Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Modyfikacja plików by Terenzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Niestety jestem osobą początkującą w tworzeniu serwerów więc jak każdy zaczynam od hamachi lecz pojawiło mi się kilka pytań...

1.Doczytałem sie że nazwe Serwera zmienia się w ServerInfo w roocie,niestety zmieniłem i nadal mam nazwę "Server"

Zmieniłem w tej linijce:

REGION_DICT = {

0 : {

1 : { "name" : "Tutaj Nazwa Serwera", "channel" : SERVER01_CHANNEL_DICT, },

},

}

Niestety nadal niema zmiany...:>

2.Gdzie znajduję sie quest "Skrzyni Ucznia",chodzi mi o konkretne położenie w folderach i jego nazwe bo chciałbym go edytować :>

3.Czemu Gdy ALL Ch są ON to pisze przy nich 3 kropki :>

4.Co zrobic aby strona byla widoczna dla innych...?-Bo mi działa a kolega podłączony do mojej sieci hamachi nie może jej zobaczyć po mu niedziała :>

5.Problem jest nietypowy chodz przeczytałem juz kilkadziesiąt poradników,gdy chce wgrać questa,wpisuje wpierw ścieżkę do niego,no i po tym pojawia mi się komunikat Permission Denied...

Według poradnika trzeba zalogować się do katalogu z questami i i nadac sobie prawa 0777,no i tak zrobiłem,niestety do teraz zostało to samo bez zmian czyli "Permission Denied"...

I bez "chamskich" docinków bo niestety każdy kiedyś zaczynał no i co nieco musi się dopytać :)

Z Góry Bardzo Dziękuje Każdemu kto udzieli odpowiedź na te pytania...

Opublikowano

1.Spakowales root?

3.Moga sie porty nie zgadzac z serwera i clienta,albo zamiast:

STATE_DICT = {
        0 : "NORM",
        1 : "NORM",
        2 : "BUSY",
        3 : "FULL"

Sa "..."

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

1.Spakowales root?

3.Moga sie porty nie zgadzac z serwera i clienta,albo zamiast:

STATE_DICT = {

Sa "..."

STATE_DICT = {
}
I jak widac tak mam :)
Co do 1...Jestem za dużym laikiem by to umieć,gdybyś mi napisał króciutko jakim programem lub jakis poradnik byłbym naprawdę wdzięczny ;)
Pozdrawiam
Opublikowano

FileArchiver od KamerModa pobierz sb.

Obsluga:

#Wrzucasz do Pack Unpackera

#Klikasz na FileArchiver

#Pakowanie: extracted-->root.xml-->Pack Archive.

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

SS:http://fotoo.pl//out.php?i=530475_ssmpc.jpg&id=091c052981ee9e3c383539343032

Wszystko dobrze podpięte jak widać na ss serverinfo,pakuje pozniej na .xml i wstawiam na m2 i gitara klikam enter,pieknie wszystko podmienione w pack (Tak edytowane ścieżek odpowiednich) i klikam start a tu dupa -.-

Zauwazyłem wcześniejszy błąd kropeczek itd.

Gdy rozpakowałem roota było kompletnie inne IP ku memu zdziwieniu a serwer mi działał jak i niektóre zmiany w navicacie które robiłem więc troche dziwne... xD

I tera pytanie podmieniony root i taki oto błąd przy odpaleniu Patchera...

Pomoze ktos?

Nagradzam limitem bo własciwie jest to cały wątek błedów które wymieniłem w tym poście..

Z GÓRY OGROMNE DZIĘKUJE!

@EDIT

Zaden z poradników które znalazłem działa bez zmian -.-

http://www.mpcforum.pl/topic/747978-tut-jak-rozwiazac-problem-lexicostart-again/

@EDIT

Doczytałem się że to wina albo złego roota/metin2.bin/metin2client

Moje serwer info w roocie to :

STATE_NONE = "..."
STATE_DICT = {
}
SERVER01_CHANNEL_DICT = {
1:{"key":11,"name":"CH1 ","ip":"25.74.170.100","tcp_port":13001,"udp_port":13001,"state":STATE_NONE,},
2:{"key":12,"name":"CH2 ","ip":"25.74.170.100","tcp_port":13002,"udp_port":13002,"state":STATE_NONE,},
3:{"key":13,"name":"CH3 ","ip":"25.74.170.100","tcp_port":13003,"udp_port":13003,"state":STATE_NONE,},
4:{"key":14,"name":"CH4 ","ip":"25.74.170.100","tcp_port":13004,"udp_port":13004,"state":STATE_NONE,},
}
REGION_NAME_DICT = {
0 : "POLAND",
}
REGION_AUTH_SERVER_DICT = {
1 : { "ip":"25.74.170.100", "port":11002, },
}
}
REGION_DICT = {
1 : { "name" : "MyDestiny", "channel" : SERVER01_CHANNEL_DICT, },
},
}
MARKADDR_DICT = {
10 : { "ip" : "25.74.170.100", "tcp_port" : 13001, "mark" : "01.tga", "symbol_path" : "10", },
}
TESTADDR = { "ip" : "25.74.170.100", "tcp_port" : 13001, "udp_port" : 13001, }
Sry ale spoilera niemogłem znalezc :x
Jeżeli ktoś podeśle mi jakiegoś edytowanego metin2.bin/metin2client albo gdzieś błąd w serverinfo z góry OGROMNE DZIĘKUJE (NAGRODZE LIMITEM)...:>
Pozdrawiam! :>
Opublikowano

Jak rozpakować i zapakować:

1. Pobieracie paker, który pozwoli wam rozpakować pliki.
http://www.speedyshare.com/CRmwj/Paker.rar
2. Wypakowujecie w dowolnym miejscu waszego komputera. Ja wypakowałem na pulpicie.

3. Otwieramy plik 'Rozpakowywanie'

4. W linijce 15 - dajemy ścieżkę do naszych plików z klienta. Załóżmy, że na pulpicie mamy folder o nazwie "Good-Games" a w nim klienta. Więc ścieżką będzie wyglądała tak:
C:\Documents and Settings\Uzytkownik\Pulpit\Good-Games\pack\root
5. Zapisujemy.

6. Plik 'Rozpakowywanie' przenosimy na plik "mt2"

7. Właśnie rozpakowaliśmy pliki. Gdzie one są? w folderze 'Source'. Folder musicie poszukać. U mnie jest w ścieżce:
C:\Documents and Settings\Uzytkownik\Source
8. Koniec Właśnie rozpakowaliśmy klienta. Wiemy już, w którym miejscu się znajduję i możemy się bawić w edytacje !

Jak jednak zapisać zmiany (Zapakować pliki) ? Rzecz równie prosta jak rozpakowywanie.

1. Cofamy się o jeden folder z "Source". Czyli u mnie będzie to "Uzytkownik".

2. W tym folderze znajduję się plik 'RootPackGen'. Przesuwamy go na folder 'mt2'. ('mt2' - plik, który pobraliście)

3. Obok pliku 'RootPackGen' pojawią nam się pliki już spakowane, które możemy podmienić w kliencie.

Wskazówka:
- Zawsze pojawia nam się komunikat. Wyskakuje on, gdy próbujemy rozpakować lub zapakować pliki.
Jeżeli jest jakiś błąd z pakowaniem lub rozpakowaniem tam pojawia się informacja dlaczego! - Bardzo przydatna rzecz.

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...