Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PROBLEM ! Wirus na komputerze i spamuje do wszystkich znajomych !

CovallGaming

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Wczoraj na skype kolega mi napisał cos w tym stylu:

"to jest moje ulubione pic z was I TUTAJ BYL LINK"

Ja w to kliklem(bezmyslnie..) i sciagla mi sie paczka.Chciałem ją wypakować ale sie nie dało bo archiwum bylo uszkodzon.Nagle pokazal mi sie komunikat na skype ze jakis tam plik chce korzystac z skype myslalem ze to chodzi niby o ta fote to kliklem tak. Nagle komp mi sie zaczal scinac wiec szybko otworzylem menadzer i zamknalem aplikacje ta ktora chciala korzystac z skype. Problem ustal po chwili pisze do mnie kumpel zebym w to nie wchodzil bo to wirus i jakis koles mu to wyslal. Mowie tak: slaby ten wirus bo idzie go szybko zamknac ale sie mylilem. Przy kazdym uruchomieniu kompa spamuje to wszystkich znajomych z linkiem i zapytaniem czy on jest na tym zdjeciu lol..

Dodam ze to sa 3 aplikacje w menadzerze. 2 zamknalem ale jedna zostawilem zeby zrobic ss.

(To ta ktora jest zaznaczona)

O to screen z menadzera zadan.

tt0Nb.png

Kto pomoze?

Opublikowano

Ja miałem ten sam problem ;>

Ja przynajmniej musiałem przeskanować cały komputer anti-virem i znalazło mi tego "wirusa" po czym go usunąłem i jest all okey.

2vjbiaa.jpg
Opublikowano

Ludzka bezmyślność mnie dobija..... Tutaj masz listę antywirusów, które to gówno wykrywają a które nie https://www.virustotal.com/en/file/0703ff1528bb095f2d104af7dad35d2b2b09b51f13a3c1002d0fba5bef40864c/analysis/1365790634/

@edit: sądząc po ilości gości w temacie nie jesteś sam, który tak łatwo dał się zrobić w jajo.....

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Pewnie przeniusł go do kwarantanny... Wejdź w ustawienia avasta i tam w kwarantannie powinna być opcja usuń...

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...