Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ulepszanie oraz remodeling broni?

RockYea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Gdzie mogę ulepszyć broń i w jaki sposób ( +1,+2 itd. ) I czy to polepsza wygląd broni.

2. Gdzie i czy jest coś takiego jak remodelling broni zbroi itd. bo widziałem że coś w podpowiedzi wyskoczyło. Różnorodność zbroi i broni w tej grze mnie niestety dobija :(

3. Jak " ekstraktować " itemy ? tzn. że pobierać z nich składniki zamiast wyrzucać ? ale jak ?

Z góry dzięki ;)

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Opublikowano

1 . co do ulepszeń potrzebujesz alcochesty dostaniesz zwykłe od +0/+6 u zwykłego menchranta, następnie +7/+9 kupujesz refindet alcochesty w speciality store.. ulepszasz na klawiszu T i potrzebujesz do tego zbroje,broń buty lub rękawicę zależy co ulepszasz oczywiście muszą mieć ten sam tier. :) co do +10/12 nie mam pojęcia bo jeszcze nie ulepszałem ale wiem, że potrzebujesz masterwork alcochest i zapomniałem dodać, że nie każdy przedmiot da się ulepszać

2. remodeling nie wiem co to ale wnioskuję z nazwy, że zmiana wyglądu eq nie będe Ci tłumaczył bo trochę za dużo czasu polecam obejrzeć filmik

http://www.youtube.com/watch?v=4ReBSrIYoT8
na swoim kanale ma o wiele więcej filmików poradników które mi się przydały z grą, polecam również stronę
http://teraonline.info.pl/
3.musisz kupić zwoje nie pamiętam gdzie są i przetapiać również nie pamiętam jak robiłem to może 2 czy 3 razy :P

pozdrawiam myślę ,że pomogłem :)

Opublikowano

Ulepszanie broni - Skrót klawiszowy "T". Wsadzasz przedmiot, który chcesz ulepszyć, drugi przedmiot tego samego tieru oraz alkahest (roślinka, którą można kupić). Enchantować możesz jedynie przedmiot, który ma w opisie to oznaczone (napis "enchantable"). Jeśli chodzi o polepszenie wyglądu broni, to od jakiegoś wyższego + (nie pamiętam, chyba +9:P) broń "świeci się", opalizuje, jakkolwiek to nazwać.

Remodelling - W Velice (Notus Alley) jest NPC, u którego można zmienić wygląd elementów zbroi. Wygląd zmieni się na wzór innego itemka, który musisz posiadać (można kupić template u NPC). Można zmienić wygląd przedmiotu, który w opisie ma "remodelable", a jako wzór może posłużyć ten, który ma "eligible as template".

Można również zmienić kolor itemów używając farbki zakupionej u dye merchanta.

edit: lol :( wyprzedzono mnie z odpowiedzią

#don't care

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...