Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[dyskusja] low'y i ich buildy

Sence °

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pjona. Przeglądam sobie tematy na mpc i buildy na różnych stronach... Więc przejdźmy do sedna. Zobaczyłem coś, co mnie rozjebało. Mianowicie teemo, riven, zed etc z berserkami i to pisane przez graczy, którzy rzekomo mają gold / silver. Dlaczego piszę silver? bo grałem na kolegi koncie, aby wyjść z silver i na s4 trafiło mi się kilka meczy w których gracze byli lepsi od szmat z golda, myślących, że są pro. Tylko osoby zasługjące na brąz robią berki na inne postacie niż adc ( tak downy, teemo to nie adc/apc tylko trash postać w tf'ach, ale pod hybrydę i off tanka coś robi.... W goldzie grzyby nic nie dają, bo ludzie kupują oracle)

co o tym sądzicie?

graphic.png

Opublikowano

Berserki na teemo jeszcze ujdą, ale jeśli na prawdę ktoś buduje berseki na postacie typu zed, riven itd to jest jeszcze po prostu w miarę nie doświadczony, ale to ich sprawa jakie build'y robią :D

Opublikowano

pisz do wickeda bo jest noobem składający berki na ire. sry, też to często robie, sry.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Jak mam latwą linie to po co mi Armory i resy ?

by-hftdfwbpylxtcbyqzazs.jpg
[00:45] Landiago: mam tłuste ręce

Opublikowano

Widziałem dariusa z berserkami, zrobił pente. Wkurza mnie khazix z dancerem/berserkami, to samo jax, riven i inne. Niektórzy pro kupują, oni mogą bo są pro. Według mnie po wbiciu 30lvla powinien być test skilla, run, masterek itd. bo ku*wicy można dostać jak widzisz kazixa z berserkami po 0/10

beznazwy1za.png

Opublikowano

Ja zawsze jak gram na midzie zedem to robie berki i to jest bardzo przydatne dla niego -_-. PS. powiedz dla Scarry, xPeke itp, że tak się nie robi berków na zeda.

Opublikowano

bo one są do dupy i tyle , proszę lepiej kupić na przebicie , to potem większy dmg będzie lub na cd jak nie trzeba ci obrony ... No jak widzę lee z tymi butami który pisze że jest "czołgiem" to szlag mnie trafia , to samo jak ktoś robi darka na ad samo lub składa jako pierwszy Rabbadon bicz plis...

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Nie rozumiem twojej krytyki autorze tematu. Przecież buty najczęściej są itemem sytuacyjnym (oczywiście kupowanym na początku :p) Zależy od gry przeciwników itp. Raczej nie porwiesz się przeciwko lux z Tabi ninja -.-

//Reklama OFF.

Opublikowano

Up Jemu chodzi o całość ..., buty podał za przykład pozdro.

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Na teemo w większości przypadkach lepsze są berserki, na zedzie ujdą aczkolwiek preferuje CD, ale na riven to jest złe.

Co do buildów, nie jest ważne jaki kto ma build, tylko jak tym buildem potrafi się posługiwać.

Przykładowo: Ja lubię robić jaxa na twardo typu: merce/ostrze króla/warmog/trinity/ga/ jak łatwa gra to coś do dmg jeszcze.

I na tym buildzie dosyć dobrze mi idzie, ale są osoby którym świetnie idzie na buildzie z przewagą AD/AS więc dlaczego nie mają tak się budować ?

Bo tak nie robią prosi? lub ty ?

Ja tam lubię jak ludzie eksperymentują z buildami, sam to dosyć często robię oczywiście pojawia się flejm typu:

- Rengar noob 0 survi, report

- Mundo with rylai hahahah noob

- Nunu AD top hahah

- warwick stack doran rings hahahah

Ale szczerze mnie to wali, kiedyś korzystałem z solomid, teraz tworze buildy sam i praktycznie w każdej grze mam inny.

