Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie gier [REKRUTACJA]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Razem z moją 6 - osobową załogą chcemy zaprosić chętne osoby do naszego "studia" niezależnego. Tworzymy gry na silniku Unity 3D. Poszukujemy kogoś kto pisze skrypty, grafika 3D i 2D. Jeśli ktoś ma jakieś pytania, to zapraszam do odpowiadania na ten post, a jeśli ktoś chce dołączyć - zapraszam na priva. Zapewne interesuje was, jakie mamy projekty na koncie, dlatego przedstawię wam dwa:

- Dead Future - początkowo sieciowy FPS, teraz jednak gra zawierająca jedynie tryb jednoosobowy. Gra jest w stanie tworzenia, na blogu www.dead-future.blogspot.com możecie pobrać pierwszą wersję Dead Future (niestety baaaardzo zbugowaną), ale niedługo wrzucimy gotowy i opracowany projekt zawierający wyłącznie single player.
- The Guardians of Destiny - gra strategiczna, bazująca nieco na grach typu MOBA (znane nam wszystkim League of Legends lub DOTA). Obecnie piszę skrypty do tej gry.

Więc czekamy, aż ktoś się zgłosi :)

Dziękuję za uwagę.

Zespół MH-GAMES

Opublikowano

Dead Future to skończony projekt, ale jest aktualizowany. The Guardian of Destiny jest w trakcie tworzenia. Wymagania wiekowe: 16 - 18 lat. Nie płacimy nic - to jest tylko zabawa. Robimy gry za darmo, jesteśmy niezależnym studiem.

Opublikowano

Nie polecam tworzyć w Unity.

Pliki za dużo warzą.

Wolał już bym zagrać w grę 2D stworzoną na C++ i SDL niż na takim potworku ;) Większa satysfakcja z programowania ;)

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Ważą, gwoli ścisłości. Zrobiłem w Unity dużo FPS'ów z dużymi mapami, ogromem przeciwników i cała gra ważyła 400 MB. Robimy gry na Unity, ponieważ to dobry silnik na sam początek.

Opublikowano

df2.png
To uważasz za skończone ?

Serio to robiła grupa 6 osób?
Słońce napierdala jak jebnięte, "ziemia" to chyba jedna tekstura, 2 rodzaje trawy albo czegoś na ten wzór.

Na waszym miejscu nie pokazywał bym tego światu.

Wg. mnie Unity nie nadaje się do "robienia" gier na komputery stacjonarne. Już lepiej zainwestować te 400$ i kupić plugin pod jakąś platformę mobilną.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Jeżeli jesteście "programistami" (bo to oni tworzą gry) i wgl uważacie się za grupę to napiszcie SWÓJ WŁASNY SILNIK GRAFICZNY, a jeżeli nie macie na tyle umiejętności to nie mam co z wami gadać ani nikt na tym forum, bo w Unity to żadna sztuka stworzyć grę. A do MultiPlayer to tylko system pokoi (czy czegoś np. jak w WarRock) + baza MySQL (do kont) + łączenia P2P itp.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Nie wiem czemu "jedziesz" po programistach piszących pod unity. Tak samo jakbyś gardził studiami które robią zarąbiste gry bazujące na Unreal Engine czy CryEngine to też są zwykłe silniki graficzne, a gry są na prawdę dobre. Unity to taki sam silnik, tylko że dla bardziej początkujących programistów chcących coś stworzyć (Coś lepszego niż jakieś Makery, creatory itp. itd.) Tyle że Unity daje duże możliwości jako silnik pod Androida, a nie PCty.

Btw. jeśli jesteś "programistą" to pewnie siedzisz właśnie na własnym systemie i własnej przeglądarce internetowej.

Programista programiście nie równy.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Jeżeli jesteście "programistami" (bo to oni tworzą gry) i wgl uważacie się za grupę to napiszcie SWÓJ WŁASNY SILNIK GRAFICZNY, a jeżeli nie macie na tyle umiejętności to nie mam co z wami gadać ani nikt na tym forum, bo w Unity to żadna sztuka stworzyć grę.

Sory ziomuś ale w programowaniu gier nie chodzi żeby do wszystkiego samemu tworzyć narzędzia, ale żeby umieć wykorzystać już istniejące (a to też czasem nie jest łatwe). Ofc jak ktoś woli tworzyć własne to wiadomo.

Opublikowano

Proszę zamknąć ten temat albo go w ogóle usunąć... Zrekrutowalismy 4 ludzi (jednego na tym forum, trzech na innej stronie). Wszystko się udało. No właśnie, jeden z moich poprzedników napisał o CryEngine albo Unreal Engine... Na Unreal Engine stworzono Batman: Arkham City i inne gry. Far Cry 3 jest na silniku Cry Engine 3, tak samo Crysis 3. Wiele firm stosuje gotowe silniki, EA Games zrobiło grę na Unity 3D. Nie wiem, co wy macie do tego silnika... Nie jesteśmy aż takimi programistami, a ten screen jest nieaktualny, to miało być do wersji przez internet, robimy aktualnie nową mapę.

Opublikowano

Witam! Mam niespełna 13 lat, ale jestem twórcą obiektów do gry The Sims 3. Doskonale opanowuje program jakim jest Milkshape 3D.

Tworzę nie tylko obiekty, ale także postacie do gier lub dodatków do gier. Mam na koncie już kilka postaci, które nadal są w grach.

Mój skype to: bjankowski2000

SERWER MINECRAFT 1.5.1

IP: s66.mineserv.eu:15750

Opublikowano

Pisał że 16-18 lat i nic nie zarobisz.

czytać się naucz.

1394725204-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...