Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Dlaczego nie działa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z szablonem do swojego forum. Podłączyłem cba.pl do FTP i wszystko ładnie, ale...

Żeby wgrać pobrany folder z szablonem wrzucić do folderu ''templates''. Potem zainstalować styl na forum.

Ja wrzucam folder z szablonem do ''templates'', ale szablonu do zainstalowania na forum już nie mam. Może mi ktoś odpowiedzieć jak to zrobić?

Dziękuję i pozdrawiam :)

Opublikowano

Zobacz!

Pobiorę np. ten szablon: http://skinscripts.pl/phpbb_by_przemo/2387-eintermania-szablon-phpbb-by-przemo-cs.html

Wrzucam go na FTP i przenoszę go na lewą stronę do ''templates''.

Proszę o zobaczenie tego filmu i o minutę 10:05!

Robię to co on, a i tak nie działa. Zobaczcie minutę 10:23, gdzie jego zapis wygląda tak: *.*, a u mnie tak: c:\templates\*.* i jeżeli chcę mieć same: *.* to pisze, że nie mogę przenieść plik na plik i chyba to jest ten problem. Z resztą na tym filmie widać, że mu się bardzo wolno szablon ładuje, a mnie w 2 sec. się skopiuje to chyba coś nie tak.

Liczę na szybkie odpowiedzi :)

Opublikowano

To może łaskawie powiesz mi jak wrzucić do FTP? Bo usunąłem ten początek z dyskiem c i zostało samo templates/*.*. I już przesyłanie jest wolniejsze, zamiast 2sec. to z 15 sec., ale...

No właśnie! Skończy się kopiowanie, a tego folderu nie ma po lewej stronie i nadal nie można zainstalować stylu...

Proszę o dokładną i szybko odpowiedź :)

Opublikowano

*FacePalm* Nie no, ale i tak dzięki za chęci...

Ja już to dawno zrobiłem to co na tym filmie! Dalsza część powinna być dalej (poza filmem), czyli kopiowanie...Powiedz mi jak wgrać szablon z lewej strony na prawą tak aby był gotowy do zainstalowania.

Liczę na szybką odpowiedź :)

Opublikowano

Lepiej użyj FileZilla, po podłączeniu do FTP po prostu przeciągasz folder z pulpitu do tej prawej kolumny, poza tym jest szybszy od TC.

Opublikowano

Nie mam sił po prostu na ciebie. Mi się wydaje, że tylko posty sobie nabijasz i nic więcej. Jeżeli naprawdę chcesz pomóc to napisz wszystko po kolei jak mam dodać FTP skoro nie mam, ani ID serwera, a hasło mi źle odczytuje. (Skąd to wziąć?).

Może zamiast tego podam ci dane do forum i ty wgrasz mi styl bo ty chyba to umiesz skoro odpowiadasz jak co zrobić. Będę niezmiernie wdzięczny :)

Opublikowano

Nosz kurwa, na e-mail na pewno dostałeś serwer, login i hasło, jeśli nie - sprawdź FAQ hostingu.

Wylogowuję się z tego tematu, nikt nie będzie mi wciskał, że nabijam posty.

Opublikowano

Z całego tematu wywnioskowałem, że nie wrzucasz tego na serwer. Po prostu odpal FTP, zaloguj się i wrzuć do odpowiedniego folderu. EOT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...