Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Własna domena na serwerze

Royal.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, że craftserve to umożliwia, ale nie widać ile graczy jest na serwerze i nie zawsze to działa.

Jakiś hosting oprócz craftserve oferuje możliwość domeny na serwerze? Np. xxx.pl.

Czy może są specjalne strony, u których się zamawia tą domene .

Nie wiem nie znam się :D

Opublikowano

Stronke? Ja chcę, założyć serwer.

Zależy mi, aby było takie ip: xxx.pl

Kumasz?

@top

to jak to jest, że większość tych lepszych serwerów ma tą domene? Jak to się robi?

Opublikowano

Royal aaa kumam

Moge tobie za darmo na dowolnym hostingu zmienić z blablabla:25565 czi jakiegoś tam dowolnego na np mojserwer.tk

a jeżeli koniecznie chcesz .pl bo masz swoją domenę .pl to każdy hosting to umożliwia za dopłatą (chodź to debilne) bo możesz ustawić na domienie alias czy tam DNS

Opublikowano

podaj ip na pw albo na GG a ja ci zmienie na TK (.pl albo .net NIE USTAWISZ bo byś musiał wykupić domenę, a nastepnie ją połączyć z tym serwerem)

Wolał bym na gg jak byś podał owe IP moje GG to 10660482

• 11 miesięcy temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Jeśli chcesz domenę musisz ją zarejestrować (wymagane minimum 18 lat). Możesz też poprosić rodziców, aby pod nich ją zarejestrować. Przykładowy hosting oferujący domeny to home.pl (od siebie polecam ovh.pl - tanio). Potem musisz zrobić przekierowanie domeny na ip serwera (taka opcja zwykle jest dostępna w panelu hostingu u którego kupiłeś domenę). Tylko uważaj, bo zwykle cena za pierwszy rok użytkowania domeny jest niska, a za następny rok dostaniesz rachunek ~ 100 zł (zależy od hostingu).

Opublikowano

Powiem tak

fiberhost.pl to na pewno ale każdy da się zrobić DNS na nazwa.pl tylko trzeba mieć hosting www z dostępem edycji rekordów DNS ;)

585571426179277855228.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...