Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Zmiana oprogramowania. Vista = XP

Tabacashi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Na początku zaznaczę, iż nigdy wcześniej nie instalowałem systemu Windows. Problem polega na tym, że chciałbym całkowicie zmienić oprogramowanie. Domyślnie na laptopie posiadam Vistę, lecz nie przypadła mi do gustu. Chciałbym ją zmienić na Windows XP. Mógłby mi ktoś wyjaśnić krok po kroku, lub podesłać linka? Z góry dzięki.

*ps. jeżeli ktoś zna stronę, gdzie można pobrać xp, proszę o kontakt na pw. Dziękuję.

Pozdrawiam,

Tabacashi.

Opublikowano

Lepiej XP, sam proces instalacji jest prosty a z pobraniem Ci tu nie pomożemy. Musisz mieć płytę lub pendriva, tyle Ci mogę powiedzieć

Opublikowano

Musisz dobrze nagrać, włożyć płyte , restart i patrzysz co jest. Jak sie normalnie uruchamia to albo musisz zmienic bootowanie na CD w biosie albo źle nagrane .

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Instalacja w kilku prostych krokach.

1.Kup oryginalnego Windowsa XP i włoż płytę do napędu.

2. Zrestartuj komputer, wlącz BIOS i zmień bootowanie z Hard Drive na CD/DVD

3.Poczekaj na wczytanie instalatora z płyty.

4. Jeżeli chcesz całkowicie zastąpić Win Vista XP'kiem zainstaluj system na dysku c (pamiętaj żeby przed instalacją przeżucić ważne pliki z tego dysku/partycji na inną).

5.Dalej instalator poprowadzi cię za rączke

Jeżeli zrobiłeś wszystko dokładnie jak tu możesz cieszyć się już Win XP. Pozdrawiam i liczę na plusa ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...