Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak wyjść z srebrnej dywizji?

BonBox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja carruje wszystko veigarem, aoe stun, potezne dmg. Bierzesz stuna, puszczasz W i już przeciwnicy są bez połowy hp, a potem dobijasz tylko Q, ew. R i reszte robi team ;)

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Co ma największy wpływ w tf ?

Już ci wyjaśniam Teamwork. Gra zespołowa. Do teamfightów potrzebujesz zbalansowanej drużyny która zawiera AOE, Burst, oraz punkty CrowdControl (stuny itp.) A więc nie pickujemy postaci typu teemo/poppy. Najprościej wycarry'ować przez junglę. Czemu ? Gankujesz linię, najwięcej powinieneś bota i mida. Top sobię poradzi powinien się wyfarmić i być tanky. Jungler to już zależy jeśli jesteś takim lee sinem, czy nocturnem to zbieranie killi nie jest złe, ale taki Alistar/Amumu/Hecarim już je powinen oddawać dla reszty teamu. Nafeedowany Bot Oraz Mid boli najbardziej. Bruiser z topa wraz z junglerem są najbardziej tanky, tak więc nienawidzę takich postaci typu "Shaco".

Championy to jak wspomniałem z aoe dmg, które mogą burstować.

xxx

Opublikowano

postać nie ma wpływu na wygraną... Linia też . Liczy się jak grasz i twoi sojusznicy. Owszem jeśli weźmiesz postać z lepszym cc to masz większe szansę , ale chuj ci da jak nie będziesz umiał tego cc wykorzystać . Itp . Ale ty się pytasz to ja odpowiadam na twoje pytanie : polecam ci morgane , vayne , trundle , ale mówię jak nie ogarniasz postaci to nawet nie pickuj.

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

postać nie ma wpływu na wygraną... Linia też . Liczy się jak grasz i twoi sojusznicy. Owszem jeśli weźmiesz postać z lepszym cc to masz większe szansę , ale chuj ci da jak nie będziesz umiał tego cc wykorzystać . Itp . Ale ty się pytasz to ja odpowiadam na twoje pytanie : polecam ci morgane , vayne , trundle , ale mówię jak nie ogarniasz postaci to nawet nie pickuj.

Polecasz mu te postacie. Przez AD carry on gry nie wycarry'uje. Nie ma czegoś takiego że " o ta postać jest mocna to sam nią wygram grę !" Postacie jest łatwo skontrować. Aby tego uniknać lepiej iść na linię nie do skontrowania ( jungla ) i carry'ować gry. Najłatwiejszy sposób. Przez mida jeszcze jest łatwo wycarry'ować.

xxx

Opublikowano

zgadzam się w 100% !

jak się nie potrafi grać postacią, która jest dobra to i tak chuj zrobisz...

mozesz iść khazixem, katariną czy innym "OP" gównem, ale jeśli nie potrafisz wykorzystac potencjału postaci to nic ci sama postać nie da.

Np. takim talonem czy kassadinem, jesli postać sama w sobie jest dobra, a nie potrafisz lub ci się nie chce etc. roamować lub biegać po jungli z sojuszniczym junglerem by zabić przeciwnika to nawet nie wchodz do kolejki, szkoda twojego i twoich sojuszników czasu oraz nerwów.

Jeśli chcesz jakąś naprawdę dobrą postać, która ma duży wkład w TF to polecam:

sona - heal, aoe stun, wardowanie mapy, masz jeden z większych wkładów w TF jak i ogólne bezpieczeństwo poruszania się po mapie.

thresh - jedno dobre przyciągnięcie i mamy killa, w early taki grab może zmienić całą sytuację, do tego latarnia, która ratuje sojusznika i odkrywa mape + to co wyżej

blitzcrank - to co wyżej, jeden dobry grab, podrzucenie, dobrze użyty ult i mamy po walce, czy to po team fighcie czy po pojedynku 2v2 na bocie

tutaj można szczerze mówiąc wypisać kazdego supporta, bo mają duży wkład w walki lub pomoc swojemu ad carry w wygranej, a wiadomo, że dobry stun, wykorzystanie jednej sytuacji i kill pomaga ci wygrać.

khazix - banalny roaming, swietny system ucieczki, heal, łatwa farma i ogromny dmg, wystarczy dobrze wbić się w tf i wiedzieć kogo bić.

tutaj też można wymieniać wszystkich assasynów, to tyle jeśli chodzi o mida

(przykładowe postacie typu kha - katarina, kassadin, talon, fizz, evelynn)

na topa polecam renektona, elise, pantheon, zed + teleport jako summoner spell. możemy w kazdej chwili poleciec z pomocą na inną linię, wystarczy że mamy w krzakach warda i od razu jest 3v2, do tego może przyjść jungler.

