Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Zabieranie kili

kamil9848

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest sens zabierania killi adc ? Ostatni mecz miałem 2/4/38 .

Ksował mi każdy lux z ulta karthus z ulta xin ze skilli i jeszcze temmo.

Xin robił to w 100% świadomie , rzucam w corkiego op toporkami zostaje mu 20% Hp xin stojący obok mnie uzywa doskoku czy czego on tam ma , łaził za mną non stop , brał moje buffu i mnie flejmował że zabijać nie umiem .

Lux ksowała jak nie była martwa -_-.

Jak temu zapobiegać ? Jeśli sie da ...

Znacie jakiegoś builda anty-ks na drevena ?

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Niema sensu starać się oddawać kille dla adc. Tylko marnowanie czasu na to, żeby adc mógł dobić/przeciwnik może uciec.

I tak większość golda idzie z farmy i objective'ów

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Na Dravenie, o ile dobrze się orientuję, masz skill "W" który pozwala Ci na zbliżenie się do przeciwnika.

Gdyby przeciwnik był spowolniony, a ty używał "Q" i "W" w połączeniu, to przeciwnik nie ma szans na ucieczkę.

Xin samym doskokiem nie zabije... Chyba że skoczy i zużyje ulti.

U Karthusa ulti się ładuje jakiś czas... Gdy będziesz dostatecznie szybki, może uda Ci się dobić przeciwnika.

z Lux jest większy problem, chyba że przeciwnik dobrze unika jej ataki. Jeżeli to zrobi, to możesz w miarę szybko dogonić cel.

Poza tym pozostaje Ci ulti u Dravena - Tornado Śmierci (czy jakoś tak) o zasięgu mapy.

Co do pierwszego postawionego pytania odpowiedź jest raczej jasna - nie, ale pamiętaj, że gra nie kręci się wokół Ciebie i sam nie jesteś od zbierania każdego killa.

To coś takiego jak build anty-ks istnieje ? Jedyna możliwość, to chyba zabić jak najszybciej. ; )

Mam nadzieję, że jakoś pomogłem.

c1107534da61bc47bb1675e52ddf542e.jpg

Opublikowano

20 farmy =1kill

Ale bez jaj 30x20 takiej farmy nie osiągne.

Jest to pierwszy mecz gdy nie carowałem gry i mam nadzieje że ostatni.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Ks w tej grze jako taki nie ma.
Ks można uznać tylko, jeśli ty np. wpierdoliłeś w przeciwnika całe kombo, zostało mu 20 hp, przychodzi jakiś idiota i dobija.

Ale ks buffów to inna sprawa, jak mi taka kata ksuje blue to chcę dostać padaki mózgu.

Game Over

Opublikowano

jezeli jungler gankuje linie to wtedy oddaje sie kille ADC, jezeli idzie DIVE nie myslimy o tym kto zgarnia killa - po prostu wtedy kazdy powinien probowac zabic, w team fightach nie ma czegos takiego jak "ks", bo wtedy cala druzyna walczy o wygrana

EOT

JP7SYyZ.gif

Opublikowano

Śmierdzi brązem V.

Nie rozumiem tego "oddawanie killi ADC" jeżeli jungler gankuje Ci linie to powinien dać fraga ADC żeby on miał to 300g więcej i mógł się sam feedować, ale jeżeli robicie dive, to co ma paść cały team pod towerem żeby oddać killa ADC? Jednym słowem nonsense. A jeżeli chodzi o TF to nie chodzi o fragi tylko żeby zabić enemy.

Opublikowano

Śmierdzi brązem V.

Nie rozumiem tego "oddawanie killi ADC" jeżeli jungler gankuje Ci linie to powinien dać fraga ADC żeby on miał to 300g więcej i mógł się sam feedować, ale jeżeli robicie dive, to co ma paść cały team pod towerem żeby oddać killa ADC? Jednym słowem nonsense. A jeżeli chodzi o TF to nie chodzi o fragi tylko żeby zabić enemy.

Czuje sie zaszczycony ale mam 27 lvl :D

I chodzi mi o normalną sytuacje.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Opublikowano

Moim zdaniem w początkowej fazie gry to jest ważne i tu przykład który podał Shaggy. W mid game to jest róznie zależnie od feedu adc, ale w late game to już praktycznie ma niewielkie znaczenie kto zdobywa killa. Podsumowując myśle, że czasami warto oddać tego killa adc bo on później odgrywa kluczową role w grze i jest najczęściej focusowany przez przeciwny team.

Opublikowano

Lektura pt. Takie coś, że KS w LoLu nie istnieje Dlaczego? Bo LoL to gra drużynowa i nieważne kto zdobędzie tego cząstkowego fraga i tak gold idzie na twoją drużynę, tak więc przybliżacie się do zwycięstwa.

Opublikowano

Ja zabieram każdemu killa (chyba że jestem suppem albo junglerem), ale nie pisze nic jesli zabieraja go mi.

Opublikowano

@Pherleaux

To co napisałeś to prawda, ale jeśli ktoś ma dobry dmg z jednego skilla i ciągle na dobitkę bierze to to już jest chamskie i z takim człowiekiem meczu nie wygrasz ponieważ:

1.Cały team nie ma killi i ma słabe itemy, level przez co bardziej feeduje

2. Możesz zakończyć serię a tu idiota (np. 10/0) ci walnie skila na końcówkę hp i golda nie dostaniesz

3. W late twój towarzysz ze statami 20/0 a resztą teamu 1/10 nie rozłoży enemy z równomiernyni fragami.

4.Jest teamfight kser zginie później naksi i jak znowu zginie to jest koniec serii i leci duży feed do enemy

Wymienić ci jeszcze jakieś powody że ksy istnieją i mogą popsuć całą rozgrywkę?

Opublikowano

Lektura pt. Takie coś, że KS w LoLu nie istnieje Dlaczego? Bo LoL to gra drużynowa i nieważne kto zdobędzie tego cząstkowego fraga i tak gold idzie na twoją drużynę, tak więc przybliżacie się do zwycięstwa.

Co mi po goldzie za asyste ?

Mi nie chodzi o tf cz ganki tylko o normalną gre na lini .

Klan W-I-R Rekrutuje !

Opublikowano

Zwróćcie uwagę, że ma to znaczenie czy oddadzą killa czy nie. Co z tego że jakaś pinda Lux się nafeeduje jak w late zaczną ją focusować i bez tej Lux z 20 fragami nic nie zrobią? Lux padnie, reszta teamu też jak ściery i ace :> Według mnie dobrze jakby każdy miał zbliżoną ilość fragów (prócz supporta np. blitz)

Opublikowano

Oo to sa normale tego nie zrozumiesz

tutaj kazdy chce ci fraga podrabac ale grajcy rankedy nauczysz sie kiedy i w jakiej sytuacji oddajesz fragi adc/mid

wiec nie przejmuj sie jak na normalnu ktos ci cos ukradnie :>

k%C3%B6lcs%C3%B6nhat%C3%A1s_eune_42_3_no

Opublikowano

Draven jest stworzony do ksów, prawie jak darius, dlaczego?

-pasywka

-ogromny demejdż z q

-ulti

Nie nasza wina że kili wziąć sobie nie umiesz.

Tak w ogóle to przedstwaie Ci pierwszą zasade lola:

Jak wiesz ze jesteś dobry, a nie dasz rady sam wygrać meczu, to oddawaj kille teamowi, przez co ty wcale nie będziesz gorszy a team będzie lepszy.

Troche zagmatwałem :D

beznazwy1za.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...