Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] BF 3 - powtarzający sie dźwięk...

mivermixxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem - podczas gry w BF'a 3 ( kampania... ) bardzo często powtarza mi sie dźwięk np. strzelania, gadania itp
W Multi jeszcze nie grałem i nie wiem czy tak tam będzie, ale chce przejsć kampanie, a to naprawde denerwuje.
Detale mam ustawione na '' auto '' , czyli u mnie ustawia na - wysokie. I gra chodzi płynnie... Nie ma żadnych scinek kiedy biegne, może jak bardzo obracam myszką to nie leci płynnie ( ale nie scina ) , tak to jest naprawde bardzo dobrze.

Mój sprzęt :
Zasilacz : Chipset 500W
Procesor : AMD Phenom II X2 555 ( 2 CPUs )
Płyta główna : Gigabytes Technology, model : GA-MA770T-UD3
RAM : 4GB
Karta graficzna : Radeon HD 6700 series

Czemu tak sie dzieje ?

Dodam, że na początku nie było czegoś takiego, dopiero później sie zaczeło...
A jeszcze... Dźwięk sie powtarza tylko podczas rozgrywki, czyli jak lecą te filmiki kiedy na początku on siedzi na stole i jest tak jakby przesłuchiwany to wszystko jest w najlepszym porządku...

Opublikowano

Zmniejsz detale

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

Nic nie daje... Na wysokich leci jak z nut - wszystko jest płynnie... Na średnich to samo i dźwięk sie powtarza.

Teraz w ustawieniach detali zrobiłem '' opóźniony antyaliasing '' na wyłączony i to sporo dało, dźwięki nie powtarzają sie cały czas, ale sie powtarzają...

Opublikowano

Ustaw wszystko na low ja mialem podobnie ze swoim starym C2D

Opublikowano

Na low ? Kiedy mam taki sprzęt , a gra wymaga o wiele mniejszy ? Zresztą... Kiedy wchodze w opcje i grafika to mam ustawione na auto, czyli u mnie ustawiło sie na wysokie, co za tym idzie ? Sprzęt nie jest ani troche za słaby, inaczej ustawiłoby chociaż na średnie detale...

Tak, dźwiękowa Realtek, sterowniki wczoraj istalowane nowe ( Realtek High Definition Audio Codecs R2.71 )

I tak jak napisałem, ustawiłem '' opóźniony antyaliasing '' , ponieważ kiedy wybiore wysokie / średnie / ultra itp to tam tez jest wyłączony, ja dałem na własne, wszystko na wysokie, '' opóźniony antyaliasing '' wyłączony i gra chodzi PŁYNNIE, nie ma ANI JEDNEJ ŚCINY, tylko powtarza sie dźwięk ( nie cały czas, ale dosyć często ).

Opublikowano

Na low ? Kiedy mam taki sprzęt , a gra wymaga o wiele mniejszy ? Zresztą... Kiedy wchodze w opcje i grafika to mam ustawione na auto, czyli u mnie ustawiło sie na wysokie, co za tym idzie ? Sprzęt nie jest ani troche za słaby, inaczej ustawiłoby chociaż na średnie detale...

Tak, dźwiękowa Realtek, sterowniki wczoraj istalowane nowe ( Realtek High Definition Audio Codecs R2.71 )

I tak jak napisałem, ustawiłem '' opóźniony antyaliasing '' , ponieważ kiedy wybiore wysokie / średnie / ultra itp to tam tez jest wyłączony, ja dałem na własne, wszystko na wysokie, '' opóźniony antyaliasing '' wyłączony i gra chodzi PŁYNNIE, nie ma ANI JEDNEJ ŚCINY, tylko powtarza sie dźwięk ( nie cały czas, ale dosyć często ).

Realtek ma lekkie problemy z Bf 3 ;( Tez mam to .. Mi sie po godzinie grania wszystko zacina i musze walic restart :)

Opublikowano

Realtek ma lekkie problemy z Bf 3 ;( Tez mam to .. Mi sie po godzinie grania wszystko zacina i musze walic restart :)

Na szczęście ja tak nie mam... xD

Ale na multi też tak jest ? Bo na razie chce przejść kampanie i później zaczać walić multika... Te powtarzanie nie jest cały czas, ale sporadycznie i to denerwuje...

Opublikowano

wejdz na multi i zobacz...
@EDIT
Przepraszam bardzo za co Kurfa dostalem warna??
GFJ dla TheJeron78 ;)

Opublikowano

Na szczęście ja tak nie mam... xD

Ale na multi też tak jest ? Bo na razie chce przejść kampanie i później zaczać walić multika... Te powtarzanie nie jest cały czas, ale sporadycznie i to denerwuje...

Odinstaluj sterownik Realteka i problem ustąpi. Win7 ma własny sterownik dźwięku

OndteAw.png
Opublikowano

Odinstaluj sterownik Realteka i problem ustąpi. Win7 ma własny sterownik dźwięku

Oj nie, jak odinstaluje sterownik to na tym małym głośniczku obok godziny pokazuje sie czerwony '' x '' , czyli, że nie ma dźwięku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...