Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] - wskazówki dla nowego gracza.

damiankos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem nowym graczem nie wiem o co w tej grze chodzi nie za bardzo ogarniam map nie wiem po ILE CHODZĄ ITEMY

Co to jest craftowanie

Co to jest Ildywowanie

Jaki jest drop bo czasami mi dropi czasami nie

Kim grać , bo cały czas gram inyżnirem lub medykiem lubię wspierać , ale lubię także powalczyć (polecicie mi kogoś )

Jakieś wskazówki co do gry

Czy to tej gry są np . jakieś haxy/cheaty/trainery/autoclikery( np afker droper) postać stoi cały dzień i masz drop 12 itemków w dzień

Jakies małe wskazówki Co do samej gry bo nie rozumiem jej wróciłem po długim okresie ( 3 latach )

Co tą skrzynki i w jaki sposob je otworzyć

Prosze o pomoc w tym dziale nie mam "czasu szukać" bo tak naprawdę mam 2-3 h na samą gre reszta czasu to praca i sen :/

Wszelaka pomoc będzie nagradzana

Dzięki i pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli chcesz się dowiedzieć ile co kosztuje zapraszamy do podpiętego tematu "Ile to jest warte?" :).Crafting to wytwarzanie przedmiotów np. broni czy czapek. Idlowanie to sposób zdobywania itemków w którym zostawiasz postać na specjalnym serwerze i nic nie robisz a itemy same dropią. Istnieje takie coś jak limit dropu czyli,że w 1 tygodniu może ci dropnąć do 12 itemów. Są cheaty ale łatwo dostać bana. Aby otworzyć skrzynki potrzebujesz klucza, który kosztuje 2.50$.W skrzynkach jest 1% szans na bardzo rzadką czapkę z efektem cząsteczkowym. Co do wskazówek to podczas ładowania serwera są użyteczne podpowiedzi. Do ataku według mnie najlepszy jest Soldier i Demoman.

Opublikowano

Jednak hackować się niezbyt opłaca, nie dają unbanów na VAC...
Craftowanie to wytwarzanie przedmiotów, jest tego całkiem sporo. Skrótowo to:

• 2 bronie dla tej samej klasy = metal ze złomu
  • 3 metale ze złomu = metal z odzysku
  • 3 metale z odzysku = metal rafinowany

Tutaj masz:

http://wiki.teamfortress.com/wiki/Crafting/pl

Ogólnie polecam Ci wiki:

http://wiki.teamfortress.com/wiki/Main_Page/pl

A w sprawie rad, to nie stój w miejscu, zawsze staraj się ruszać.

461151420292002410470.png
Opublikowano

Jestem nowym graczem nie wiem o co w tej grze chodzi nie za bardzo ogarniam map nie wiem po ILE CHODZĄ ITEMY

Co to jest craftowanie

Co to jest Ildywowanie

Jaki jest drop bo czasami mi dropi czasami nie

Kim grać , bo cały czas gram inyżnirem lub medykiem lubię wspierać , ale lubię także powalczyć (polecicie mi kogoś )

Jakieś wskazówki co do gry

Czy to tej gry są np . jakieś haxy/cheaty/trainery/autoclikery( np afker droper) postać stoi cały dzień i masz drop 12 itemków w dzień

Jakies małe wskazówki Co do samej gry bo nie rozumiem jej wróciłem po długim okresie ( 3 latach )

Co tą skrzynki i w jaki sposob je otworzyć

Prosze o pomoc w tym dziale nie mam "czasu szukać" bo tak naprawdę mam 2-3 h na samą gre reszta czasu to praca i sen :/

Wszelaka pomoc będzie nagradzana

Dzięki i pozdrawiam

Craftowanie = wytwarzanie, przetapiasz metal z 2 broni tej samej klasy lub przetapiasz metal na jakąś broń (często w połączeniu z inną) no i czapki.

To drugie chciałeś napisać idlowanie? Jeżeli tak to działa to na takiej zasadzie: postać zostawiasz na serwerze, a itemki Ci lecą.

Drop: chyba średnio 6-11 itemów na tydzień (skrzynki nie wliczają się do tego dropu), item średnio dropi co godzinę

Graj czym Ci się podoba najbardziej, wypróbuj każdą klasę i przekonaj się czym będzie Ci najlepiej, nie da się doradzić komuś co będzie dla niego najlepsze.

