina i Hermes_Boots.png Hermes Boots - znalezionych w skrzyniach, pozwalających na szybki bieg. Połączenie tych butów odbywa się także przy Tinkerer Workshop. Złączenie tych butów, oszczędza nam miejsca w ekwipunku i daje możliwość latania i szybkiego biegu.

Piątym i na razie ostatnim akcesoriem jest Obsidian_Shield.png Obsidian Shield, stworzonej z Cobalt_Shield.png Cobalt Shield - znalezionej w Dungeon i

Obsidian_Skull.png Obsidian Skull - stworzonych z obsydianu. Łączy się je także przy Tinkerer Workshop. Ten item daje możliwość obejścia efektu odrzutu i bloki takie jak Meteorite lub Hellstone nie zadają nam obrażeń.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dziękuję za uwagę. Jeśli będzie trzeba, dodam jeszcze jakieś akcesoria. Możecie wpisywać swoje propozycje w komentarzach.

Jeśli poradnik Ci się spodobał, to z czystym sercem daj Lubie to!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-Qremik

edit: poprawiono kilka błędów

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

30 soul of night/light, a 25 soul of flight, dropionych z wyvern na latającej wyspie, do której ja się dostałem jedynie za pomocą potki, która odwraca grawitację.

Brakuje mi tu Cloud in ballon, bardzo przydatny item również, daje nam boost'a do skrzydeł.

Link do tematu z wiki, gdzie jest pokazane z jakim sprzętem ile polecimy :)

http://terraria.gamepedia.com/Demon_Wings

@Edit

oraz anielski, jak i demoniczne skrzydła robimy w Mythrill Anvil nie Iron.

wobqx.jpg
Opublikowano

Bardzo fajnie, specjalnie zrobiłem sobie takie przedmioty na moim swiecie i wymiatam :D Teraz żaden z kolegów nie jest lepszym Magikiem :3

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzieki wlasnie jestem w tym swieży pomogleś , avil to kowadlo to jak się robi?

kowadło robisz z mythrilu ktory pojawia się pod ziemią po zabiciu wall of flesh i zniszczeniu kilku demon altarów

Sbf3Sty.png

Opublikowano

Przydatne i tak jak up dobrze wiedziec : )

Jeeee 50 post wrescie xD

"W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, galaktyczny Real Madird który kocham ponad życie"

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...