Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Inne serwery seafight

toiman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Otóż ostatnio trochę się nudziłem, i zacząłem skakać po różnych serwerach seafight. Najbardziej spodobał mi się drugi rosyjski (ru2). Siedziałem w nocy, i udało mi się wygrać kilka ciekawych aukcji za grosze (w porównaniu do tego ile trzeba dać na polskim serwerze za to ;). Jest tam również trochę mniej graczy niż na polskim, a więc super tam się gra :P

Temat zakładam do dwóch celów:
1. Jeśli ktoś tam gra, lub chce grać, niech do mnie napisze, najlepiej na PW w grze. Jak będziemy grać razem, to będzie wiadomo raźniej i łatwiej :P Nick w grze igrek97 ;)

2. A może podniecam się ruskim serwerem, a są inne gdzie jest mniej graczy, i łatwiejsza gra? Jeśli znacie też takie serwery piszcie. Najlepiej żeby wiadomo licytacje w nocy szły za grosze, czyli tak jak na ruskim :)

Opublikowano

Może się znaleźć osoba, która będzie licytowała miliony.

Co do tego serwera to jest dość łatwy. Problem tylko z rosyjskimi literami :P

1375884335-U390809.png

Blue Member

Opublikowano

Tłukąc się po różnych serwerach, pomyślałem o grze podobnej do seafight ;)

Przeszukująć różne fora i strony spotkałem jedną, młodą grę, która nawet nie ma polskiego języka, a jest prawie identyczna jak seafiht :) z jedną małą różnicą - jest o wieeele tańsza.

Link do gry:

http://www.sonkorsan.com

Może napiszę coś więcej o grze, choć sam za dużo nie wiem, bo godzinę temu założyłem tam konto ;)
Nie gra się w dwóch oknach jak sf, tylko wszystko dzieje się na "mapie morza" ;)
Nie ma takich rzeczy jak rum i jedzenie dla piratów, czy lampy albo łańcuchy (bo prawdę mówiąc jest to zbędne, a w sf jest tylko po to żeby perły zdzierać z ludzi ;))
Za zatopienie statku dostaję 2-5k złota, a z tego co patrzę to teraz najdroższy statek kosztuje 170 tysięcy, więc można dość szybko to uzbierać :)
Nie ma tutaj potworów, ale są również błyskotki za które dostaje się kryształy (czyli "perły" :P ) za skrzynię (czyli błyskotkę :D ) można dostać różne bonusy porównywalne do czarnego prochu i tarczy agwe w sf, no i pż i w/w kryształy otrzymywane w ilości 1-2 (dla porównaniu pierwszy pokład kosztuje nieco ponad 100)

Jak dla mnie jest już jeden minus, czyli mając full hp, po zebraniu skrzyni i dostaniu hp, leci ono nad normę (spotkałem raz gracza którego max hp było 100 tyś, a miał ponad 250 tysięcy).

Więcej chyba nic nie napisze bo sam nie wiem, hehe :P Pozatym możecie sami wejść, i zobaczyć ;)

Opublikowano

dla mnie sf nie jest w cale drogi kupujesz 2 podwajacze zasuwajac na skrypcie przez 24/7 uzbierasz ładna sumke ja w niecałe 2 tygodnie (1.7mln pereł a z mojo ułożyłem łacznie juz 112 pergaminów[mojo i perły uzbierane w dokładnie 12dni i 4 godziny] ) premka ze skrzynek później kupujesz heban i słoniowy ( 154 zł łacznie)[bez tych pokładów też da radę sie bawić] czyli za 244 zł masz konto full full a za 90 poprostu fulla :) później jak chcesz ale to już Twoja wola mozesz sobie jakis rabat kupic czy co tam chcesz ale to już raczej Twoja decyzja

Opublikowano

Tylko chociażby te 200zł też trzeba mieć ;)
Mówisz o skryptach do Scara? Jak tak to PW hue hue :D

Jednak w sumie nie zmienia to również faktu że na tak młodej grze jest łatwiej cokolwiek osiągnąć :P

EDIT: Statek kupiony za 150k okazał się elitarnym w porównaniu do sf, do którego można zbierać skiny, również za wystrzeloną elitarną amunicję ;) tak więc ta gra praktycznie niczym od oryginalnego sf :P Tylko no wiadomo mniejsza popularność :D

Opublikowano

próbowałem w to grać ale sf zdecydowanie bardziej mi podchodzi :)i jesli rozłożysz te 200zł na pół roku to masz troszkę ponad 1 zł dziennie :) wiec to nie tak duzo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...