Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie odnośnie Wymiany Karty Graficznej

carpen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie moze to zabrzmiec dziwnie ale zacznijmy od podstaw

Mój PC

AMD FX-4100 Quad-Core Processor czetero rdzeniowy 3,6 ghz
Ram 4gb
,,Karta Graficzna" AMD 760G (512 ram i integrowana )
Dyski i reszta raczej nie przydatne chyba ze bedzie ktos potrzebował to podam :)
I moje pytanie a dokladniej sprawa jest taka.
Aktualnie wszystkie gry które mi odpalają to tylko na minimalnych (max 2005 rok gier)
i tutaj nasuwa sie pytanie
Czy wymieniając karte graficzną na lepszą ( + ile kasy musze oszczedzic :D ) da jakies rezultaty na PLUS
Przykład
Aktualnie udało mi sie odpalic Assassin Creed na minimalnych + okienko 800 x 600 czy jakos tak i mogłem grac (zacinki były ale znośne)
To czy po wymianie karty bede mógł sobie pozwolic na odpalenie AC III ???
Jezeli czegos nie dopisałem to przepraszam bardzo
Dzieki wielkie z góry za pomoc

95 % Użytkownik tego forum nie potrafi grać bez cheatów jeżeli należysz do tych 5% którzy potrafią grać tak samo dobrze jak na cheatach to wklej to na swoją sygnaturkę

Opublikowano

Jeśli dobrze myśle to zasilacz to

Akyga 400W LPK2-23E 3x Sata

budżet to aktualny to 320 zł ale jeszcze oszczędam (dlatego pytam ile jeszcze oszczędzić :D)

95 % Użytkownik tego forum nie potrafi grać bez cheatów jeżeli należysz do tych 5% którzy potrafią grać tak samo dobrze jak na cheatach to wklej to na swoją sygnaturkę

Opublikowano

Zasilacz nowy konieczny, markowy np. Chieftec 450W GPA S8 (140 zł)

Do tego zobaczymy ile Ci zostanie na kartę, polecałbym używaną HD4870 za około 2 stówy

Opublikowano

Czy wymieniając karte graficzną na lepszą ( + ile kasy musze oszczedzic :D ) da jakies rezultaty na PLUS

@TrueFaith Niewiem czy umiesz czytac ale ok

Mi chodzi o to czy to coś zmieni na plus a nie na co wymienić

Opublikowano

Aktualnei jest napisane do góry AMD 760G zintegrowana (512ram)

Opublikowano

To jeszcze jedno pytanie czy wymieniając zasilacz i karte graficzną tak duzo to pozmienia ??? w sensie ze (jak w przykładzie) ze z Assassina I (minimalnych) bede mógł wskoczyć na nowinki( na maxymalnych detalach ???) ???????????????

Opublikowano

Czyli co procesor by tez jeszcze wypadało wymieniac ??

Opublikowano

Jak chcesz żeby Ci nowsze gry chodziły na przyzwoitych detalach płynnie to pierw zasilacz i karta graficzna, potem procesor wraz z płytą główną

Opublikowano

CZyli równie dobrze moge całego kompa nowego kupic !!

Opublikowano

FACEPALM

Dobra jezeli to wszystko to temat do zamknięcia :) Dzieki wielkie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...