Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPS

TenStylOdLajka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Mój problem polega na tym, że mam od 10-17fps maximum. Co mam zrobić aby zwiększyć FPS?

Proszę nie spamować odpowiedziami typu: update MC/sterowników do karty graficznej, reinstall, CCleaner, więcej RAM itp. <- wszystko to było już zrobione, więc prosze nie pisać takich odpowiedzi!

Będą like.

Opublikowano

1. Kiedy zaczeły się te problemy (domyślam się że po update'cie)?

2. Podaj spec. twojego PC

3. Grasz na laptopie czy na stacjonarnym

4. Czy używasz Optifine'a ?

Opublikowano

Jest to spowodowane słabym/stary/zaśmieconym komputerem :/ Też tak miałem na starym a jak wyczyściłem CClenerem/Odinstalowałem śmieci i fps wzrosły do 120 :) ale wciąż spadały.

Nie mówie że masz słaby/stary czy zaśmiecony komputer tylko chodzi mi o to że masz którąś z tych opcji ;d

1387475061-U885056.png

Z wami od 23 Marca 2013  <3 

Opublikowano

Moze nie trzeba przydzielac ram (kazales nie spamowac) ale moze twoj serwer jest przeciazony (lacze) i leci tak powoli, ze pinguje. Lub siada Ci caly minecraft na system, sprawdz ile % jest na procku, jak grasz w minecrafta.

OndteAw.png

Opublikowano

Powiem tak, zapewne to wina mojego PC 'staruszek'. Spróbuje CCleaner, właśnie zamawiam nowe części. Może pomoże. Dzięki wam za odpowiedzi. Poleciały plusiki.:)

Opublikowano

Jak ja mialem kiedys malo FPS'ów w minecraft to pobralem optifine oraz nie wgrywalem zadnych innych modow, zmniejszylem rendering i odrazu mialem wiecej FPS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...