Wskazówki: nie używaj haxów :), pooglądaj jakieś filmy, lets play'e na yt żeby w miarę ogarnąć o co chodzi

Skrzynki to item, który możesz otworzyć za pomocą Klucza Mann Co (do zdobycia od innych graczy (wymiana) albo w sklepie mann co za 2 euro, allegro itp.)

Jeżeli grę masz darmową (ale widzę, że powróciłeś po 3 latach, także nie powinno Cię to dotyczyć) to nie możesz się wymieniać i masz ograniczone miejsce w plecaku, ogółem same minusy, żeby dostać premium musisz kupić coś w sklepie mann co (byle co, nawet za 0.39 centów czy czegoś tam)

Co do cen itemów to polecam na początek jakieś cenniki typu : (ten pierwszy oszukuje ludzi, ale czasami się przydaje)

http://tf2spreadsheet.traderempire.com/
http://backpack.tf/

Ogółem to większość broni zwykłych kupisz/sprzedasz za 1 scrap metal, 0.11 ref albo 2 randomowe bronie.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

- Broni się tak nie opłaca "craftować", czyli wytwarzać, ponieważ każdą broń można kupić za 0.11 (2 randomki = 2 bronie)..

- Idlowanie to jest np. kiedy idziesz gdzieś zostawiasz TF2 włączonego na serwerze i postać tak jakby gra i wtedy znajduje itemki (przedmioty)..

- System dropu jest resetowany zawsze w czwartek i wtedy można dostać więcej przedmiotów ;d

- Kim grać.. Hmm.. to już zależy od Ciebie, znajdź swój styl gry i swoją ulubioną klasę.. Ja polecam osobiście: Scout, Soldier, Spy (pol. Skaut, Żołnierz, Szpieg).

- Nie używaj cheatów, na serio się nie opłaca, a pozatym to jest nie fair w stosunku do innych graczy :P

- Skrzynki otwierasz za pomocą Klucza Mann Co., a pozatym niektórych skrzynek nie opłaca się otwierać, a te co się opłaca zawsze są trochę droższe, a w przypadku skrzynek 30,40,50 są one o wiele droższe, ale też opłacalne..

- Wskazówek nie da się tak dokładnie rozpisać, najlepiej pooglądać jakieś "Let's Play", ja tak się nauczyłem ;d

Daj Jeśli Pomogłem!

Dzięki ;)

Opublikowano

Moja rada jak grać: biegaj i skacz jak pojebany, a zarazem strzelaj celnie. Najlepszy mobilnie będzie żołnierz, bo ma rocket jumpy (skakanie poprzez strzelenie sobie rakiety pod nogi+skoczenie+kucnięcie). Demoman jest trudny i wątpię żebyś go ogarnął. Gruby- najlepsza postać dla początkujących. Ogarnięty gruby+ogarnięty medyk= GG. Mówisz, że grasz medykiem. Graj dalej jak ogarniesz go to dużo pomożesz teamowi. Grając medykiem w szczególności stosuj się do zasady z pierwszego zdania. Za szpiega i snajpera się nie bierz. Również trudne postacie, a szczególnie snajper. Jak trafisz 2 heady po koleii przy ciągle ruszającymi się ludźmi to jesteś pro. Szpieg ogólnie jest trudny, więc nie będę tłumaczył. Co jeszcze zostało? Aaa... skaut, pyro, inżynier. Mówisz, że grasz inżynierem. Inżynier nie jest taki trudny, więc nim też graj dalej. Pyro tak samo. Skaut- już trudniejszy. Z daleka ma bardzo mały damage po 2 dmg ciśnie, więc musisz bliżej podejść przez co jesteś bardziej narażony na trafienie w ciebie i szybką śmierć, gdyż skaut ma mało hp. Możesz go brać do pchania wózka, albo przejmowania control pointów, bo skaut pcha/przejmuje z prędkością dwóch graczy.

Co do tradowania to musisz mieć premium, a żeby mieć je musisz kupić dowolny item ze sklepu. Nawet jakiś najtańszy za 0.30€. Chyba, że masz tf'a z orange boxa to wtedy masz już od razu premium.

Przydatne strony:

Do tradowania się z innymi:

tf2outpost.com
tf2tp.com
Ceny itemów:

blackpack.tf
Losowania. Masz szansę wygrać za darmo jakiś item:

tf2r.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...