na jungle polecam lee sina, dalej bardzo dobry, mocne late, genialne ganki i super system ucieczki, w late robi bardziej jako tank, lecz zawsze ma dmg i potrafi zrobić zamieszanie.

prócz lee polecam też xina, fiddla (fiddl w tf robi rozpierol, jeśli mamy zhonye i uda nam się dobrze użyć ulta + fear przeciwnik jest martwy, sam fear jest w sobie OP, trwa 3 sekundy, gorsze niż stun czy inne gówno, dobrze użyty zmienia bieg całej walki), hecarim (genialny w late i w teamfightach dzięki ultowi), nocturn (tarcza na spelle, fear, genialny ult, banalna farma, kozak w 1v1)

na ad carry nie ma co wymieniać, bo mozna iść chyba każdym, wystarczy umieć grac i współgrać z sojusznikiem, farmić i nie dać się zabić

BRAK WERSJI TL;DR, MĘCZCIE SIĘ ;D

Opublikowano

Mid Kata / Akali / Evelynn / Twisted Fate / Ryze

Junngle Lee sin / Xin Zhao

Top Garen / Darius / Lee sin

ADC Nie graj tym jak chcesz carrować, ale jak już musisz Vayne/Draven zależnie czy chcesz early czy late.

Support Dobieraj do ADCarry, i licz że cię team carrnie.

Opublikowano

Adc nie lubię grać na rankedach bo są papierowi. Preferuje mida moim mainem kassadinem. Dość że łatwo mogę uciekać to jeszcze zdążę zabić . Na nordicu wiadomo jak się pickuje jestem last pickiem pisze mid a oni mi piszą że oni byli 1st. I tak jestem spychany na supporta ... ^^

Opublikowano

ADC Nie graj tym jak chcesz carrować, ale jak już musisz Vayne/Draven zależnie czy chcesz early czy late.

licz, że team cie carrnie ?

lol

przecież to ty masz grać tak, by nie trzeba było tego carrować, masz grać tak by enemy jungler nie wpierdolił ci się na bota i nie zabił twojego ad carry...

o to chodzi w grze supportem, nie masz liczyć na szczęście, masz grać i samemu carrować grę - nawet supportem

@up,

support to nie jest taka zła rola

teraz taric jest bardzo mocny, każdy nim gra, zagraj i zobaczysz, ze nie jest tak źle

Opublikowano

licz, że team cie carrnie ?

lol

przecież to ty masz grać tak, by nie trzeba było tego carrować, masz grać tak by enemy jungler nie wpierdolił ci się na bota i nie zabił twojego ad carry...

o to chodzi w grze supportem, nie masz liczyć na szczęście, masz grać i samemu carrować grę - nawet supportem

@up,

support to nie jest taka zła rola

teraz taric jest bardzo mocny, każdy nim gra, zagraj i zobaczysz, ze nie jest tak źle

dokładnie , gram głównie na suprośta i mam 0/5 np , ale adc ma 8/0 i wiem że jest ok , bo jeśli zdobył te 8 to jest dobry i wygram grę łatwiej , polecam na pomoc taric , poppy (pod tank) lub sone czy nunu

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Grając na midzie masz największe szanse na wycarrowanie gry , dlaczego ?

- Gank TOP / BOT

- Wraith + Wilki = Największa farma ( jak ogarniasz )

Picki Ci nie powiem dokładnie bo każdy ma inne którymi carruje.

1363701576-U247153.jpg

Opublikowano

więc tak, jest wiele teorii na temat tego jak wycarrować bla bla, ja moge ci powiedzieć ze swojego naprawdę dużego doświadczenia jedynie to, jeśli chcesz wyjść ze srebra to:

- musisz przede wszystkim dobrze grać to chyba oczywiste i to nie tyko na danej lini np. mid, tylko wszędzie, musisz się dostosować do teamu, a nie na siłe pickac non stop jakąś linie.

- mieć trochę szczęścia i nie trafiać na typów którzy albo afczą albo kompletnie nie potrafią grać ( zdarza sie dosc czesto )

- nawet jak team przegrywa nie flamuj, to nic nie da tylko pogorszy sytuacje, na spokojnie napisz jakas rade dla teamu, jak mimo to oni flamuja to poprostu zignoruj.

- radzilbym pickac mida z aoe albo jungle, tutaj wiele osób może się kłucić ze adc i top tez dobry, fakt, ale mimo wszystko najwiekszy wpływ na grę możemy mieć z mida oraz z jungli, szczególnie na midzie polecam twisted fate, na low elo nie doceniany a naprawde świetna postać, po 6 lvlu bierzesz tylko karte STUNA, tepasz sie na bota, stunujesz ad carry i przeciwnik nie ma szans uciec, 100% kill.

tak naprawde nie ma 100% przepisu na wygrana, poprostu musisz dobrze grac i miec odrobine szczescia, INNEJ OPCJI POPROSTU NIE MA. - to w takim dużym skrócie podsumowanie rankedów w lolu na każdej dywizji.

