Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie Transfer Konta

lousyman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem w kwesti przeniesienia swojego konta z gamersfirst na nexona bo chyba na tym to polega prawda ? Proszę o wszelką pomoc na koncie posiadałem Lv.48 tmp9 pernament i retail m60 a teraz bo im się za chciało zmieniać właściciela nic nie mam ; / nawet swojego konta

Z góry Dzięki za pomoc ;-)

Opublikowano

Ponieważ mogłeś tylko do 29/31 Maja (już nie pamiętam dokładnie) przenieść swoje konto do nexona jeżeli nie zdążyłeś w tej dacie twoje konto przepadło na zawsze i nie możesz je odzyskać.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Dokładnie... konto możesz przenieść w tej chwili ale musiałeś zaakceptować umowę transferu konta.

Jeżeli zaakceptowałeś to zrób to tak

9. Podczas zmiany dystrybutora z GameFirst na Nexon o czymś zapomniałeś ? ;)

Jeżeli chciałbyś jeszcze dokonać tranferu konta , to nie problem ... jednak musiałeś tylko zaakceptować umowę transferu konta ! Jeżeli nie zaakceptowałeś , to niestety konto przepadło - jeżeli tak to proszę :

Wchodzisz na stronę nexona :

en.warrock.nexoneu.com/
  • Wciskamy LOGIN
  • WYBIERAMY GAMERSFIRST
  • Wpisujemy id i hasło takie jak na GF
  • Następnie rejestrujemy się czyli mamy nowe id i hasło nick zostaje z GF'a lub podpinamy do istniejącego już konta w nexonie
  • Pamietamy aby hasło miało znak specjalny typu & ^ itd
  • To tyle
1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Wilczek zrobiłem tak jak pisałeś w poście. i pojawia mi się taka informacja: "Not a valid member". Co znaczy ze nie ważny użytkownik. Czy wiec nie chodzi o zmianę hasła bo w gamefirst trzeba było je co jakiś czas zmieniać? Kurde fajnie by było odzyskać stare konto zwlaszcza na eq jakie tam bylo.

Opublikowano

Wilczek zrobiłem tak jak pisałeś w poście. i pojawia mi się taka informacja: "Not a valid member". Co znaczy ze nie ważny użytkownik. Czy wiec nie chodzi o zmianę hasła bo w gamefirst trzeba było je co jakiś czas zmieniać? Kurde fajnie by było odzyskać stare konto zwlaszcza na eq jakie tam bylo.

Not a valid member - czyli twoje konto zostało "usunięte" - bądź też "nie przeniesione" z bazy danych GF'a do Nexona.

Nie chodzi o zmianę hasła na Gf'ie... to nie ma nic do rzeczy - nie musiałeś zmieniać hasła żeby konto utrzymać.

A co do eq, nawet jeśli ono było fajne - to minęło z tym czasem.. ew. retaile mogłyby zostać.

A tak co do reszty to jak UP@ Mówi.

jezeli nie zakceptowales zeby przeniesli twoje konto to juz przepadlo :/

Umowa Janku

1377080447-U702970.png

Cristiano.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam problem w kwesti przeniesienia swojego konta z gamersfirst na nexona bo chyba na tym to polega prawda ? Proszę o wszelką pomoc na koncie posiadałem Lv.48 tmp9 pernament i retail m60 a teraz bo im się za chciało zmieniać właściciela nic nie mam ; / nawet swojego konta

Z góry Dzięki za pomoc ;-)

pogódz się z tym mi tak przekurwili 600 zł jebusy na g1 grałem sobie miałem full retaili famasa smoke flesh tmp9 m14 k1 gold i prema 160 day i poszlo sie jebac PRZEPRASZAM ZA PRZEKLEŃSTWA ALE OD POWSTANIA NEXONA TO WR MNIE WKURZA ! BO NEXON TO GÓWNO ! A dziwne bo na g1 zakceptowałem wszystko :) Ale znowu gram na nexon tylko teraz nie ładuje kasy i żadko gram tak że od powstania nexona mam dopiero 29 lvl i 1.132 kd słabiutko :P

Proszę o zniesienie mi ostrzeżeń ponieważ mam już niestety 90% i za to przepraszam !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...