Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Craftserve

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie na czym polega przelew na craftserve bo nie do końca rozumiem :D

może to banalne ale ja nie rozumiem na czym to polega

płacenie przez sms odpada bo chcaiłem z kolegami grać na servie sand i kosztuje 9,99 a sms około 25 zł więc odpada jedynie przelew zostaje no ale ja tego nie ogarniam jescze :D

Opublikowano

Takie to trudne? : ) Klikasz na opcje "Przelew", wpisujesz imię i nazwisko, adres zamieszkania oraz kwotę, na jaką ma Ci wygenerować system (blankiet). Klikasz na zapłać czy jak to tam i pobiera Ci się właśnie ten blankiet (druczek z którym należy iść na pocztę) w formacie .pdf .Drukujesz i idziesz z nim na pocztę : ) Nie musisz w sumie drukować, tylko przepisać dane do przelewu oraz dobrze wypełnić na blankiecie ,który Tobie dadzą na poczcie.

Pozdrawiam!

Nie kłam :\ I tak wiem, że mnie nie znasz!

Opublikowano

Ja Ci bardziej polecam karte bankomatowa .. płacisz dotplayem czy jak to sie nazywa. I wpisujesz kwote np 10zł i zabiera Ci z konta 10zł

+ O ile taka karte posiadasz : )

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ok sam już domyśliłem się jak to zrobić ale co na poczcie daje kase i już ? a i ile tej opłaty jest :D

sory ale naprawde nie wiem :D

Gdy opłacasz na poczcie to na konto wpływa 100% przesłanej przez Ciebie kwoty. Niestety z SMS jest inaczej, ponieważ ok. 50%, nieraz więcej lub mniej idzie dla usługodawców (np. Dotpay czy profitSMS, zależy kogo ma dana firma). Gdy wpłaciłeś daną kwotę, to teraz wystarczy Tobie czekać : ) Mam nadzieję, że na blankiecie w polach "nazwa zleceniodawcy" wpisałeś swoje Imię i Nazwisko oraz adres email, w innym razie nie masz raczej na co liczyć, dlaczego? Gdy kupowałem serwer na mineserv.eu to blankiet wygenerowało mi bez tych pul. Gdybym się nie domyślił, że trzeba uzupełnić pola to by kasa poszła w błoto : )

Pozdrawiam!

Opublikowano

Fajnie, że ktoś Ci pomógł, ale ja proponuję Ci też drugą opcję. Pełnoletni raczej nie jesteś, ja opiszę Ci sposób z jakiego sam korzystałem. Też nie mam 18.

Na CraftServe jest DotPay. W tej opcji wybierasz "zapłać w Żabce lub we FreshMarkecie" Wpisujesz kwotę i drukujesz tę kartkę, która Ci się wygeneruje. Nie jestem pewny, ale

możesz też zrobić raczej zdjęcie (nie gwarantuję) jeśli nie masz drukarki. Po prostu kasjer/ka musi wiedzieć gdzie ma przelać Twoje pieniądze.

Idziesz do Żabki lub FreshMarketu i płacisz. Jeśli nie masz u nich karty klienta to musisz wyrobić. Chcą oni adres zamieszkania i co najgorsze - pesel, zapisz go sobie.

Nie martw się, to trwa 2 minuty chyba, że trafisz na kogoś, kto się dopiero uczy. Ja tak trafiłem.

I nie mogła mi karty wyrobić, a za mną kolejka :D Rozumiem, bo przecież się uczy.

Ja mam blisko do FreshMarketu, z 400m? Pobiorą prowizje, mi wzięli chyba aż 1.20zł :D A płaciłem 85 zł na serwer, właśnie na csrv.

Wiem, że nie na temat ale nie rezygnuj z csrv :)

343731479829004887779.png

Opublikowano

Fajnie, że ktoś Ci pomógł, ale ja proponuję Ci też drugą opcję. Pełnoletni raczej nie jesteś, ja opiszę Ci sposób z jakiego sam korzystałem. Też nie mam 18.

Na CraftServe jest DotPay. W tej opcji wybierasz "zapłać w Żabce lub we FreshMarkecie" Wpisujesz kwotę i drukujesz tę kartkę, która Ci się wygeneruje. Nie jestem pewny, ale

możesz też zrobić raczej zdjęcie (nie gwarantuję) jeśli nie masz drukarki. Po prostu kasjer/ka musi wiedzieć gdzie ma przelać Twoje pieniądze.

Idziesz do Żabki lub FreshMarketu i płacisz. Jeśli nie masz u nich karty klienta to musisz wyrobić. Chcą oni adres zamieszkania i co najgorsze - pesel, zapisz go sobie.

Nie martw się, to trwa 2 minuty chyba, że trafisz na kogoś, kto się dopiero uczy. Ja tak trafiłem.

I nie mogła mi karty wyrobić, a za mną kolejka :D Rozumiem, bo przecież się uczy.

Ja mam blisko do FreshMarketu, z 400m? Pobiorą prowizje, mi wzięli chyba aż 1.20zł :D A płaciłem 85 zł na serwer, właśnie na csrv.

Wiem, że nie na temat ale nie rezygnuj z csrv :)

Dobrze gadasz, ale nie zapomnij, że CSRV to jeden z najdroższych hostingów serwerów Minecraft w Polsce. Są tańsze o nieco gorszej jakości... Nie ukrywam, że nie warto inwestować w CSRV, lecz to na pewno nie na moją kieszeń : )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...