Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik] CoDPatcher 0.3 BETA.

Mensel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po spatchowaniu na jakąkolwiek wersję psuje się gra z wyskakującym oknem o błędzie: "Couldn't Load Image 'loadscreen_mp_broadcast_small' "

29dvaqe.jpg
Opublikowano

Mam tak samo w COD 1 gdy zmieniam wersje wyskakuje mi podobny błąd a nawet kilka o różnej treści.

Opublikowano

Mam tak samo w COD 1 gdy zmieniam wersje wyskakuje mi podobny błąd a nawet kilka o różnej treści.

Jakie błędy? Każdy szczegół jest ważny.

#EDIT: Rozmowa na XFire wszystko wyjaśniła, błąd niezwiązany z patcherem.

Po spatchowaniu na jakąkolwiek wersję psuje się gra z wyskakującym oknem o błędzie: "Couldn't Load Image 'loadscreen_mp_broadcast_small' "

Proszę o więcej szczegółów.. z jakiej wersji na jaką zmieniałeś? Uruchamiasz w trybie admina i zgodności winxp sp3?

Ściągasz pliki podczas zmiany wersji? Wersja językowa?

Zaraz Ci podam solucję i poprawię program, tylko muszę wiedzieć więcej :)

Chciałbym też poznać wersję pierwotną, którą miałeś wcześniej, żeby w razie czego przygotować Ci paczkę.

Przyznam szczerze, że w CoD4 starałem się przetestować każdą kombinację z pozytywnym skutkiem.

#EDIT: W razie problemów z pbsetup.exe, proszę usunąć plik 'flist' w folderze z patcherem. Pod koniec tygodnia zamierzam wydać wersję 0.2, gdzie, w razie niepowodzenia w jakimkolwiek momencie patchowania, będzie możliwość przywrócenia do poprzedniego stanu.

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano

Miałem wersję 1.7, zmieniłem ją przy pomocy twojego programu na 1.0 i gra odpala się za każdym razem z błędem "Couldn't Load Image 'loadscreen_mp_broadcast_small' "

Próbowałem też za pomocą Patchera wrócić do 1.7 i błąd jest taki sam. Po prostu nie ważne na jaką wersję próbuje zmienić grę i tak jest ten sam błąd.
Screen dla ułatwienia:

0370d03b57cc1.jpg

Tak uruchamiam z trybem admina ze zgodnością z Win XP SP3

Gra jest w Polskiej wersji językowej, i przy zmianie wersji pobierało potrzebne pliki.

Posiadany system: Windows 7 Ultimate 64bit.

29dvaqe.jpg
Opublikowano

@dawidero: Okej, chciałbym wiedzieć, czy po zmianie na 1.0 masz te pliki:

Główny katalog CoD4:

main/iw_13.iwd

MPCforum/polish/mp_broadcast.ff

0123/

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano

@dawidero: Okej, chciałbym wiedzieć, czy po zmianie na 1.0 masz te pliki:

Główny katalog CoD4:

main/iw_13.iwd

MPCforum/polish/mp_broadcast.ff

0123/

Więc tak:

iw_13.iwd - nie ma

mp_broadcast.ff - jest

0123 jest i ma także podfoldery: 0123\MPCforum\polish

w podfolderze jest:

code_post_gfx_mp.ff

localized_code_post_gfx_mp.ff

ui_mp.ff

29dvaqe.jpg
Opublikowano

Więc tak:

iw_13.iwd - nie ma

mp_broadcast.ff - jest

0123 jest i ma także podfoldery: 0123\MPCforum\polish

w podfolderze jest:

code_post_gfx_mp.ff

localized_code_post_gfx_mp.ff

ui_mp.ff

Aby wrócić do wersji 1.7, skopiuj zawartość folderu 7/, /67 i /1.7 do głównego katalogu cod4.

Jesteś pewien, że za którymś razem nie zakończyłeś działania programu w trakcie wykonywania zmiany wersji? Wygląda, jakby stanął w połowie.

Dzisiaj pracuję nad zabezpieczoną wersję, gdzie nie będzie szansy na ew. szkody.

Opublikowano

Moja gra zaczeła działać po skopiowaniu plików z określonych folderów przez Ciebie.

Jestem pewny ze proces przebiegł od początku do końca bez zamknięć ani z mojej strony ani z systemu. Nawet pasek postępu był pełny i pokazywał powodzenie działania.

29dvaqe.jpg
Opublikowano

Zadziała na 1.0?

Mógłbyś sprecyzować pytanie, bo z tego ci widzę, to nawet nie przeczytałeś treści tematu?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam ten sam błąd co dawidero,

przecież jakby była wersja 1.0 to by nie pytało sie o broadcasta, bo dosali go w 1.6.

Wygląda na to, że poprostu po depatchu usuwa pliki z 1.6 1.7 ale dalej je ładuje czy co.

Program bez permisji admina nie przekopiuje plików (usunie i podmieni).

Aby to naprawić - przekopiuj zawartość folderów 1.7 i 67/ do głównego katalogu CoD4, a potem uruchamiaj program w trybie admina.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Program nie cieszył się zbytnią popularnością (30 pobrań), dlatego też porzuciłem projekt.

Postaram się jednak poprawić wszystkie błędy, które głównie występują na Win7 w przeciągu paru dni.

Wydam także podobny tool o którym więcej w najbliższym czasie.

Póki co dodałem mały addon sprawdzający, czy niektóre funkcje działają prawidłowo.

Przy uruchamianiu proszę obserwować program i opisać w którym momencie wystąpił jakiś błąd.

GWARANTUJĘ NAPRAWĘ BŁĘDU PRZY URUCHOMIENIU W PRZECIĄGU 24H, a owe mogą się pojawić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...