Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co się dzieje z aplikacjami na Androida?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Ostatnio zauważyłem, że dużo CZOŁOWYCH aplikacji na androida chodzi beznadziejnie. Ludzie krytykują ostro zarówno Facebooka, Messengera (16 mb wagi ma FB a messenger ma 9 mb i rośnie do 12), jak i... chrome (!!!) czy najnowszą aktualizację youtube...

Wszystkie wymienione oprócz messengera tną się, wywalają błędy sieci i ważą tony nawet na Galaxy S3 czy najnowszych HTC. I programiści mimo tych błędów nic z tym nie robią a aktualizacje od ponad miesiąca stoją... co się z tymi aplikacjami dzieje? To troszkę dziwne, że tacy giganci, a nawet twórcy Androida nagle zaczęli tworzyć gnioty..

Opinie o chrome: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.android.chrome&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5hbmRyb2lkLmNocm9tZSJd
Facebook: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.katana&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5mYWNlYm9vay5rYXRhbmEiXQ..
Youtube: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.youtube&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5nb29nbGUuYW5kcm9pZC55b3V0dWJlIl0.

///linki wychodzące poza forum ukrywamy w code

///tripipi

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Winić można tylko i wyłącznei developerów. Ulepszając swoje produkty zapominają o optymalizacji przez co na low-endowych smartfonach nie da się używać najnowszych wersji aplikacji.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Winić można tylko i wyłącznei developerów. Ulepszając swoje produkty zapominają o optymalizacji przez co na low-endowych smartfonach nie da się używać najnowszych wersji aplikacji.

Podobno nawet na Galaxy czy czterordzeniowych potworach HTC i LG one nie chodzą dobrze..

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

W dupach się ludziom poprzewracało ot co. Wymagają od aplikacji na androida, NA ANDROIDA takiej samej płynności jak na systemie windows. Wiem, że android i linux to w sumie to samo ale cóż urządzenie zbyt słabe :D

Ja osobiście posiadam smartfona ale nie używam bo wszystkie aplikacje dla kasy.. reklam od ciula i nie da się normalnie "surfować" :P

photo261314.png

Opublikowano

W dupach się ludziom poprzewracało ot co. Wymagają od aplikacji na androida, NA ANDROIDA takiej samej płynności jak na systemie windows. Wiem, że android i linux to w sumie to samo ale cóż urządzenie zbyt słabe :D

Ja osobiście posiadam smartfona ale nie używam bo wszystkie aplikacje dla kasy.. reklam od ciula i nie da się normalnie "surfować" :P

Płynność na windowsie nii jest zadnym wyznacznikiem, bo natywne pakiety linuksowe kompilowane pod daną maszynę zostawiają w tyle windowsowe exeki. A od appek androidowych wymaga się płynności, bo nie są zwyczajnie portowane z innych platform, tylko pisane natywnie pod androida. Android i linux mają PODOBNE(nie takie same, ale podobne) jądro systemowe.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Nie wiem o co do końca chodzi, mam GS III i jakoś bez żadnych ścinek ani problemów na YT, Chrome.

Nie wiem jak facebook bo go nie używam, lecz podejrzewam że również tam nie będzie ścinek.

graphic.png

Opublikowano

Ja także posiadam Samsunga Galaxy III oraz II i wszystko na obydwóch telefonach działa dobrze.

Facebook Chrome i inne duperele na s3 dobrze lecz na s2 nie wiem jak chodzi Chrome bo nie instalowałem ;)

4dd88eb06cd31.png

Pomozcie zbić minusy!

<3

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

bujać się od developerów.

wina po stronie javy, gc nie dziala tak wysmienicie jakbyscie podejrzewali a w tle wam chodzi 50 aplikacji i placzecie ze sie wiesza.

to Wy nie optymalizujecie telefonu, apki sa zawsze zoptymalizowane ale jak ma do wykorzystania 50mb / 512 ram to na czym ma apka pracowac ?

pozdrawiam

Opublikowano

Pewnie mało kto wie, że płynność działania telefonu jest zależna od np wolnego miejsca na dysku telefonu (nie na karcie microSD)

jest też zależna od konserwacji przeprowadzanych w telefonie (u was tego brak na 100%, programy killery się nie liczą bo to nic nie daje)

Wiecie chociaż, że taki głupi Facebook za każdym włączeniem wrzuca wam dane na telefon a po wyłączeniu ich nie usuwa? (zaśmieca telefon)

Wystarczy chociaż raz na rok ogarnąć telefon.

1011932_514376648616209_1943977858_n.png
Opublikowano

ja uzywam clean master, czyszcze sobie historie kilka razy na mies. i wszystkie apki chodzą bez ścin na SONY xperia tipo

hcjo.jpg

Opublikowano

Pewnie mało kto wie, że płynność działania telefonu jest zależna od np wolnego miejsca na dysku telefonu (nie na karcie microSD)

jest też zależna od konserwacji przeprowadzanych w telefonie (u was tego brak na 100%, programy killery się nie liczą bo to nic nie daje)

Wiecie chociaż, że taki głupi Facebook za każdym włączeniem wrzuca wam dane na telefon a po wyłączeniu ich nie usuwa? (zaśmieca telefon)

Wystarczy chociaż raz na rok ogarnąć telefon.

Tsa, to jak mi wytłumaczysz fakt, że na andku 4.2.2 na SGS+ z zegarem na 1824Mhz na cyanie Chrome się muli i jest nie do użytku?

Już wgl nie wspominam o sytuacjach, gdzie jest słaby zasięg neta, to już wgl jest tragedia.

Nawet Dolphin o wiele szybciej chodzi od chrome, co powinno być w uj lepsze...

Do tego wkurza mnie to, że od załączenia chrome wczytuje się ostatnia karta, idzie to jakoś wyłączyć?

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...