Opublikowano

Grając na midzie masz największe szanse na wycarrowanie gry , dlaczego ?

- Gank TOP / BOT

- Wraith + Wilki = Największa farma ( jak ogarniasz )

Picki Ci nie powiem dokładnie bo każdy ma inne którymi carruje.

z tego co wiem od wraithów i wilków jest jungler, zresztą zanim zrobisz campy w jungli to na midzie stracisz więcej farmy.

Adc nie lubię grać na rankedach bo są papierowi. Preferuje mida moim mainem kassadinem. Dość że łatwo mogę uciekać to jeszcze zdążę zabić . Na nordicu wiadomo jak się pickuje jestem last pickiem pisze mid a oni mi piszą że oni byli 1st. I tak jestem spychany na supporta ... ^^

Z takim podejściem nigdy nie wyjdziesz z silvera. Nie lubie grać tym, ani tym.. To są rankedy, musisz ogarniać każdą pozycje. będziesz lastpickiem team będzie potrzebował adc i co powiesz że nie pickniesz bo nie lubisz ? .. na rankedach nie powinno się pickować to co się lubi tylko to co team potrzebuje, no chyba że jesteś firstpickiem.

Opublikowano

@up

następny który nie ogarnia...

jeżeli pushujesz linie, a nie ją freezujesz co w 90% wypadków się zdarza że ją pushujesz jednak, to nie wiem czy wiesz ale wrathy i wilki mają określony respawn, więc jeżeli jungler jest w bazie, czy gankuje inne linie to możesz mu zabrać te wraty czy wilki.

To samo do up, co z tego że team potrzebuje ADC, skoro jesteś useless adc? lamisz/ nie ogarniasz farmienia pozycjonowania się itd, lepiej jest napisać jaki lane preferujesz w 90% wypadków uszanują to że napisałeś jako 1.

---

jedyne co Ci moge polecić na wyjście z srebra to granie ADC, jest najlepiej, najprościej, typowie nie ogarniają w tej lidze focusu więc raczej nie będziesz miał problemów z carry, ogarniesz sobie move + aa farmienie i pozycjonowanie i jesteś w stanie wyjść z silver bez żadnego problemu.

Opublikowano

Idź na topa Cho'Gathem, ja twierdzę, że jest on praktycznie nie do skontrowania. Ma 3 skille obszarowe i pierdolnego ulta, który poskromi nawet wielkiego tanka.

Po zabiciu twojego przeciwnika na topie schodzisz na mida i kasujecie ich middera.

W late cho, jest po prostu nie do zniszczenia i w dodatku ma gigantyczny damage.

//Reklama OFF.

Opublikowano

mid z dobrym roamem, adc vayne i tyle w temacie ^^ najlepiej znajdź sobie duo kumpla, który ci przysupportuje nunu i grajcie nunu + vayne - niszczy kosmosy ew. jungle + mid - najlepsze połączenie na duo.

TGLNeedQQ_eune_103_4_nozg.png

Opublikowano

Polecam mida Kassadinem:

- Duże dmg,

- Ucziszenie z Q,

- Slow z W,

- Ult boski <3 Dobry do ucieczki, 5-8 sec czasu odnowienia zależy od lv, duże dmg.

Jungla xin:

- Q Dobre do gangowania co 3 atak podrzuca w górę,

- W co 3 ataki odzyskujesz hp,

- E doskakujesz do przeciwnika,

- Ult dobry w tf,

- Polecam budować go pod offtanka.

Opublikowano

-,- powiem wam tak mowicie ze team fight wygrywaja postacie z aoe ?

dziwe jest to ze ja z moim teamem (mamy swietne zgranie)

wzielismy postacie 5x one target i nie dopuscilismy do zadnego team fightu specialnie bo wiedzielismy ze mamy inna zalete ktorej przeciwnicy nie maja

a do autora graj tym czym lubisz a nie tym co ci kazda i graj counter pickami jesli jest to mozliwe a jesli grasz solo to nie licz na team tylko na siebie nie wiadomo co zrobia...

k%C3%B6lcs%C3%B6nhat%C3%A1s_eune_42_3_no

Opublikowano

Evelynn po nerfach jest gownem. Niema prawa istnienia teraz, jest to postac praktyczie bez ulta bo jej ult teraz gowno robi wiec nia na pewno nie wygrasz gry.

Opublikowano

Evelynn po nerfach jest gownem. Niema prawa istnienia teraz, jest to postac praktyczie bez ulta bo jej ult teraz gowno robi wiec nia na pewno nie wygrasz gry.

Akurat w brązie/silv są idioci którzy nie potrafią postawic pink warda i są 2 kille :D

by-hftdfwbpylxtcbyqzazs.jpg
[00:45] Landiago: mam tłuste ręce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...