Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CoDPatcher

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CoDPatcher 0.1 BETA src

Link do tematu z downloadem binariów:

http://www.mpcforum.pl/topic/916526-download-codpatcher-01-beta/

CoDPatcher - Downgrade i Upgrade wersji za pomocą identyfikacji i podmiany (uprzednio ściągnąwszy) plików dla gry Call of Duty (części od CoD1 do CoD4MW)

Streszczone działanie programu:

1. Sprawdzenie i ew. ściągnięcie listy plików.

2. Wyszukanie aktualizacji.

3. Wybór ścieżek/możliwość automatycznego wyszukania przez rejestr.

4. Wyznaczenie części CoDa do zmienienia wersji.

5. Ukazanie GUI, gdzie interakcja użytkownika to wybór edycji.

6. Automatyczna aktualizacja gry poprzez stworzenie kopii poprzedniej i ściągnięcie nowej o ile wcześniej nie została wysłana.

7. Uruchomienie gry i podmiana wersji w rejestrze.

Zdjęcia:

2zkxC.png

2zkyD.png

2zkBW.png

2zkDX.png

Download:

http://speedy.sh/3r8ju/CoDPatcher0.1SRC.rar

https://www.virustotal.com/pl/file/9545e50916f7dee8a4d9c50e337f59e0666636ad783d411ce64447041b2ade21/analysis/1365875603/

Pliki w archiwum

• versionchanger.au3
  • usedFuncs.au3
  • codpatcher.ico
  • flist

Temat będzie na bieżąco aktualizowany wraz z postępem prac nad projektem. Proszę o obiektywne opinie, jest to raczej pierwsza przygoda z AutoITem.

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano

chwila, chwila
czy ten program ma za zadanie NAPRAWIĆ(jeśli można tak powiedzieć) uszkodzonego CoD'a?(powiedzmy że skasowałem sobie pół plików i chcę naprawić) czy to jest pirate downloader czyli od podstaw ściąga mi cod'a itd.

bo jak to drugie to...

1. Zakazuje się rozpowszechniania piractwa w każdej formie. Dotyczy to:
a. wskazywania źródeł w celu pozyskania nielegalnego oprogramowania,
b. przekazywanie nielegalnie pozyskanego oprogramowania,
c. podawania seriali, cracków etc.,
d. udzielania informacji pozwalających korzystać w sposób nielegalny z oprogramowania.
2. Zakazuje się zadawania pytań o sposoby pozyskania rzeczy wskazanych w pkt 1.
3. Zakazuje się przywłaszczania/łamania praw autorskich.

Paragraf 9 Regulaminu globalnego forum

1375799776-U359635.jpg

Opublikowano

Tool zawiera jedynie pliki udostępnione bezpłatnie i legalnie przez Activision. Program to tzw. Version Changer. Call of duty posiada wiele części, a każda z nich sporo wersji. Na wszystkich edycjach są różne serwery i głównie po to się zmienia wersję. Uruchamiając program powinien pojawić się plik 'flist'. Wystarczy otworzyć go notatnikiem by uzyskać odpowiedź.

Tak poza tym, patcher != downloader.

Edit: Przestudiowanie programu i tematu pozwala na uniknięcie bezpodstawnych osądów ;)

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ten twoj codpather zjebal mi coda ze sie wgl nie chce wlaczyyc . wlaczam i error wyskakuje nie moge sprawdzic jaki bo zawiesza kompa i trzeba reseta

Przybij Piątke [5] :D

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ten temat jest tylko publikacją kodu, pełny support znajdziecie tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/916526-download-codpatcher-01-beta/

Proszę pisać na GG: 1759591, na pewno pomogę.

Kiedy pojawi wam się error, a go nie możecie zobaczyć, to chociaż opiszcie krok po kroku co robiliście.

Wybaczcie za opóźnienie, pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...