(Oczywiście pomijając postacie takie jak master AP, bo pod niego jest jeden build tak samo ryze)

Opublikowano

Berserki same w sobie nie są złe! Jak masz na prawdę lajtowy mecz, możesz troszkę potrolować enemy i wiesz że mniejszy resist ci nie zaszkodzi, to czemu nie maksować ataku? Jasne że można! (a to że na ogól gra zmusza często do pasywnego grania i pójścia w def czy resisty to już inna broszka) :P

Opublikowano

Załozyciel tematu nie moze zniesc tego, ze ktos nie buduje potaci wedlug poradnika czyjegos tylko po swojemu, przykre.Każdy gracz powinnien budywac postac indywidualnie pod konkretna gre.Jesli ma pomysl, zeby z soraki zrobic dps to czemu nie ?:D Moze to wypali :D

Opublikowano

Mowi to koles, ktory uwaza, ze tristana to najgorszy ad carry.

Tak w ogole najlepiej samemu wymyslac buildy a nie z jakichś poradnikow korzystac. Jak ktos buduje berki na riven to kiedys w koncu zauwazy swoj blad.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

f5. Odświeżam.

@up.

Podaj mi gorszego adc ;].

i urgot się nie liczy

Sivir

@Top cco wy chcecie od berserków na np talona lub zed'a ? sam ich nie składam bo jakoś nie czuję tej potrzeby wolę mercurki ewentualnie te buty na CD albo te szybkie buty xD

Ale berki też nie są złe szczególnie gdy gramy przeciwko tankowatemu teamowi Zed i talon puszczą combo i nic po za tym mają 400 dmg i 1.00 speeda z ręki chyba że kupią ten itemek co kradnie hp i mają po 1.20

ale berki mogą się przydać bo puścimy combo a taki tank będzie miał jeszcze z 2/3 hp i warto wykorzystać 400 ad i bić mu z autoatacków bo mamy kradzież hp czy jakoś tak a tank nam dużo hp nie weźmie

Opublikowano

f5. Odświeżam.

@up.

Podaj mi gorszego adc ;].

i urgot się nie liczy

To uczucie kiedy Tristana miażdży na adc, jest o wiele lepsza od varusa jeśli ją ogarniesz ;)

Nie rozumiem ludzi jak ty, którzy dzielą postacie na "najgorsza" i "najlepsza". Riot zrobił je wszystkie takie same, więc nie widzę w tym sensu.

Ogarniesz Tristanę = zmiażdżysz każdego innego adc na lane.

@Top

Gościu, jeśli nie wiesz co to są własne buildy, ale tylko gotowce z probuilds.net to się nie dziwię.

Berki na Zeda są bardzo dobre jeśli masz na lane jakiegoś papiera, żeby go dobić hitami, a Irelia ma o wiele szybszy AA przez co ma większe szanse na wygranie 1v1. :)

poprawka.png

____________________ 馬鹿は死ななきゃ治らない ____________________

Opublikowano

Corki to bdb adc, ktoś tam pisał, że gorszy od tristany... każdy adc jest dobry w pewnych sytuacjach :) w lolu nie ma czegoś takiego jak lepsza/gorsza postać, niektóre postacie lepsze są np na lini, niektóre w jungli, a na lini słabe, a niektóre to tylko w tf są mocne...
@top
Teemo pod berki nie jest słaby, tak samo dużo osób mówi, że doran miecz na początek jest słaby, lepszy pierscien, ale wolicie 1 raz z Q zadać o 10 więcej DMG'a jeżeli se kupicie AP na początek, czy z każdym hitem ( mając na niewidzialnosci chyba 1 hit per sec ) o 10 wiecej dmg'a? chyba roznica duza wg mnie...

Opublikowano

Przpomne tylko jaką Zed ma pasywkę, jeśli jesteś nafeedowany w 10 minucie masz 3/0 albo 5/0 to berserki są jak najbardziej okej, podobnie na innych postaciach które opierają się na AA. Ale na Riven to rzeczywiście bez sensu. JAK ADC Z NAJWIĘKSZYM RANGE W GRZE MOŻE BYĆ SŁABY ?O_O I Z REFRESHUJĄCYM SIĘ JUMPEM PO KILLU/ASYŚCIE. Tristana to jeden z najlepszych ADC w late ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...