Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] System Kostiumów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dałem radę dodać do swojego clienta i serwera System Kostiumów, ale nie gdy założę Kostium to nie znika on z Ekwipunku, ale przechodzi do okienka z kostiumami. Jak najadę w okienku kostiumów na niego to nic się nie wyświetla, po kliknięciu też nic. Jak jeszcze raz nacisnę na kostium w ekwipunku, to wyświetla mi się w VirtualBoxie coś takiego:

mysql: ambiguous option '--e=SELECT part_hair_old as result_value from player.costume_system where pid = ('57698')' (enable_cleartext_plugin, execute) 

Dodam, że qf'y do questów dodaje normalnie, ale zakładanie nie dodaje nic do tabeli costume_system, jest jakiś problem z mysql, ktoś wie jak to rozwiązać? Usuwałem hasło do root.localhost.

Opublikowano

Dałem radę dodać do swojego clienta i serwera System Kostiumów, ale nie gdy założę Kostium to nie znika on z Ekwipunku, ale przechodzi do okienka z kostiumami. Jak najadę w okienku kostiumów na niego to nic się nie wyświetla, po kliknięciu też nic. Jak jeszcze raz nacisnę na kostium w ekwipunku, to wyświetla mi się w VirtualBoxie coś takiego:

mysql: ambiguous option '--e=SELECT part_hair_old as result_value from player.costume_system where pid = ('57698')' (enable_cleartext_plugin, execute) 

Dodam, że qf'y do questów dodaje normalnie, ale zakładanie nie dodaje nic do tabeli costume_system, jest jakiś problem z mysql, ktoś wie jak to rozwiązać? Usuwałem hasło do root.localhost.

Pokaż fragment questa odpowiedzialny za połączenia z bazą.

PS: Prawdę mówiąc nie trzeba usuwać hasła do localhosta. Autor poradnika do systemu kostiumów po prostu poszedł na łatwiznę :D.

Opublikowano

W queście costume_system.quest nie ma połączenia z bazą, więc chyba chodzi o questlib_costume.lua, wydaje mi się, że to ten fragment:

function costume_system_create()
	os.execute("mysql -u root player --execute=\"INSERT INTO costume_system(pid) VALUES ('".. pc.get_player_id() .."')\"")
end
Opublikowano

U Terenzo nie ma w ogóle questlib_costume.lib, więc wystarczy tylko jego quest wgrać?

Po wgraniu questa Terenzo jak używam kostiumu to nie wyświetla mi go w zakładce Kostiumów.

Opublikowano

U Terenzo nie ma w ogóle questlib_costume.lib, więc wystarczy tylko jego quest wgrać?

Po wgraniu questa Terenzo jak używam kostiumu to nie wyświetla mi go w zakładce Kostiumów.

Quest od Terenzoo działa inaczej niż ten, znany z elitepvpers. Kostium zdejmuje się poprzez quest, a dane od niego są przechowywane w tabeli Quest.

Osobiście nie polecam takiego rozwiązanie, gdyż jest mało wygodne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...