Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Film piła - co wy o nim sądzicie?

Baggios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka, zapragnołem dowiedzieć sie od większego grona osób, co sądzą o filmie piła.

Dla wielu ludzi ten film jest tępym horrorem, w którym jakiś psychopata zamyka ludzi i ich zabijA. Ale moim zdaniem ten film ma bardzo rozwinięta fabułę i po obejrzeniu wszystkich części, poznaje sie motywy postępowania "piły", z każda częścią film piła odkrywa nam rąbka tajemnic. Co do samego zamykania ludzi przez pile moi znajomi uważają że nabór ludzi do "testu" jest bez podstawny. Znowu moim zdaniem mylą sie, przecież on wybiera tylko ludzi "złych", przytoczę przykład z filmu. Chyba w 6 części, piła zamknol gwalciciela, i dał mu wybór albo zginie, albo wydlubie sobie oczy, jest to rodzaj pokuty. A co wy sadzicie o calej fabule tego filmu? Jak wy postrzegacie ten film?

Opublikowano

Hejka, zapragnołem dowiedzieć sie od większego grona osób, co sądzą o filmie piła.

Dla wielu ludzi ten film jest tępym horrorem, w którym jakiś psychopata zamyka ludzi i ich zabijA. Ale moim zdaniem ten film ma bardzo rozwinięta fabułę i po obejrzeniu wszystkich części, poznaje sie motywy postępowania "piły", z każda częścią film piła odkrywa nam rąbka tajemnic. Co do samego zamykania ludzi przez pile moi znajomi uważają że nabór ludzi do "testu" jest bez podstawny. Znowu moim zdaniem mylą sie, przecież on wybiera tylko ludzi "złych", przytoczę przykład z filmu. Chyba w 6 części, piła zamknol gwalciciela, i dał mu wybór albo zginie, albo wydlubie sobie oczy, jest to rodzaj pokuty. A co wy sadzicie o calej fabule tego filmu? Jak wy postrzegacie ten film?

Beka. Jesteś podręcznikowym przypadkiem ślepego konsumenta. Fabuła wydaje ci się ambitną, bo jest w taki sposób napisany scenariusz. Twórcy CHCĄ, żebyś tak myślał i przy okazji poszedł na ich "Piłę 10" i zapłacił im za obejrzenie.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Scenarzysta chyba strasznie się nudził na posiedzeniu w kibelku, że aż stworzył takie "dzieło".

Osobiście uważam ten film za totalne nieporozumienie, jeśli kogoś bawi oglądanie jak ktoś zabija i odcina różne części ciała swoim towarzyszom to spoko.

Nie mam nic przeciwko przemocy w horrorach, ale tutaj jedyne czego możemy oczekiwać to właśnie samej przemocy, oprócz tego praktycznie nic się nie dzieje.

Zabijają się nawzajem a potem na końcu jakieś pseudo nudne i pozbawione logiki zakończenie, dno i dwa metry mułu.

58815786.jpg

Opublikowano

A moim zdaniem ten filmy jest naprawdę fajny. Co prawda pierwsze części były lepsze, ale to nie zmienia faktu, że daje do myślenia. Ciężko jest pojąć jego istotę i fabułę, ale jeżeli ktoś oglądał wszystkie Piły po kolei to na pewno zrozumie. Dla mnie jeden z lepszych horrorów i nikt mnie nie przekona, że to badziew. :) I nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy twierdzą, że w Pile tylko się morduje/mordują i nic więcej tam nie ma, bo to bzdura totalna. :P

Opublikowano

Moim zdaniem 3 pierwsze części są bardzo fajne.Aż mogę powiedzieć że się bałem jak pierwszy raz oglądałem aczkolwiek dalsze części piły też są dobre ale moim zdaniem nie ma tak tych "emocji" co w pierwszych częściach.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Ci ,ktorzy hejtują ten film pewnie sami nie oglądali. Co do filmu jest bardzo dobry ,kazda kolejna częsc zdradza nam rozne tajemnice i wszystkie łączą się w logiczną całosc, jest to jeden z ulubionych horrorow ;)

sygnauf.png

by Valky

Opublikowano

Ci ,ktorzy hejtują ten film pewnie sami nie oglądali. Co do filmu jest bardzo dobry ,kazda kolejna częsc zdradza nam rozne tajemnice i wszystkie łączą się w logiczną całosc, jest to jeden z ulubionych horrorow ;)

Wszystkie części Piły są ze sobą ściśle powiązane i każda z nich odkrywa przed nami rąbek tajemnicy. Na początku poznajemy samego pana Piłę, historię z poronieniem jego żony oraz Amandę. Później dochodzi Hoffman, dowiadujemy się też, co z tym wszystkim ma wspólnego żona Piły. Każda akcja jest jakoś związana z czymś, co miało miejsce wcześniej. Nic nie jest wyjęte 'ot, tak'.

Opublikowano

Wszystkie części Piły są ze sobą ściśle powiązane i każda z nich odkrywa przed nami rąbek tajemnicy. Na początku poznajemy samego pana Piłę, historię z poronieniem jego żony oraz Amandę. Później dochodzi Hoffman, dowiadujemy się też, co z tym wszystkim ma wspólnego żona Piły. Każda akcja jest jakoś związana z czymś, co miało miejsce wcześniej. Nic nie jest wyjęte 'ot, tak'.

A wiesz cos moze o pile 8? Bo podobno miala juz byc. Ale scenarzysci doszli do takiego momentu w pile ze jak zrobia jeden krok zle to skopia caly film. I wlasnie sie tego boja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...