Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wywołanie animacji.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak wywołać jakąś animację poprzez quest?

Np. dodam animację do mojego NPC Kuli dyskotekowej i teraz chciałbym wywołać ją za pomocą questu czy jest to możliwe?

NPC wraz z animacją mam w nowo stworzonym pliku ".epk" o nazwie "kula_patch" dokładniej to:

ymir work/kula_patch/

znajduje się tam model, tekstury, animacja oraz plik rote.msa(ten którego należy wywołać).

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Cmd("animacja") do questa

Przechodzimy do pliku game.py w root. Szukamy w nim:

def __ServerCommand_Build(self): Zjeżdzamy na sam koniec wszystkich "wywołań". U mnie to będzie:

"MyShopPriceList" : self.__Pr ivateShop_PriceList, Po tym dajemy enter i dopisujemy coś takiego:

"animacja"[TAB][TAB][TAB]: self.__animacja, Dobra, wywolaj to jest nazwa naszej komendy w quescie, a self.__wywolaj, odnośnik do wywołania tej funkcji nie wiem jak wywołać animacje :) dokladnie dalej

Opublikowano

@up

Na to już dawno wpadłem, tylko chodzi mi właśnie o to wywołanie animacji ;x

PHP | PYTHON | LUA | VB.NET | JAVA | PAWN | C++

Opublikowano

Cmd("animacja") do questa

Przechodzimy do pliku game.py w root. Szukamy w nim:

def __ServerCommand_Build(self): Zjeżdzamy na sam koniec wszystkich "wywołań". U mnie to będzie:

"MyShopPriceList" : self.__Pr ivateShop_PriceList, Po tym dajemy enter i dopisujemy coś takiego:

"animacja"[TAB][TAB][TAB]: self.__animacja, Dobra, wywolaj to jest nazwa naszej komendy w quescie, a self.__wywolaj, odnośnik do wywołania tej funkcji nie wiem jak wywołać animacje :) dokladnie dalej

To kumam trzeba zrobić nowe wywołanie :) Ale gdzie podać "linka" do animacji żeby wiedziało jaką ma czytać?

bo kurcze mam pomysł na nowy event jest ziomek z rangą DJ :) on ma władze nad muzyką, może ją zmieniać ale jeszcze przydało by mi się właśnie sterowanie animacją.

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Sztucznie wywoływanej animacji u npc nie uzyskasz. U gracza da się bardzo prosto jednak rezygnując z czegoś, albo trudniej, inaczej,

sygnatura2.png

Opublikowano

A jak w ogóle odblokować skille i animacje np mobów? Wszystko jest dodane do klienta tylko pewnie coś w mysql trzeba :) Jakby ktoś coś wiedział pisać:) To takie pytanie trochę z innej beczki :)

2262874723.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...